Na wirusa lekarstwa nie ma.
Adrian Duda też ma covid.
Cooo? Marionetki tez sie zarazaja???
Czekam na prezia w roli wicepremiera
Dzis rozmawialam z kolezanka, biolog wirusolog, szefowa laboratorium w jednym z duzych polskich szpitali.
Twierdzi, ze jeszcze pare dni, ze szpitala zostana “ruiny” i wszyscy od nowa zaczna szukać jaskin do zamieszkania. Brak wszyskiego i chaos.
Tak żle nie będzie… aczkolwiek… Przy dobrej i wydolnej służbie zdrowia wirus kończy się zgonem u 2-3% pacjentów. To bardzo dużo. We Włoszech w momencie zapaści i drastycznych decyzji szpitali, było to od 7-10% zgonów. U nas pewnie będzie podobnie.
Dzięki błyskotliwej polityce rządu możemy mieć 1-3 mln zmarłych na Covid w ciągu najbliższego roku. To wcale nie są nierealne szacunki, bo najwyraźniej szalony staruszek postanowił zabrać nas ze sobą do grobu… niczym wielki faraon.
Decyzja w sprawie aborcji, zaognianie konfliktu i postanowienie skrócenia kwarantanny do 7 dni - z uzasadnieniem że “wtedy się już mniej zaraża”… pokazują iż władza hoduje i pielęgnuje pandemię. W tym świetle zrozumiałe stają się zachęty do wychodzenia z domu, nie noszenia maseczek… brak testów.
To nawet nie o to chodzi.
Ludzie nie tylko na covida choruja, duza czesc powinna miec szanse sie nim nie zarazic, zeby przezyc…
A w szpitalu chaos.
Tak ma być. Moim zdaniem kraj jest prowadzony przez szaleńca, który prowadzi nas na rzeź.
Te groźby po 8 lat więzienia dla protestujących, wrzask że opozycja jest przestępcami… Znaczek Polski Walczącej w klapie? Te kredowe łapki które nie drgnęły podczas całego wystąpienia… jak u Breżniewa pod koniec. Moim zdaniem to szaleniec pokroju Jima Jonesa i taki nam koniec szykuje…
Tu maska już opadła… a za nią szaleństwo.
W Polsce umrzesz bo nie dojedziesz do szpitala. Leczą tylko covid
W Polsce umrzesz w domu, bo będzie zakaz wychodzenia z domu. Stan wojenny wprowadzą. Dziś wszystkie radiowozy miały opuszczone kraty.
Nie chcę krakać. Ale moim zdaniem dziś w nocy uchwalą całkowity lockdown… do którego jutro się protestujący nie zastosują… więc w niedzielę wprowadzą stan wyjątkowy…
Tu sie zgadzam ale ostatnie wypadki pokazuja[nie powiem,ku mojemu zdumieniu!] ze to spoleczenstwo to nie stado baranow skazane na pilke nozna i Mc Donalda ktore od dawna nie widzi juz swego fiuta zza wielkiego brzucha.
Trzeba byc cierpliwym i ufac ze to poczatek konca.Zauwaz ze media prawie nie publikuja glosów popierajacych dyktature konusa.Niebywale,jak dotąd!
Oczywiscie zawsze jest pytanie,co w zamian.Bo jesli PO to ja spadam!!!
Ja też uważam, ze to już koniec i PIS nie da rady zawrócić… ale będzie się starał opóźniać… i to bardzo niebezpieczne jest
To dzisiaj wisi juz tylko na włosku 500+
Dziwie sie Kaczorowi.Jego nienawiść zaćmiła mu tak dalece umysł ze nawet nie widzi,do czego prowadzi go ta oratorska degrengolada.
A byl wg.niektorych podobno"strategiem"
Chyba ze jest cos,o czym jeszcze nie wiemy…
Poza tym…To narod jak murzyni.Roszczeniowy.Przekupny i nie lekcewazylbym tego “500+”…Przynajmniej nie teraz.
PO jako koalicjant nie jest tragedią, gdyby mieli pełnię władzy, to byłby problem taki jak z PIS
Tak,zgadzam sie.
Nie przesadzaj. Do PiSu względem niszczenia Polski, to im daleko.
Władza korumpuje, a władza absolutna korumpuje absolutnie, Nigdzie gdzie którakolwiek partia ma 100% władzy nie dzieje się dobrze.
O wróciłem. Wypadłem na 2h bo grałem audycję w radiu
Co do PO… to teraz każda partia będzie podobna do PIS. Tak złych wzorców, obłudy i deptania prawa… nie pozbędziemy się przez pokolenia. Pokazali jak można gwałcić kraj, więc inni też spróbują
Przekroczyliśmy 20000 goniąc europejską czołówkę.