Od soboty cierpię na objawy grypopodobne.
Jutro muszę na wymaz jechać. Oby wyszedł negatywnie bo będę przez 10 dni udupiony w domu. Bez alkoholu bom zapasów nie zrobił. Nie mogiem wychodzić już.
Lekarz mi mówił przed chwilą że covida ma większość testowanych. Tego z UK.
A jeszcze mnie wyjebali do jakiegoś mobilnego punktu pobrań otoczonego lasem. Jak wynika z map. W innej gminie. Kurła.
Jak żyć gdy nie można pić? Bo tym się najbardziej martwię.
Wyrazy współczucia. Ja bym sobie kilka książek sprawił. Ale, jak Cię tak dopadnie, co nie daj Boże, jak mnie, to o wszystkim zapomnisz.
Zrob sobie zapas po drodze. Nie ma taksowek, hurtowni z kurierem, zeby zamowienie zlozyc? W koncu nie musi byc to z bezposrednim kontaktem odbiorca - dostawca.
A poza tym wspolczuje.
Kto Cie bedzie karmil?
To u ciebie przyznają punkt pobrań? Ja byłem w wybranym w którym się sam rejestrowałem. 2 razy negatyw a węch dopiero wczoraj mi wrócił od grudnia… 10 dni jest od zarządzenia kwarantany i uwaga nawet jak pozytyw to ściągają. Takie nasze Polskie niedopracowanie. Aha w dniu testu kwarantanna cię nie obowiązuje taki następny nasz chochlik. Życzę negatywa. Zawsze możesz browara zamówić przez glovo albo z auchan.
A tmi objawami to sie az tak nie przejmuj, przy tej ilosci srodkow dezynfekujacych, maseczkach i braku kontaktu z innymi zarazkami to nas zwykly katar zacznie wykanczac.
Brytyjska ponoc grozniejsza nie jest, tylko latwiej sie rozlazi.
Oficjalnie w Polsce Alkoholu kurier nie może przywieźć. Oficjalnie.
Popierniczony kraj ta Polska.
Przeciez chyba supermarkety prowadza sprzedaz alkoholu online?
Ale już dostawca zakupów może… Zamawiałem już piwo w markecie, zastrzeżenie że dostawca sprawdzi dowód. Jak była wpłata to raz nawet do mieszkania nie wchodził…
Nie zmienia faktu, ze paranoja
Nie prowadzą. Można taksówkarzowi zlecić zakup alkoholu i przywiezie.
ale tak jest w wielu sprawach. Firma wożąca swoje produkty nie musi mieć uprawnień na transport. Na zlecenie już musi i są obwarowane… właścicielem. Brak karalności i miń średnie. A pracownicy no nie muszą nic spełniać.
Prowadzą. A na pewno prowadziły. A już firmy dowożące na pewno prowadzą. A sorki sprawdziłem… prowadziły markety. Za to glovo i everli na 100% dowożą.
A musisz robić ten test?
To ja juz wole Hiszpanię…
Co prawda w nocy alkoholu nie sprzedaja poza gastronomią to zamowienie, ciezarowki nawet, alkoholu z dostawa do domu klopotem nie jest.
Poczta tez wozi.
Muszę. Jutro. To jedyne miejsce do którego wolno mi jechać.
To po drodze zatankuj samochod…
Mi dali skierowanie i łaskawie listę miejsc…
To nie jesteś chory w takim razie :)) Przy chorobie to się sił nie ma na picie:))
Albo na picię…,