Koronawirus już u nas!

@Devil A masz harmonijną licencję na wszechwiedzę?

Uczę się od harmonika

1 polubienie

to sie ucz pilnie, bo masz gumowa konkurencje…

1 polubienie

Można nie znać jego prac, ale nie słyszeć o nim, wydaje się niemal niemożliwe :open_mouth:
Ta praca akurat jest bardzo dobra.

1 polubienie

Nie doceniamy świń. To bardzo inteligentne zwierzęta.

2 polubienia

Niestety maja też pecha, ze smaczne i szybko na wadze przybieraja. Do tego wszystkożerne.

2 polubienia

Biedne świnki…

oj zebys widziala te przemyslowe hodowle swin. Od Oswiecimia roznia sie tylko tym, ze swinki sa karmione.

1 polubienie

Przykro mi. Poza tym, świnki sa czyste z natury rzeczy. To ludzie trzymają je w takich warunkach, że są utytłane w gównie…

w tych nowoczesnych hodowlach swinki maja czysto pod kopytkami. a w cywilizowanej hodowli podworkowej - owszem czesto wytytlaja sie w blocie (zakladam, ze maja czysto i sporo miejsca, zeby nie musiec robic pod siebie) ze wzgledu na to, ze maja skore bardzo wrazliwa na slonce i potrzebuja ochrony.
te hiszpanskie hodowane na polwybiegu, zwroc uwage - sa czarne lub brazowe - maja sporo melaniny przed sloncem chroniacej, nawet prosiaczki.

2 polubienia

A ja pamiętam malutkie, różowiutkie prosiaczki. Przepiekne. A jakie wesole! :grinning:

1 polubienie

a jak smakuja upieczone z jablkami? :wink:
niestety swinki naprawde maja pecha.

3 polubienia

Niestety nigdy nie próbowałam, ale ręczę że to cudowny smak!

wlasnie nie za bardzo. mieso z prosiaczkow jest troche galaretowate.

1 polubienie

A ja już prosiaczków nie jem. Świnki za mądre są żeby je jeść.

1 polubienie

Ja mówię o doroślejszych.

No i teraz mnie dopadło coś. Mam bóle mięśni i stawów. Oczy mi łzawią i boli mnie głowa. Od kliku godzin mam równo 37,5C… Czekam co będzie wieczorem :confused:

1 polubienie

tymam kciuki, zeby nie covid.
ale niestety liczba zakazen w Polsce wysoka.
i ciagle pojawiaja sie nowe ogniska. cos to zaklinanie rzeczywistosc niewiele daje.

1 polubienie

Na razie czekam. Kaszlu nie mam, duszności też nie… jak wzrośnie do 38C to zadzwonię do lekarza

Tymczasem bijemy kolejne rekordy. Dziś 599 zakażonych. Zamykają kopalnie na 3 tygodnie.

2 polubienia