Ledwo dwa tygodnie, a rodzice wykończeni psychicznie i fizycznie..

Noworodek nie płacze bez powodu, zazwyczaj coś go boli,jest głodne, za zimno, za gorąco, jest przestraszone, zmęczone, szuka bliskości… Tak małe dziecko nie płacze " bo ma focha"

1 polubienie

a ty myslisz slowami czy obrazami?
ponoc ludzie niewidomi tez snia, ci co stracili wzrok pozniej zapamietanymi obrazami, a ci niewidomi od dziecka to nie wiadomo jak? przetworzonymi dzwiekiem i dotykiem?

A dlaczego ja nie pamiętam swoich narodzin :rofl:

Moje córeczki mało w sumie się darły, a i tak na rękach je nosiłem, ile tylko się dało.

1 polubienie

bez przesady - w szoku byles to i pamietac nie mozesz.

Przestan czytać gazety typu “Fakt”

a co to za gazeta?

Tam takie bzdury można wyczytać, które tutaj często wypisujesz

1 polubienie

no widzisz jaki Ty biedny, musisz to czytac…

2 polubienia

Nie szkodzi, przyzwyczaja sie.

No to nastaw sie na dawanie bliskosci a bedziesz wykonczony. Taki maluch w ten sposob staje sie domowym tyranem. Ale Twoja sprawa.

@elsie no ja też z jednej strony nie jestem za bardzo za zostawianiem dziecka samego w łóżeczku, z drugiej strony - po ostatniej akcji nie lecę do niej od razu na pierwsze zawołanie, tylko chwilę czekam …
Dopiero się poznajemy, nie chce by moja córka uczyła się od początku, że zawsze jest zostawiana sama sobie …

2 polubienia

No to juz jestes na dobrej drodze. To co mozesz jej dac to dawaj, ale o sobie tez nie zapominaj. To bardzo dobry pomysl. Mysle, ze jesli powolutku zaczniesz wydluzac jej oczekiwanie na przyjscie to moze sie okazac, ze masz juz spokoj. Powodzenia! :slight_smile: PS moja corka tez nastawia sie na nieprzespane noce. Opowiedzialam jej i niej samej. Ale zrobi jak bedzie chciala. Poza tym co dwoje rodzicow w domu to nie jedno…

1 polubienie

Małpka

4 polubienia

“wykapany tatuś” jak to.mawiaja? :laughing:

Małpka po mamie

2 polubienia

Ciiicho, nikt wiedzieć nie musi :sweat_smile: te najlepsze cechy ma po matce, reszta po ojcu :yum::kissing_heart:

1 polubienie

Już wiem czemu ryczy ! Wkurzaja ją te wszystkie dziady w łóżeczku a ona woli minimalizm.

O, jakie slicznosci! :slight_smile:

Wyglada jakby sie cala buzka smiala :slight_smile: