Sterimar?Brzmi islandzko
Przyszlo,poszlo i sladu po tym nie ma.Ale jesli sa takie spraye,cholera wie…
To chyba jest tylko w Niemczech, ale pewności nie mam. W każdym razie w Polsce leku o tej nazwie nie znalazłem.
W Polsce nazywa sie Disnemar. Generalnie - woda morska w sprayu do nosa. Wystarczy zapytać w aptece.
Ale my o leku na rozrzedzenia krwi. Dla zawałowców w szczególności.
Spytam.Zapisalem.I bardzo dziekuje bo w zyciu o tym nie slyszalem…
Acard zalatwia sprawe,przynajmniej na takim wstepnym etapie.Lekarze w Polsce,w tym moja siostra,twierdza ze nie ma nic lepszego,oczywiscie procz stylu zycia
Serducho to pompa dosyc latwa w opisie ale …trudna w leczeniu.Moj ojciec zmarl na zawal…W 1978.Ale moj ojciec przezyl kampanie wrzesniowa,bitwe nad Bzurą i ponad 4 lata oflagu…Wyszedl z tego mocno poharatany…
Tak może być z rozrzedzenia krwi. (Sprawdź w skutkach ubocznych leku, który bierzesz.) Masz opcję konsultacji online albo przez telefon? Może też @vera223 będzie wiedzieć.
@collins02 To się zwie woda morska w aerozolu i jest tego masa rodzajów. Trochę może pomóc ale na tak długi upływ krwi to nie naczynka…
Ja mam stenty w sercu, więc mi dali. Teraz biorę tylko na nadciśnienie Aristo.
Co to sa “stenty”?
Takie sprężyki rozszerzające żyły w sercu.
Ja żadnych acardow ( ani nawet polipiryny w przeziębieniu) nie mogę gdyz mam juz z natury obniżoną krzepliwość krwi.
Teraz wiesz dlaczego w quizach gubie punkty
Może to nadciśnienie tętnicze? Moi chłopcy często mieli takie krwotoki, oczywiście nie powiedzieli o tym żadnemu lekarzowi, wszystko ustąpiło kiedy zaczęli krew oddawać.
Jutro bede gadal nieco dluzej.Wielki Piatek i wszyscy maja wolne…
Hmmm…Jak mam to rozumiec?Znam ze slyszernia ten termin ale…Lekiem ma byc oddawanie krwi?
Czuje sie jak jakis glupek
Ogólnie to osłabienie organizmu tak się objawia - bez lekarza to gdybanie
W dawnej medycynie upuszczanie krwi było panaceum na niemal każdą chorobę.
Przy nadciśnieniu zmniejsza się jej ilość w krwiobiegu, więc maleje ciśnienie.
Nic więcej powiedzieć nie mogę, oni te krwotoki zignorowali, polało się, zatrzymało i tyle.
Zdarzało się to kilka razy w roku.
Czyli pisz,wymaluj jak u mnie/ze mną.Tylko ja troche starszy jestem i czasem nie wiem czy mam sie bac czy olać to coorestvo.
Bo ja sie czuje WYSMIENICIE.Pod kazdym wzgledem…