Noworodek nie płacze bez powodu, zazwyczaj coś go boli,jest głodne, za zimno, za gorąco, jest przestraszone, zmęczone, szuka bliskości… Tak małe dziecko nie płacze " bo ma focha"
a ty myslisz slowami czy obrazami?
ponoc ludzie niewidomi tez snia, ci co stracili wzrok pozniej zapamietanymi obrazami, a ci niewidomi od dziecka to nie wiadomo jak? przetworzonymi dzwiekiem i dotykiem?
A dlaczego ja nie pamiętam swoich narodzin
Moje córeczki mało w sumie się darły, a i tak na rękach je nosiłem, ile tylko się dało.
bez przesady - w szoku byles to i pamietac nie mozesz.
Przestan czytać gazety typu “Fakt”
a co to za gazeta?
Tam takie bzdury można wyczytać, które tutaj często wypisujesz
no widzisz jaki Ty biedny, musisz to czytac…
Nie szkodzi, przyzwyczaja sie.
No to nastaw sie na dawanie bliskosci a bedziesz wykonczony. Taki maluch w ten sposob staje sie domowym tyranem. Ale Twoja sprawa.
@elsie no ja też z jednej strony nie jestem za bardzo za zostawianiem dziecka samego w łóżeczku, z drugiej strony - po ostatniej akcji nie lecę do niej od razu na pierwsze zawołanie, tylko chwilę czekam …
Dopiero się poznajemy, nie chce by moja córka uczyła się od początku, że zawsze jest zostawiana sama sobie …
No to juz jestes na dobrej drodze. To co mozesz jej dac to dawaj, ale o sobie tez nie zapominaj. To bardzo dobry pomysl. Mysle, ze jesli powolutku zaczniesz wydluzac jej oczekiwanie na przyjscie to moze sie okazac, ze masz juz spokoj. Powodzenia! PS moja corka tez nastawia sie na nieprzespane noce. Opowiedzialam jej i niej samej. Ale zrobi jak bedzie chciala. Poza tym co dwoje rodzicow w domu to nie jedno…
“wykapany tatuś” jak to.mawiaja?
Ciiicho, nikt wiedzieć nie musi te najlepsze cechy ma po matce, reszta po ojcu
Już wiem czemu ryczy ! Wkurzaja ją te wszystkie dziady w łóżeczku a ona woli minimalizm.
O, jakie slicznosci!
Wyglada jakby sie cala buzka smiala