Makijaż

Mein Gott!!
Ile tu nieznanych mi słów !!!

5 polubień

I narzędzi tortur :wink:
image

2 polubienia

Napiszę Ci tak,ja jestem leworęczna - i robienie mi brwi lewej bolało mnie bardzo,raz a raz dostawałam znieczulenie,natomiast na prawą brew wystarczyło znieczulenie tylko na jeden raz,
tak jak wspomniałam,decyzja we mnie dojrzewała dwa lata jak się zdecydowałam,poszłam na żywioł,jednego dnia zrobiłam brwi a drugiego kreskę u góry i tu bolało niemiłosiernie. O ile brwi powtórzę,tak o kreskę myślę,że nie. I tu mam jeszcze inną sprawę. Bo do 30 dni stabilizuje się kolor więc teraz powinnam mieć korektę (oczywiście w cenie zabiegu) ale ja wróciłam do siebie więc za korektę zapłacę. Z tym,że ja tak **restrykcyjnie zastosowałam się do zaleceń kosmetyczki PO zabiegu,że jak ona przed moim wyjazdem mnie zobaczyła,jak ja wyglądam powiedziała mi “Pani Aniu,u pani korekta jest minimalna”

2 polubienia

każdego dnia po przebudzeniu jestem zadowolona ze swojego wyglądu:))

1 polubienie

@Bocca-Lupo
Kobiety zawsze mi zazdrościły… rzęs!
Długich, grubych, gęstych i zakręconych…

2 polubienia

Nóg też mi zazdrosiły. Ze proste i zgrabne…

O d… (pośladki) nic nie mówiły, oblizywały się. :blush:

2 polubienia

Na brwi się za jakiś czas zdecyduję. Również myślę już o tym dłuższy czas. Powieki nie dam ruszyć.
Obawiam się tego bólu.
Na męczyłam się przy depilacji laserowej i więcej nie chcę :grin:

1 polubienie

mąż twierdzi,że zapomnę i zrobię sobie tę kreskę jak będzie trzeba ha ha ha:))

1 polubienie

Całkiem możliwe, że tak będzie. Często zapomina się o bólu.
Ja trzeci rok już pamiętam, a kilka kłaczków mi pod pachą odrasta i przydała by się powtórka.

1 polubienie

Czemu to odpowiedź do mnie? :sweat_smile:
Moje kosmetyki do makijażu mogę policzyć na palcach, dosłownie :rofl:

Mineralne są super :wink:
Polecam :blush:
Dla skóry są pielęgnacyjne, więc nie szkodzą, a wręcz przeciwnie, mają też niski filtr przeciwsłoneczny, tak same z siebie (ale jako samodzielny filtr się nie nadają). Bardzo wydajne (chociaż wydają się drogie), dają bardzo naturalny efekt i marki specjalizujące się w tym (np. ecolore, lily lolo, neve, amilie) mają bardzo szeroki wybór odcieni, każdy sobie dopasuje :slight_smile:

2 polubienia

przeleciałam moje odp. i wyświetla mi się,że pisałam do kogo innego:))

A one są mineralne bo co? :thinking::slightly_smiling_face:
Jakieś minerały mają czy tak nazwane dla przyciągnięcia uwagi?

Właśnie zauważyłam dziś, że jest duża wyprzedaż/obniżka ceny jednego z zestawów pędzli na Glam Shop.
Zakupiłam sobie, bo te które mam są bardzo dobre, więc kupię sobie jeszcze. Jak by co to daję cynk :wink:

Bo składają się z mieszanki sproszkowanych minerałów :wink:
To są po prostu takie czyste skały utarte na proszek w dużym uproszczeniu :stuck_out_tongue:
Np. mika, tlenek cynku (mineralny filtr przeciwsłoneczny), dwutlenek tytanu (też mineralny filtr), różne glinki kosmetyczne, krzemionka… takie tam.

1 polubienie
  1. Maluję się w każdy dzień roboczy
  2. Podkład i oczy, raczej lekko. Mocniej maluję się jak chcę zwrócić czyjąś uwagę ale wtedy dokładam cienie tylko… ewentualnie więcej czarnej kredki
  3. Do zrobienia sobie makijażu skłania mnie obrazek w lustrze z rana
  4. Zazwyczaj podkreślam tylko oczy
  5. Maskara Clinique, cienie Lancome… bardzo długo się trzymają
2 polubienia

Dziwne ale z wiekiem robie coraz to słabszy makijaż. Zauważyłam, że im mniej tym bardziej młodo wyglądam. Chociaż nigdy mocno sie nie malowałam. Ostatnio prawie nie uzywam cieni do powiek. U mnie podstawa to eyeliner i tusz do rzęs,te dwie rzeczy muszą być :slight_smile: do tego trochę płynnego podkładu dla wyrównania koloru skóry i rozświetlacz jesli mam czas. Na ustach tylko cos nawilżającego bo szybko mi sie wysusza skóra na ustach.

5 polubień

Tez to zauwazylam. Dlatego teraz w ogole nie maluje sie.

3 polubienia

Poszłam dziś do Hebe po to Lovely, a tam tego nie ma.
To chyba tylko w Rossmanie lub w niecie. :smirk::slightly_smiling_face:

1 polubienie

No ja robię 140! :stuck_out_tongue:

1 polubienie