Koronawirus już u nas!

@elsie
Nie dobijaj mnie… :disappointed_relieved:

2 polubienia

Ajjj, może Ci wysłać???

1 polubienie

@elsie
Wlasnie taka opakowana na wysylke tu kupilam ostatnio. Jem i wmawiam sobie ze smakuje wysmienicie

1 polubienie

Jakos nie chce mi się wierzyć. Za duże ryzyko dla populacji.

Jak mówię: Każdy z nas będzie się mógł przekonać.

1 polubienie

Znam służbę zdrowia od podszewki, wiec to co mówisz jest jak najbardziej realne.
I takim sposobem dochodzi do kolejnych zakażeń, przez nieodpowiednie przygotowanie w zmierzeniu się z problemem.
Podejrzewam, że taka sama sytuacja miała miejsce we Włoszech.

2 polubienia

Modlić się

1 polubienie

Ooooo :open_mouth:

U mnie już była mała afera z podejrzeniem koronawirusa, na szczęście udało się ją wytłumić (i wykluczyć tego wiruska) zanim zdążyła wypłynąć i zrobić panikę.
A ja ciągle nie rozumiem tej paniki. To nawet nie jest jakoś specjalnie groźniejsze od grypy, na którą też jesteśmy w środku sezonu.
Ja mam zapasy jedzenia na tydzień, jak coś, ale u mnie to raczej normalne, że w weekend robię zapasy chociaż na kilka dni wprzód :wink:
Zamykać się w pokoju, żeby przypadkiem nie trafić na wirusa, nie mam zamiaru, musieliby mi zrobić przymusową kwarantannę, żeby mnie przymknąć na takiej małej powierzchni. :grin: A na to się na razie u nas nie zanosi. Jakby się zanosiło, to zrobiłabym większe zapasy :wink:

4 polubienia

Wiadomość sprzed chwili. Dwie z czterech osób w szczecinskim szpitalu nie mają koronawirusa.
Od godziny 17:00 wprowadzono całkowity zakaz odwiedzin w szpitalu.

mk777,piszesz o tym jak byc powinno a nigdy nie jest.Bo wlasnie polityka w to wkracza.
Tak jest z każdą zarazą bo dany rząd [a komunistyczny w szczególnosci!],zamiast sie zając swoimi obowiazkami,bedzie te zaraze traktowal jako porażke.A jak bedziesz sie chciał dowiedziec za wiele to Cie oskarża o szpiegostwo.W sumie,najlatwiejsze przyklady do zacytowania to Czarnobyl i okręt"Kursk".

2 polubienia

:worried:

3 polubienia

A co niby nie jest? Z tego co słyszałem w wiadomościach to wszystko czeka gotowe na wirusa… Wszystko w gotowości.

Posłuchaj jej. Groza

2 polubienia

Tak, słuchałam. prawa będzie “wyjaśniana” (cudzysłów mój).

2 polubienia

Aktualizacja po filmiku:

4 polubienia

Już piszą że ta nietykalność dla wirusa jest po godz.15.00 - wtedy administracja siedzi w domu, jest armia księży z klęcznikami i kropidłem + wspólne msze by ów wirus pominął Polskę w szkodzeniu jej

4 polubienia

przy menalnosci 500+ i trzynastki emeryckiej jak w przypadku mojej mamy? to moze i lepiej
moja mama ewoluuje z mohera na homo sovieticus wedlug prawa Lysenki

3 polubienia

Czyżby coś sie działo w związku z wirusem?
https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Koronawirus-w-Polsce-Pilna-konferencja-Mateusza-Morawieckiego-o-19.30

2 polubienia