Mam podejrzenie covida

Od soboty cierpię na objawy grypopodobne.
Jutro muszę na wymaz jechać. Oby wyszedł negatywnie bo będę przez 10 dni udupiony w domu. Bez alkoholu bom zapasów nie zrobił. Nie mogiem wychodzić już.
Lekarz mi mówił przed chwilą że covida ma większość testowanych. Tego z UK.
A jeszcze mnie wyjebali do jakiegoś mobilnego punktu pobrań otoczonego lasem. Jak wynika z map. W innej gminie. Kurła.
Jak żyć gdy nie można pić? Bo tym się najbardziej martwię.

3 polubienia

Wyrazy współczucia. Ja bym sobie kilka książek sprawił. Ale, jak Cię tak dopadnie, co nie daj Boże, jak mnie, to o wszystkim zapomnisz.

5 polubień

Zrob sobie zapas po drodze. Nie ma taksowek, hurtowni z kurierem, zeby zamowienie zlozyc? W koncu nie musi byc to z bezposrednim kontaktem odbiorca - dostawca.

A poza tym wspolczuje.
Kto Cie bedzie karmil?

4 polubienia

To u ciebie przyznają punkt pobrań? Ja byłem w wybranym w którym się sam rejestrowałem. 2 razy negatyw a węch dopiero wczoraj mi wrócił od grudnia… 10 dni jest od zarządzenia kwarantany i uwaga nawet jak pozytyw to ściągają. Takie nasze Polskie niedopracowanie. Aha w dniu testu kwarantanna cię nie obowiązuje taki następny nasz chochlik. Życzę negatywa. Zawsze możesz browara zamówić przez glovo albo z auchan.

5 polubień

A tmi objawami to sie az tak nie przejmuj, przy tej ilosci srodkow dezynfekujacych, maseczkach i braku kontaktu z innymi zarazkami to nas zwykly katar zacznie wykanczac.
Brytyjska ponoc grozniejsza nie jest, tylko latwiej sie rozlazi.

4 polubienia

Oficjalnie w Polsce Alkoholu kurier nie może przywieźć. Oficjalnie.

2 polubienia

Popierniczony kraj ta Polska.

2 polubienia

Przeciez chyba supermarkety prowadza sprzedaz alkoholu online?

1 polubienie

Ale już dostawca zakupów może… Zamawiałem już piwo w markecie, zastrzeżenie że dostawca sprawdzi dowód. Jak była wpłata to raz nawet do mieszkania nie wchodził…

2 polubienia

Nie zmienia faktu, ze paranoja

1 polubienie

Nie prowadzą. Można taksówkarzowi zlecić zakup alkoholu i przywiezie.

3 polubienia

ale tak jest w wielu sprawach. Firma wożąca swoje produkty nie musi mieć uprawnień na transport. Na zlecenie już musi i są obwarowane… właścicielem. Brak karalności i miń średnie. A pracownicy no nie muszą nic spełniać.

1 polubienie

Prowadzą. A na pewno prowadziły. A już firmy dowożące na pewno prowadzą. A sorki sprawdziłem… prowadziły markety. Za to glovo i everli na 100% dowożą.

1 polubienie

A musisz robić ten test?

To ja juz wole Hiszpanię…
Co prawda w nocy alkoholu nie sprzedaja poza gastronomią to zamowienie, ciezarowki nawet, alkoholu z dostawa do domu klopotem nie jest.
Poczta tez wozi.

2 polubienia

Muszę. Jutro. To jedyne miejsce do którego wolno mi jechać.

2 polubienia

To po drodze zatankuj samochod…:thinking::grinning::innocent:

2 polubienia

Mi dali skierowanie i łaskawie listę miejsc…

3 polubienia

To nie jesteś chory w takim razie :)) Przy chorobie to się sił nie ma na picie:))

5 polubień

Albo na picię…, :stuck_out_tongue: :innocent:

4 polubienia