Tak, obok domu są domki szeregowe, a za nimi wielka łąka przez którą przepływa ta rzeczka.
Mieszkańcy mówią na nią Milen, ale właściwa nazwa to Kanał Młyński.
Urokliwe miejsce.
O rosół się doprasza.
Kaloryfery zima tylko wieczorem wlaczam,na dwie,trzy godziny.
Normalnie nad ranem jest 8-10 stopni,oczywiscie plus.
Czasami tulko sie zdarza,ze temperatura spadnie do zera,lub ze dwa stopnie ponizej,to juz katastrofa)))
Piękny masz widok.
Zdjecie nie oddaje rzeczywistości.
Dokładnie trzeba to zobaczyć na własne oczy.
Tak samo jest u mnie, bo wokół tej rzeczki rozciągają się domy, ale są takie miejsca, że jest sama przyroda i wtedy jest pięknie.
Dla osiedloków to raj ![]()
a zebys wiedzial. nie raz w takich przypadkach snil mi sie gar dobrego, tlustego rosolu z koguta…
Leonku to tylko wymówka z tą pełnią-od czasu do czasu należy się zdezynfekować,a niekoniecznie chemicznie heh -w naturze też są bakteriobójcy…
Juz nawet proponowalem,ze go kupie,na rosol.
I nic z tego
Osikowy kolek tez jest przydatny,w czasie pelni))
Tak… bardzo
Często używam czosnku w proszku do różnych dań…np. z makaronem.
Ty wnuka naucz, jak pozyskiwać takie rosoły. ![]()
Juz mu luk przygotowuje.
Przynajmniej z luku,nie bedzie huku))
Żyłeczka z haczyczkiem na rybki, na to robaczek. Kogucik to łyknie i już grzecznie pójdzie za trzymającym żyłkę. I nawet nie gdaknie.
Ty okrutniku jeden Ty… To jest mowa nienawiści w stosunku do biednego kogucika starającego się jak najlepiej wypełniać swoje obowiązki wydzierania się dniem i nocą ![]()
Haha!KOŁEK!-od razu mam skojarzenie z serialem Alternatywy 4.
/Doktor Zdzisław Kołek/![]()
Lubię z tym, że surowego nie zjadam, bo za bardzo się po nim śmierdzi.
Polecam zasadzić czosnek i korzystać ze szczypiorku. Można na parapecie w donicy uprawiać. Jest smak ale łagodny.
Odkryłam też, że pieczony czosnek łagodniej smakuje i rozsmarowuje się jak masełko, można większą ilość ząbków wrzucić na brytfannę przy pieczeniu mięsa lub czegoś innego i mieć sobie później czosnek jako dodatek do kanapki.
Było córce zapakować na wakacje hahahaaa , gwarantowane,że cnotę przywiezie ![]()