Tak…I to mi sie zgadza
Holster może być i na wykrycie Arytmi lub zmierzenia / sprawdzenia / stanu ciśnienia w określonym czasie - niskie / wysokie. Te dwa przypadki miałem mierzone tym samym Holsterem po przeprogramowaniu przez lekarza. Do krwotoków holster nie potrzebny, bardziej to arytmia / skoki ciśnienia które jednak podwyższają to ciśnienie / mogą być zawroty głowy, utrata przytomności lub chwilowej równowagi, które może ! przy okazji rozerwać np naczynia krwionośne i wtedy krwawimy. Coś jest niekontrolowane ? Bardziej lekarz pomorze
Obawiam się, że jednak to jest tylko EKG
EKG miałem robione przed holterem, przez 11 przyssawek z kablem na całym ciele, potem był holter. gdzie wykazało i małą arytmie jak i ciśnienie przy porównaniu do czasu wystąpienia arytmii Na wynikach / wykresach / zinterpretowanych przez lekarza oddziału jest wyraźnie podpisane - Badanie wykonane holterem, holter podaje wyniki a lekarz zrobił wykres na ich podstawie - taka śmieszna kombinacja. Po nim miałem Dopplera żył i naczyń krwionośnych - całego mnie czymś klejącym bezbarwnym nasmarowali
Doppler to po prostu USG, ale do pomiaru ciśnienia potrzebny jest ciśnieniomierz
Ale w sumie nie odchodźmy od tematu, bo @collins02 nas popędzi.
Osobiście musiałem się podpisać pod tymi wynikami po długiej rozmowie, bo pytałem o szczegóły do skutku które mnie bardziej interesowały niż jego czas. U mnie pierwszy holter był na 5 dni, a kolejny ten sam sprzęt na kolejny tydzień
Ciśnieniomierz do pomiaru ciśnienia z opcją arytmii to kolejne zalecenie ale już po szpitalu, podobnie jak glukometr. To jednak raz w tygodniu, a wyniki zapisywane w notesie do wglądu dla lekarzy
Ja nosiłem 14 dni, chociaż normalnie zakładają na 2 dni. Nawet musiałem sam zmieniać te naklejane plastry do elektrod, bo się podrażnienie pojawiało. Ale ciśnienia to to nie mierzy.
Z wielu powodów. Mnie kiedyś leciała bo se nochala zatykałem w czasie kichania. Krew może też lecieć z powodu urazu głowy, samego nosa lub guza mózgu. Jeśli w czasie krwotoku boli głowa to można się zacząć modlić w drodze na neurologię.
Są holtery rejestrujące sygnały EKG, są i holtery ciśnieniowe. Miałem obydwa pomiary robione. Urządzenia zapisujące chyba są inne bo przeciez EKG rejestruje więcej sygnałów, musi być więcej wejść. Poza tym na pomiarze EKG polecono mi - naciskając odpowiedni przycisk - uruchamiać pomiar chwilowy jeśli wystąpią jakieś sensacje sercowe.
Przyczyny bez badań nie znajdziesz.
Kup w aptece maść hemostatyczną - pomoże na pewno