Makijaż

Albo używa się Corega Tabs.:stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Dzięki, Waszą rozmową nt. oral+szczoteczki do zębów dobiliście do 100 komentarzy :stuck_out_tongue:

2 polubienia

To z sympatii do Ciebie, młoda koleżanko. :blush:

2 polubienia

Nie inaczej, o higienę i dobre samopoczucie trzeba dbać ! :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Do mojego blondu róż pasuje.

1 polubienie

Jeśli chodzi o dobre samopoczucie to od dziś, pewnie nie tylko ja, na widok szczoteczki do zębów się…uśmiechnę… :wink:

2 polubienia

@vera223 nie byłbym taki pewien, że to o szczoteczki do ząbków chodzi.
Cholerny kot mi tu przeszkadza… Na laptopa się pcha, jak głupi.

1 polubienie

@SMOK.Maciej i temat uznajemy za zamknięty :wink:

2 polubienia

Jestem szatynką/brunetką i mam pełne usta. Róż to ostatnie, co mi do nich pasuje :slight_smile:

1 polubienie

Jak nie pasuje róż, to go nie rusz. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Maluję się raczej delikatnie, najbardziej podkreślam oko, ale tylko eyelinerem (kreska na górnej powiece) i tuszem, bo cieni na co dzień nie używam. Mój ulubiony eyeliner to ten cienki L’Oreal Superliner. Szminek też nie używam, jedyny kolor, jaki mam na twarzy to lekki róż na policzkach.
Czy to prawda, że podkłady mineralne są matujące i nie trzeba używać do nich pudru? Ja aktualnie nie używam podkładu, ale matujący puder to dla mnie mus. I czy taki podkład nakładasz bezpośrednio na krem? On jest w proszku?

2 polubienia

Ja nie mam zbyt dużych oczu, a używam eyelinera (na górnej powiece) i dobrze się w nim czuję :slight_smile:

2 polubienia

Zależy, które. Krótkotrwale wszystkie, które do tej pory spotkałam, matują. Lubię w nich to, bo nie lubię u siebie efektu zbytniego rozświetlenia, tylko mat. Są też takie, które są celowo matujące (np. Annabelle minerals ma serię matującą, ale mnie osobiście ich podkłady nie przekonują+nie są nietestowane na zwierzach-uboga paleta kolorów, wszystkie odcienie dość jaskrawe, bardzo żółte, pomarańczowe albo różowe, z neutralną lub chłodną karnacją ciężko coś dla siebie znaleźć, do tego są bardzo ciężkie jak na minerały i u wielu osób po pewnym czasie się rolują na twarzy+mocno podkreślają suche skórki). Pudru się używa, ale to nie musi być puder matujący, używa się głównie w celu utrwalenia. Ja używam odrobinki sypkiego pudru bananowego ecocera, on za bardzo nie matuje, tylko utrwala i trochę ociepla. Bez pudru też może być, ale wtedy raczej nie utrzyma się cały dzień. Z pudrem (bez specjalistycznych utrwalaczy itp.) wytrzymuje cały dzień bez problemu. Łatwo się też zmywa, to może być i wadą, i zaletą.
Tak, nakłada się bezpośrednio na krem, nie trzeba do tego żadnej innej bazy, fajnie się trzyma na kremie. Jest w proszku. Wysypujesz trochę proszku przez takie przesuwane sitko (dla higieny i żeby nie marnować podkładu, jest elementem opakowania) na zakrętkę lub osobny talerzyk, szkiełko czy coś takiego. Nabierasz pędzlem odrobinkę (im mniej, tym lepiej, grube warstwy wyglądają źle, cienkie można dowolnie multiplikować dla uzyskania większego krycia, 1 warstwa raczej tylko wyrówna kolor skóry) i nakładasz na twarz :slight_smile:
Technik nakładania w zależności od typu pędzla, oczekiwań itd. jest mnóstwo na yt.
Trochę się rozpisałam :stuck_out_tongue:

1 polubienie

czytając Wasze wpis,y to Wy jesteście znawczynie w tym temacie jak ta lala,czytam,czytam i … za głowę się łapię bo nie kumam wszystkiego,a był taki moment w moim życiu,że pracowałam jako kelnerka w dyskotece i pełny make up był wymagany i ja tym wymaganiom sprostałam:))

3 polubienia

Miałam wielką ochotę na te pigmenty, ale rozsądek zwyciężył. Nie używała bym tego częściej niż raz na rok. Mam złoto foliowe i nie zużyje tego nigdy. W cenie jednego pigmentu mam dwa cienie najmniej więc…:crazy_face: ale te pigmenty są cudne.

3 polubienia

Skusiłam się na jeden, ale warto było :wink:
A rozświetlacz koniecznie wypróbuj, bo jest tani (10 zł) i bardzo słaby.

2 polubienia

Jest moim zdaniem. Widziałam kilka recenzji i mówiono, że mocno pylą na pędzelkach przy aplikacji. Jest to prawda, ale na oku nic już się nie dzieje i bardzo dobrze się utrzymują, a to najważniejsze.

2 polubienia

Ja lubię makijaż i mam jak już pisałam trochę tego, a nie wiem co to są te mineralne kosmetyki i o co z nimi chodzi.
Interesuję się tym niby, ale się chyba za mało wczuwam. :upside_down_face:

2 polubienia

noo ja też nie jestem na bieżąco z tym wszystkim:))

1 polubienie

Mam pytania co do makijażu permanentnego.
Jak było? Bolała powieka?
Mam ochotę zrobić sobie brwi, a właściwie delikatnie ich końcówkę, bo brwi mam, ale tak nie do końca :slightly_smiling_face:
Nie znalazłam jeszcze osoby, której bym zaufa w tym temacie i dała jej to zrobić. Niektóre kobiety w dorobionymi brwiami wyglądają strasznie i boję się tego.

1 polubienie