Lubicie mięso, jaja i sery?

Jeśli tylko to masz jako odpowiedz na moja cała wypowiedz zawierającą się w dwóch komentarzach … To niech tak będzie! Jetem wróżką! :slight_smile:
Nie wydaje mi się żeby to był wymysł ale dla twojej wiadomości - to było stwierdzenie ogólne - bardziej chodziło mi o to że ja nie używam pw aby kogoś obgadywać i mówię mu wprost więc kto tu nadinterpretuje i wymyśla? :woman_facepalming:

Bardzo ładnie unikasz konkretów i merytorycznych odpowiedzi - normalnie 6 + :slight_smile:
Jesteście na tym forum codziennie po kilkanaście godzin, tematów jest mało i nie widzicie? Szok! Zaćma! Jako moderator @okonek powinnaś się wstydzić że nie widzisz albo nie chcesz wiedzieć pewnych komentarzy. Nic sobie nie wymyślam bo na ten wpis zareagowałam ja i jeszcze jeden użytkownik.

1 polubienie

@Leokadia szkoda taki fajny chłopak ! Nie wiedziałam. :confused:

1 polubienie

Marudzi tutaj niejedna osoba i co w związku z tym?

1 polubienie

A niby żyjemy w takim cywilizowanym kraju, świecie… Wypowiedz dno!

1 polubienie

Wasze bajdużenie też bywa nudne. Nikt nie jest super…za marudzenie żeby kogoś traktować w ten sposób to coś naprawdę kuriozalnego. Reksio był/jest błyskotliwym inteligentnym facetem, ale widocznie nie po waszej linii. Za mało klepał po pleckach :stuck_out_tongue_winking_eye::laughing:

1 polubienie

Jak juz istnienia kpiny i zartu nie dopuszczasz do swiadomosci? Przeciez to prawidlowa dieta sezonowa :wink:

Mam nieodparte wrażenie ze ludzie, którzy byli cenieni na starym pytamy.pl zostali stłamszeni na nowym forum i przegonieni przez tworzących sobie swoje podwórko do zabawy użytkowników bawiących się w alfy i omegi. Przykre!

1 polubienie

Dobrze przyprawionych zwłok i padliny na talerzu dzisiaj Okonek! Smacznego! Lofki kisski !

1 polubienie

Dziekuje, ale juz jestem po obiedzie.
Ścierwo bylo calkiem smaczne

1 polubienie

Niech się dobrze odbija truchło…

1 polubienie

Padlinozercami jestesmy, rzadko spozywa się mieso bezpodrednio po uboju.
Zwloki poddaje się świadomej obrobce nie tylko termicznej ale takich jak pozostawienie do skruszenia, solenie i suszenie, zanurzenie w kwasie, peklowanie, wedzenie. To tyle tradycji.
Obecne konserwanty jeszcze traktowane jako nienaturalne bo slabo znamy ich wplyw na organizm ludzki.

1 polubienie

:rofl::rofl::rofl:

Nie musisz mi mówić podstaw obróbki mięsa i gotowania. Sarkazm za sarkazm.

Nie wiem, ale sprawa Reksia mnie naprawdę zdziwiła… Zadziwił mnie też fakt, że nikt z użytkowników nie stanął w jego obronie, nikt nie próbował tego naprawić, odkręcić lub stwierdzić chociaż fakt, że źle się zadziało, że nikt nic nie zrobił.

Co do reszty…to samo już było na starym pytamy, a tu jakby się nasila.
Z doświadczenia powiem ci że wady na starość się wyostrzają :grin::person_shrugging::laughing:
W doopie to miej Fifka. Nie trać czasu na niepotrzebne przepychanki. Oni się nie zmieniają :wink: Musiałaby napłynąć świeża krew, żeby coś zmienić. Ale przecież każdy z zewnątrz kto nie będzie dął w ich trąbkę będzie głupi, zły, będzie traktowany protekcjonalnie, jakby urodził się wczoraj itp.

Śmiać się trzeba :wink: i w doopie to mieć :wink:

1 polubienie

Ja mam w 39 @Leokadia, wiem ze Ty również! 25

Dziwi mnie tylko tak mała otwartość na świat i zmiany jakie zachodzą.
Poglądy zatrzymane w miejscu… .

1 polubienie

Co do Reksia to nic mi nie wiadomo na jego temat.
Zupełnie nie jestem na bieżąco i nie wiem nic na temat zeszłych czasów tego forum.
Jakoś nie jestem w stanie uwierzyć, że tak sympatyczny człowiek został źle oceniony.
Szkoda… no ale jak tak dalej pójdzie to zostaną tu osoby, które mają wspólnych “wrogów” lub wspólne poglądy.

1 polubienie

Okonek chcecie szacunku to sami go miejcie dla innych, teksty o jedzeniu siana i trawy to rzeczywiście dno. Już nawet tego nie komentowałam. Można czegoś nie popierać lub nie rozumiec, ale jakiś poziom trzymajcie, bo jakbym ja wyjechała od początku z tekstami, że jesteście padlinożercy, to byłaby obraza majestatu i oburzenie. A mi pobudowalibyście szafot. A tak naprawdę mogłabym po tym, co wypisujcie o Spurek. Nie atakujecie jej pomysłów tylko jej prywatność w sposób prostacki.
Ale ktoś za takie prostactwo wobec was byłby ukrzyżowany.
Dosłownie trzeba tutaj przepraszać że podziela się niejedzenie mięsa i że ma się empatię na odpowiednim poziomie i tłumaczyć się z tego, zakładając klapy na oczy gdy obrażacie wegan o wegeterian, a mamy podobno XXI wiek i uważacie siebie za taaakich inteligentów. Jak widać z Bożej łaski.
Widzicie źdźbło u kogoś, a belki u siebie nie zauważacie.

1 polubienie

I jeszcze te teksty że wegetarianie im zagrażają…kurwa jakby z PiSu byli. Wegetarianie i cykliści zagrożeniem narodu :laughing::sweat_smile::joy:

1 polubienie

Przykro mi , ale byłaś jedyną osobą, której się coś nie spodobało. Nawet “zainteresowany” nie miał żadnych pretensji. Odpowiadam po raz pierwszy i ostatni na Twój wpis, bo właśnie skończyła się u mnie blokada Twojej szanownej osoby, ale za chwilkę zakładam następną, tym razem na dłużej. Nie znam Cię i nigdy niczego do Ciebie nie napisałam a Ty łazisz za mną i komentujesz wszystko co zrobię. Czy jestem dla Ciebie aż tak ważna? Dlaczego? Tym razem zablokuję Cię na 2 miesiące, a jak mi się już odblokujesz, poczytam, co piszesz i zastanowię się, czy nie zablokować już całkowicie bezterminowo. I uprzejmie proszę o nie pisanie ani do mnie ani o mnie.
Miło było poznać.
Życzę sympatycznego wieczoru. :slightly_smiling_face:

Taka inteligencja bijąca jak stąd do wieczności a takie słowa… :wink:

1 polubienie