Marsz, marsz

Rosyjskie media podczas intensywnej wojny na Ukrainie twierdziły, że Ukraińcy ukrzyżowali dziecko bodajże w Charkowie … Rosja jest bardzo specyficznym państwem, który chyba jest na drugim miejscu w ogłupianiu swoich obywateli, a także swoich strategicznych wrogów … Chyba tylko Chiny są w tym lepsze …

1 polubienie

Podobnie podczas protestów na Białorusi rosyjscy trolle próbowali zaszkodzić Łukaszence, a jak Łukaszenka prosił o pomoc Putina to rosyjscy trolle tworzyli propagandę, że Polska chce odzyskać Grodno …

I nawet Łukaszenka obrażał Dudę i groził Polsce … Pewnie wiedział, że to propaganda, ale próbował się ratować … A Rosjanie będą bardziej obecni na Białorusi niż do tej pory …

1 polubienie

W USA oskarżano Trumpa, że wygrał dzięki manipulacji rosyjskich trolli …

Bo Trump podczas gdy dopiero co chciał pierwszy raz zostać prezydentem USA to w kampanii wyborczej twierdził, że chce się podzielić światem z Rosją … To Rosjanie naturalnie go chcieli …

Teraz z wygranej Joe Bidena cieszą się bardziej Niemcy niż Rosjanie … Rosjanie podeszli w bardzo suchy sposób do wygranej Joe Bidena … Nawet mu nie gratulowali wygranej …

Natomiast Chiny uważały, że nie ważne kto wygra wybory - i tak będą kłopoty …

1 polubienie

A dlaczego tak uważasz ? Bo jestem ciekaw …

1 polubienie

Bo znam historię jako tako i swój rozum mam.

1 polubienie

Pisząc historię rozumiem, że masz na myśli historię niedawną (max 20 lat wstecz) ?

EDIT: Chyba to nie Korwin pociąga za sznurki XD ? Grzegorz Braun to za głupi jest na to …

1 polubienie

Tak, mam na myśli historię najnowszą. Wrócę do tego, jak pokaże się tu kolega @GumowaKaczka, żeby przy okazji wyjaśnień i jego ustrzelić, bo kiedyś na forum zadałem mu pytanie, ale przemilczał.

2 polubienia

Zatem zgłoś się do birbanta bo jestem ciekaw … XD @GumowaKaczka

1 polubienie

Ale nie dziś, Zaraz wyłączam kompa.

1 polubienie

To jutro się mam nadzieję zgłosi :smiley:

Ja go nawet lubię.

1 polubienie

Jak to na jakiej? Przecież go nawet w faktach itp pokazywali jak to mówił chyba.

1 polubienie

Chyba to bardzo wiele rzeczy … Ale luz … Rozumiem, że nie do wszystkiego możemy już dojść …

Pojaw się jutro jak możesz … Bo chciałem rozwinąć ten wątek co go z birbantem poruszyłem, a On chyba idzie już spać :smiley: XD

1 polubienie

nie wiem kto i z czego sie cieszyl.
ale to, ze w pierwszy wybor Trumpa byla zamieszana hodowla rosyjskich trolli to juz sprawa udowodniona. czesciowo za posrednictwem jakiegos think tanku (nazwy nie pamietam) zalozonego w GB.

1 polubienie

Usłyszałam dzisiaj od 11-letniego dziecka, że po dzisiejszych wiadomościach jak patrzy na polską flagę, to stają jej przed oczami narodowcy.
I uświadomiłam sobie, że we mnie też polska flaga i w ogóle symbole narodowe od pewnego czasu zaczynają budzić niechęć, kojarzą się albo z narodowcem, albo z jakimś arcybiskupem czy kardynałem (to też niedobrze), albo z politykiem PiS lub Konfederacji.
Można krytykować, można wyzywać, ale nie dzieje się tak raczej bez powodu, nie chcę też wiedzieć, kto tu zostanie za kilka lat.
Bo duża część generacji Z od pewnego czasu (tu motorem był pseudo wyrok pseudo TK) poważnie planuje wyjazd i miłości do Ojczyzny po takim, a nie innym traktowaniu przez nią (przez polityków i “suwerena”) się pozbyła.

5 polubień

Nie dam rady teraz poszukać tego na yt ale wiem że były takie słowa na pewno jakiegoś Belga w PE do których odnosili się oczywiście krytycznie polscy politycy, (no może nie opozycyjni-patriotyzm europejski) xd

1 polubienie

Jakbym mógł to bym ustawił twoją wypowiedź jako najlepszą …Niestety bardzo dużo w tym prawdy … Ja tak mam JUŻ OD BARDZO BARDZO DAWNA … :confused:

2 polubienia

No tak wiemy wiemy, dlatego masz francuska flagę zamiast polskiej :rofl:

1 polubienie

ale kolorek moderatora moge dac…

2 polubienia