Mogę być ciekawa?

Dlaczego wszyscy z nas (siebie wyłączam) są przekonani o zabójczym działaniu SARS COV 2, pandemii, konieczności szczepień, liczby zmarłych itd?
Dlaczego nikt (siebie wyłączam) nie liczy sie z manipulacją? Z fatalnym działaniem “szczepionek”, z liczbą zgonów na INNE choroby?
Po prostu: dlaczego?

3 polubienia

Odpowie ci na to pytanie nasz Nadprzewodnik Ludzkości :rofl:

6 polubień

Też czasem nachodzą mnie podobne myśli w różnych sprawach, np. odnośnie kształtu Ziemi, ale idąc tym tokiem myślenia, byłbym mógł dojść do wniosku, że istnieję tylko ja, a wszystko pozostałe to tylko iluzja mojego umysłu :wink:

3 polubienia

Mnie też wyłącz bo choć w pandemię wierzę i nie jestem antyszczepionkowcem to staram się mieć dystans do tej paniki gdyż wiem że mamy o wiele gorsze choroby od covid które przez covid zostały totalnie zaniedbane. Stąd rekordowa ilość zgonów.

5 polubień

Tu masz rację z tym zaniedbaniem i praktycznie nieleczeniem.

4 polubienia

A ja sie obawiam, ze statystyki sa zaklamywane.
Zreszra nie tylko w Polsce. I to zależy od tego co uznajemy za bezposrednia przyczene zgonu.
A jesli chodzi o szczepionki, to wojna producentow o rynek i zadne reguly nie obowiazuja.

2 polubienia

My Polacy wiemy najlepiej, my Polacy nie wierzymy nikomu, my wiemy, że wszyscy wokół chcą nas skrzywdzić… Niedoczekanie ich…

5 polubień

To działa na tej samej zasadzie na jakiej muszę przepisać odpowiedni lek, gdy ktoś przyjdzie do mnie na przykład z objawami boreliozy.

Swoje przekonania opieram na podstawie wiedzy, jaką zdobyłem od moich nauczycieli i z fachowych książek i publikacji oraz doświadczenia zawodowego w przeciągu ostatnich 30 lat. Ta nauka trwa do dziś.

Nic prócz śmierci nie jest pewne w 100%

Wiedzy na pewno nie opieram na podstawie bzdur ludzi niemających nawet podstaw wiedzy medycznej, oszołomów ani innych chorych umysłowo, którzy w życiu do niczego lub prawie do niczego nie doszli, za to chcących na przykład zaorać cały kraj, by zrealizować swoje poronione pomysły.

7 polubień

Za kazdym razem mam wrazenie ze wyczerpales temat,ze to sie wreszcie skonczy i…goovno.I teraz tez tak pewnie bedzie. :roll_eyes:

2 polubienia

Dokladnie na taka niewiaste trafilem po wyjsciu z kosciola w Stevenage,na poczatku grudnia.Wszyscy,czyli “oni” chca nas krzywdzic,swiatowe podziemie czatuje aby nami zawladnac i temu podobne brednie…Spytalem sie wiec,dlaczego przychodzi do kosciola bo moim zdaniem,jej miejsce jest u niejakiego Natanka.Trafilem bo…glupia mina powiedziala mi wszystko.
A ksiedza,dawnego misjonarza z Kazachstanu [spedzil tam 9 lat] mamy na serio wspanialego!

2 polubienia

To jak z płaską ziemią. Tylko, że płaska ziemia jest już passe, bo już się wydało, że jednak płaska nie jest … No dziwne, pewnie wielu się z tego powodu załamało …
Miliony się na to nabrało …

Teraz na topie jest pandemia i szczepionki …

4 polubienia

Siedzę sobie ja któregoś dnia w ogrodzie u teściów i mówię (już nie pamiętam do kogo)

• Leci samolot z Astany (stolica Kazachstanu, obecnie Nur-Sułtan) do Frankfurtu.
    Sąsiad akurat to podsłuchał i pyta się skąd wiem, że z Kazachstanu.

No to ja, że mam taką apkę na kompie, która samoloty rozpoznaje i pytam czemu on się tym interesuje. On mi, że jego jakiś krewny jest misjonarzem w Kazachstanie.

Teraz pytanie, mówimy o tej samej osobie?

2 polubienia

Tylko że płaska Ziemia jest mniej groźna w skutkach. Niech sobie jest co mi tam!
gorzej ze szczepionkami… Siostra chłopaka mojej koleżanki namówiła rodziców swych by się nie szczepili (ich roczniki 70 + miały możność szczepienia bodaj od lutego lub marca nie pamiętam dokładnie). Zachorowali oboje, mama jakoś wyszła a tatę w maju pochowali. . .

3 polubienia

Możesz tłumaczyć …
Ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać.

1 polubienie

Wszystkim dziękuję za odpowiedzi.
Ale czy, stosując szczepionkę, lekarz zna jej skład? Koncerny NIE ponoszą odpowiedzialności za ich (szczepionek) działanie.
Dlaczego jest tak wielka nagonka na konieczność szczepienia? Że forsa to wiem, ale za jaką cenę?
Dlaczego to Gates stał sie “naczelnym wirusologiem” świata? Że forsa…
To zjawisko występuje nie tylko w Polsce niestety.

Czy Ty tankując paliwo znasz jego skład? Albo czy sprzedający go zna?
Czy Ty kupując kiełbasę u rzeźnika znasz jej skład?
Czy w sklepie sprzedający zna skład każdego produktu?
Czy gdy lecisz samolotem wiesz, czy pilot nie ma akurat myśli samobójczych?

Dostrzegasz teraz błąd myślowy?

Jest takie powiedzenie, chcesz psa uderzyć, zawsze znajdziesz kij.

Ja mogę tak do końca świata pisać i pisać a ktoś do końca świata będzie nadal nie wierzył …

4 polubienia

Cezary K.
Ale to bylo przynajmniej dekade temu…

1 polubienie

No…Temat nie jest jeszcze wyczerpany bo pozostaly w odwodzie słonie które dzwigaja ten nasz świat.Teraz juz nie pamietam czy wg. tej wersji płaski :roll_eyes:

3 polubienia

Ziemia jest dyskiem, ale same slonie juz nie sa modne.
teraz czas na zolwia
slonie moga tylko za amortyzatory robic.

4 polubienia

Na samochodach i paliwie kompletnie się nie znam. Lekarz na leczeniu chyba powinien się znać. Kupując parówki i tak zakładam obecność papieru toaletowego. Ale to mnie nie zabije. A pilot może mieć myśli samobójcze (przypadek szwajcarski). Poza tym nikt mnie nie zmusza do lotu. Do szczepienia przeciw grypie też nie. Przeciw Cov. już zaczyna być zmuszanie…

1 polubienie