Moze mu jaka grzechotke zawies nad lozeczkiem,cos,co by dziecko zainteresowalo
Nie zgadzam się @Leone_Marco moim zdaniem dziecko takie należy nosić na rękach, ile się da. Ja to praktykowałem. I sam tak noszony byłem.
Noszone musi byc,owszem,by kosci sie utwardzaly,ale nie dac sie ,terroryzowac’’
Też to słyszałem. Teraz dziecko kuzynki non stop beczy jak musi siedzieć albo chodzić i trzeba je trzymać na rękach… Masakra
Myślisz,że ja przy tych upałach nie marudzę ? też, ale mnie już nikt nie zdoła wziąć na ręce 
 , dziecko ma wyższą temperaturę ciała niż osoby dorosłe, dlatego kładź księżniczkę do łóżeczka w samym pampersie.
Na pocieszenie dodam ( pewno to mity naszych babć), że dziecko które w okresie niemowlęcym jest spokojne i " do zjedzenia" , po kilku latach zmienia się w takiego diabła, że człowiek czasem z bezsilności żałuje ,że go wtedy nie zjadł ![]()
Bo jak mowia,Nadgorliwosc,jest gorsza od faszyzmu’’
Ja gdy marudze,to zona mi piwo przynosi,a nie na rece bierze)))
I leze cicho jak zajac pod miedza)))
Ja w takich sytuacjach zakładam słuchawki i słucham głośnej muzyki, od czasu do czasu spoglądam na ślubne nieszczęście i z rozbrajającym uśmiechem pytam : mówiłeś coś do mnie ? ![]()
Jakie to szczescie,ze moja zona,nie jest fanem sluchawek.)))
Herbatkę ? Z kopru włoskiego ? ![]()
@Leone_Marco, każdemu należy się odrobina luksusu, dla mnie to także słuchanie muzyki,  nie lubię się nią dzielić, jest moja i tylko moja, pomijam  fakt,że gusta mam dziwne ![]()
lepiej dla innych,że tylko ja ją słyszę.
Tak na marginesie - cudny piesio ^^
Chciałem napisać byś mu dała kadzidełko z marychy by się stachnął kilka razy ale to jednak chyba nie dla takich małych dzieci ![]()
No to muszę jednak wypróbować:)
A w życiu ![]()
Słuszna uwaga @Bocca-Lupo , “samą wodę też”, nam się wydaje,że jak maleństwu podamy wodę, to robimy mu krzywdę, guzik prawda, my ją pijemy na potęgę , niemowlęciu także należy ją podawać, ale przegotowaną.
Lekarz mi kiedyś powiedział, dziecko czasem 15 minut płacze, bo domaga się kilku kropelek
wody, herbatki lub mleka.
![]()
![]()
![]()
Wiem,tez mi sie podoba,)))
Nie odstepuje mnie na krok.