Dokładnie tak. Będą kłamać, żeby nie wyszło, że są nieprzygotowani.
Nie wierzę. Na co im takie ryzyko? Oni chcą utrzymać obecną kadencję i zachować prezydenta.
Możesz sobie nie wierzyć. Ja mam info z takich źródeł, że nie mam wątpliwości.
Możesz im ufać… tylko… ile razy cię w ostatnich latach okłamali w sprawach błahych i poważnych. W zasadzie wciąż kłamią, a jak ich złapią, to oskarżają innych.
@Devil
@elsie
Tez uwazam ze prawdziwa zaraza to nie wirus, ale i nie grzech tylko coraz wieksza zbiorowa histeria z tego powodu
Fakt. Za bardzo panikują ludzie.
Tu nie chodzi o panikę. Tu chodzi o prawdę. Jeśli rząd będzie ukrywał prawdę, to nie będzie dobrze. Chińczycy ukrywali, spłycali, potwierdzali sukcesy których nie było… Przez to musieli umrzeć ludzie w innych krajach. Każdy ma prawo wiedzieć jaka jest prawda. To nie kwestia paniki, to nasze prawo. My nie jesteśmy bezrozumnym stadkiem, które należy okłamywać w trosce o jego dobre samopoczucie. Jak można nas okłamywać w jednym, to we wszystkim można.
Jak masz dowody to upublicznij info w social mediach.
Poczekamy
Reksiu, ale mi się zdaje (nie jestem lekarzem), że każda grypa może spowodować śmierć. Nie mówię o jakimś kaszelku czy katarku tylko o wirusie grypy. Bez epidemii też. Tak zmarł mój kolega. A od czasu do czasu robi się Armagedon. Trochę to dla mnie dziwne…
Aż pacjent zero zarazi 1/3 narodu?
Dzisiaj wyleciał rządowy samolot. W ciągu najbliższych kilkudziesięciu godzin będziemy mieli kolejne 30 tys. testów do badania osób potencjalnie zarażonych koronawirusem
Więcej: https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Koronawirus.-Morawiecki-uruchomil-100-mln-dla-szpitali-i-wyslal-samolot-po-testy
Mam nadzieję, że ten pacjent jest odizolowany?
Jest w szpitalu. To jedna z trzech osób, które trafiły tam z podejrzeniem.
Z podejrzeniem.
@anon86894402
@elsie
@Devil
W Niemczech tez w niektorych regionach panika i to jaka. Puste polki i jak sie nie ma zapasow to trzeba szukac sklepu w ktorym mozna jeszcze dostac cos do jedzenia
Pierwszy raz sie ciesze ze dziala cenzura, bo media rozpetuja “nagonke” . a taka zbiorowa histeria jest wedlug mnie gorsza od koronowirusa i niebezpieczniejsza (patrz: psychologia grupy) a do tego nie mozna przewidziec skutkow
Zobaczymy
A ja mam na dziś KIEŁBASĘ KRAKOWSKĄ!!! I fasolke…
Rozumiem, nie mają testów więc nie mogą tego potwierdzić na 100%, ale przypuszczenia mają?
Nie mają przypuszczeń. Wiedzą z pewnością. Nie mają dużej ilości testów dla innych, a jak ogłoszą, to pojawią się wszyscy, którzy mogli mieć z pacjentem kontakt. Wówczas się okaże że nie mają testów, czyli są nieprzygotowani, choć mówili że są.
Zresztą: Zwróć uwagę, że przedwczoraj jak ludzie zaczęli mówić o testach, to pojawiła się informacja o odpłatności 500 zł. Potem zdementowana, ale zmieniono że to lekarze będą decydować czy badać. Połowiczny sukces ludzi? My się cieszymy, że rząd zdementował opłaty… ale badań nie dostaniesz, bo lekarz “uzna” że nie trzeba?
Ktoś coś ukrywa? Kto? To nawet internetu w Polsce nie ma wolnego? Wszyscy lekarze są nawet w zmowie? A zarazona o tym wie? Ona nie może tego nagłośnić? Może boi się o swoje życie z. Tego powodu bardziej niż z powodu wirusa xd