No wiec pisze. Ze nie jest suwerenna chociażby przez to. Rozumiem że za oczywistość uznaje się taki system jaki mamy teraz, dlatego nikt nawet nie pomyśli o tym że nie wszystko zależy od samej polski jeżeli jest w Unii gdyby chciała coś zmienić… Albo sprawa ekologii itp… A są jeszcze poważniejsze sprawy… I takie są fakty że nie jest suwerenna jak każdy kraj w jakiejś Unii czy organizacji i tego nie chcą narodowxy
Pierdoły.
80% Polaków opowiedziało się za wejściem do UE. I wszyscy na tym zyskali. Wiedzieliśmy dużo wcześniej że wiąże się to z pewnymi obustronnymi umowami.
Ale ja to rozumiem! XD mi unia nie przeszkadza i tym polokam o których napisałeś. Wiem że zyskaliśmy. Ale kraj nie może nazwać się w pełni suwerennym jeżeli nad jego rzadem. Jest tez. Władza europejska koisarze europoslowie czy europejskie trybunały… O to mi tylko chodzi…
Zgodziliśmy się na to. I nikt łącznie z PiS-em nie chce Unii opuszczać choć uważają się za prawicę. Lepiej być w UE niż Rosji.
Nikt nas siłą do UE nie ciągnął.
No i nikt nie ma teraz o to pretensji przeciez
Oprócz prawdziwej prawicy która zawsze miała takie poglądy jak teraz co do suwerennosci
Nazioli nazywasz prawdziwa prawica?
A ktory kraj jest wedlog Ciebie w pelni suwerenny?
A no tak. Oprócz nazioli czyli lewicy XD i oprócz prawdziwej prawicy czyli nie pis.
Nie wiem. Chodziło mi tylko o to jak jest w Unii i co otym myślą jakieś partie prawicowe… Oficjalnie patrząc tylko na politykę to naprzyklad Rosja USA Korea Iran są krajami w pełni suwerennymi chyba no i patrząc tak to pewnie większość krajów na świecie przecież… A kraje Unii czy stany w USA nie są suwerenne
Piłeś?
Rosja, Korea, Iran suwerenne a Polska nie?!
Korea może tak ale południowa.
Tobie chodzi tylko o naciski z zewnątrz?
No a o co? Przeciez suwerenna to znaczy że sama o sobie decyduje, nikt nie wpływa na nią z zewnątrz. Nie ważne czy rządzi nią dyktator czy kancelrz
I nie obchodzi cię że wewnątrz jest terror i reżim? To tez jest wolność?
No to wyrzucmy koree północna. Reszta się zgadza. Ale To pojęcie nie odnosi się chyba do tego czy w tym państwie jest totalitaryzm czy demokracja…
To ja proponuje Liberie, albo Wenezuelę
O no właśnie. No trudno że w dzisiejszych czasachudzie żyją w takich krajach… W sensie wolność to kraj niesuwerenny jak w Europie ale tak przecież jest no. Tak się składa że w dzisiejszych czasach kraje w pełni suwerenne zostały jedynie te w których rządzi dyktator.
I dlatego popierasz nazioli. OK. Marzy ci sie dyktatura gwarantująca suwerenność i izolację (nikt sie nie wtrąci z zewnątrz). Żal.
Ile razy mam pisać że nie popieram narodowcow? W sensie nie jestem taki nietolerancyjny jak ty czy lewica ogólnie i rozumiem ich i tyle w każdym kraju w Europie tak jest przecież. Nie jestem narodowecem
Ale skrajna prawicę popierasz. Uważasz że nie jesteśmy w pełni suwerenni. To to samo.
Kogo uznajesz za wroga? Tylko UE?