Krotka piłka

Oni też, dlatego zignorowali problem, u syna pojawiło się to w gimnazjum.

1 polubienie

Wlasnie mi sie to przypomnialo :smiley:

Mam np. dożywotnio Atoris 40, / Atoris 75 zatruwa organizm - wymiotujesz byle czym, a jak tego nie ma to wymiotujesz krwią / w średniej dawce nie tylko na rozrzedzenie. Pomimo tego leku krew i tak jest bardzo gęsta, u mnie po skaleczeniu krew zasycha momentalnie, Jednak np przed zabiegiem czy operacją albo u dentysty muszę ! poinformować o takim leku. Super skomplikowana procedura + awaryjne kroplówki z krwią

Acard > = < Polocard 75

1 polubienie

No to mnie coorva pocieszyłeś…Na opakowaniu nie ma wzmianki typu.40/75 ale za to do dentysty powinienem isc w maju…

kaziu,jasniej prosze…Gadasz z ignorantem…Co to jest polocard???

1 polubienie

Mi to pomogło. Nie miałem i nie mam żadnych takich objawów. Biorę raz dziennie po śniadaniu, I tak ma być do końca życie. Amen.

1 polubienie

To nie pocieszenie ! Jest Atoris 40 albo Atoris 75 - 1 tabletka co 24 h, duże i twarde, niektórzy mają problem z połknięciem / podrażnienie przełyku, jeśli muszą łykać więcej leków z różnym składem, o co nietrudno - u mnie 7 leków na dobę, dlatego łatwiej je rozkruszyć do formy np. mąki i popić wodą mineralną niegazowaną lub woda z sokiem. Po popiciu np. mlekiem lub wodą gazowaną niektórzy mają biegunkę. Jeśli masz lek na rozrzedzenie krwi to mówisz lekarzowi i musisz np. odczekać 2-3 dni aż krew się ustabilizuje do swej gęstości, lub sam te 2-3 dni wcześniej przed lekarzem odstawiasz / nie bierzesz ich / te leki dla twojego dobra abyś się nie wykrwawił np. u dentysty, bo nie ma jak założyć opaski uciskowej, a tampony jednak trzeba co chwilę zmieniać abyś się nie udusił we własnej krwi, to przeżyłem na sobie

“tampony we wlasnej krwi”
Ej…Tak jeszcze nie umieralem a z dentystą mam satly kontakt,Od dokladnie,25 lat
Nie mam leku na rozrzedzanie a jedynie na cholesterol ktory skacze…I powoli dochodze do wniosku ze to byc moze,troche na wyrost…

1 polubienie

@collins02 Masz ciśnieniomierz? Jak się sytuacja powtórzy zmierz ciśnienie.

3 polubienia

Bedąc w szpitalu, wykonali mi szereg badań, między innymi poziom cholesterolu, mam bardzo wysoki, przepisali leki ( kilka paczek za jednym zamachem) kazali codziennie łykać.
5 dnia czułam się, jakby mi chciało głowę rozerwać, odstawiłam leki :grin:

1 polubienie

Mam 4. Plus tego każda wizyta u mojej lekarki, to elektrokardiagram i pobranie krwi, temperatura i spirometr. Dopiero potem rozmowa. Czasem dostaję do domu całodobowy ciśnieniomierz. Jak tylko coś nie tak, natychmiast byłem u mojej gemein Hausartzin

1 polubienie

No a ja nic nie czuje…Gdybym cos potrafil opisac…Ale nie…Dlatego sie caly czas zastanawiam bo nic nie pasuje do tych wszystkich ramek i formułek.
A krew mi dzisdiaj poszla na 25 minut i…Przestala.
Nic tylko sie upic.

2 polubienia

Jest w pracy.Dzieki.

Musisz poszukać bezpłatnych porad lekarskich online, ze względu na panującą sytuację, prwno znajdziesz coś w necie.

1 polubienie

Polocard 75 albo 150 to dawki zalecane. Początkujący zaczynają od dawki 75 - wskazane ; choroby układu krążenia gdzie grozi powstanie zakrzepów krwi w żyłach, lub zatorów w pozostałych naczyniach krwionośnych, Zawały serca, Profilaktyka innych chorób towarzyszących np. miażdżyca przebiegająca z zakrzepami / zlepione składniki krwi, które korkują żyły i inne naczynia krwionośne, bardziej po ludzku to zmiejsza się średnica żył, a przy okazji jest zmniejszony przepływ krwi i wzrasta jej ciśnienie, co daje ogólne niedotlenienie / człowiek się męczy lub może być stale śpiący. Jest to popularny kwas acetylosalicylowy jako substancja czynna, hamuje zlepianie płytek krwi by uniknąć zatoru / zakrzepu. Do kupienia bez recepty, a Atoris jest tylko na receptę. Jednak to lekarz decyduje czy tobie jest potrzebny Polocard bo są zamienniki jeśli jest uczulenie na ten kwas, podobnie jak i inne choroby to polocardu nie wolno używać ! np. astma, czy np. leki przeciwzapalne - skurcz oskrzeli, pokrzywka, zapalenie błony śluzowej nosa, wrzody żołądka, dwunastnicy, niewydolność nerek, wątroby, serca, hemofilię - zaburzenie krzepnięcia krwi, dna moczanowa, jeśli są dodatkowe leki w leczeniu chorób. Po przedawkowaniu brak odtrutki ! dlatego nie można w trakcie stosowania leku zażywać alkoholu / mogą wystąpić bolesne wrzody żołądkowe, lub krwawienia z żołądka. Lek przyjmuje się w czasie lub po posiłku z obfitym popiciem. Dalej będzie doktorat !

za dużo aspiryny albo gorzałki :wink:

1 polubienie

W przypadku dentysty innej możliwości zatamowania krwi jak założenie tampona nie ma, który jednak przecieka i wymaga zmiany, dlatego można się udusić jak nie zdążysz np tej krwi częściowo np połykać co jest półśrodkiem w trakcie krwawienia, w przypadku kończyny można założyć np. opaskę uciskową. Na cholesterol pomaga Atoris, jednak u mnie jest dodatkowo połączony z Polocard. Cholesterol który skacze, może wskazywać na początki miazdycy

1 polubienie

Ten całodobowy to holster z reguły jest na 3 - 7 dni, zaprogramowany przez lekarza, automatycznie się załącza co kilka godzin, i wyniki zapisuje w karcie pamięci, po czasie przy zwrocie holstera te wyniki przegląda lekarz z kardiologiem. Wskazane jest w trakcie używania holstera np. gdy śpimy to w pozycji na plecach - można oderwać wężyk od mankietu i klapa z badania

Nie cztałem całego wątku, ale holster jest na arytmię, nie na ciśnienie. Z mojego doświadczenia samo ciśnienie raczej nie prowadzi do krwotoków z nosa, częściej osłabienie organizmu na skutek niewyspania, przedawkowania alkoholu albo rozcieńczaczy krwi w stylu aspiryny.

1 polubienie