@Devil A masz harmonijną licencję na wszechwiedzę?
Uczę się od harmonika
to sie ucz pilnie, bo masz gumowa konkurencje…
Można nie znać jego prac, ale nie słyszeć o nim, wydaje się niemal niemożliwe
Ta praca akurat jest bardzo dobra.
Nie doceniamy świń. To bardzo inteligentne zwierzęta.
Niestety maja też pecha, ze smaczne i szybko na wadze przybieraja. Do tego wszystkożerne.
Biedne świnki…
oj zebys widziala te przemyslowe hodowle swin. Od Oswiecimia roznia sie tylko tym, ze swinki sa karmione.
Przykro mi. Poza tym, świnki sa czyste z natury rzeczy. To ludzie trzymają je w takich warunkach, że są utytłane w gównie…
w tych nowoczesnych hodowlach swinki maja czysto pod kopytkami. a w cywilizowanej hodowli podworkowej - owszem czesto wytytlaja sie w blocie (zakladam, ze maja czysto i sporo miejsca, zeby nie musiec robic pod siebie) ze wzgledu na to, ze maja skore bardzo wrazliwa na slonce i potrzebuja ochrony.
te hiszpanskie hodowane na polwybiegu, zwroc uwage - sa czarne lub brazowe - maja sporo melaniny przed sloncem chroniacej, nawet prosiaczki.
A ja pamiętam malutkie, różowiutkie prosiaczki. Przepiekne. A jakie wesole!
a jak smakuja upieczone z jablkami?
niestety swinki naprawde maja pecha.
Niestety nigdy nie próbowałam, ale ręczę że to cudowny smak!
wlasnie nie za bardzo. mieso z prosiaczkow jest troche galaretowate.
A ja już prosiaczków nie jem. Świnki za mądre są żeby je jeść.
Ja mówię o doroślejszych.
No i teraz mnie dopadło coś. Mam bóle mięśni i stawów. Oczy mi łzawią i boli mnie głowa. Od kliku godzin mam równo 37,5C… Czekam co będzie wieczorem
tymam kciuki, zeby nie covid.
ale niestety liczba zakazen w Polsce wysoka.
i ciagle pojawiaja sie nowe ogniska. cos to zaklinanie rzeczywistosc niewiele daje.
Na razie czekam. Kaszlu nie mam, duszności też nie… jak wzrośnie do 38C to zadzwonię do lekarza
Tymczasem bijemy kolejne rekordy. Dziś 599 zakażonych. Zamykają kopalnie na 3 tygodnie.