Mogę być ciekawa?

Jak już widzę na filmiku na YT, że ktoś, albo coś jest niezależne, to już wiem, że będą tam różne brednie o teoriach spiskowych różnorakich. Albo bzdety na temat polityki. Już o historii nie wspomnę, bo tam są rekordy kosmosu w banialuctwie… I zawsze jakieś niezależne witryny albo “badacze”…

4 polubienia

Jako stały bywalec w szpitalach od roku, unowocześniając w rygorze szpitalnym i sanepidu, ich instalacje tlenowe, próżni itd w oddziałach, to jest wirus, tyle że niepotrzebnie media i politycy mącą ludziom prawdziwe fakty z teoriami, Jako biedny kraj brakuje nam dodatkowych badań wykluczających, stąd szczepienia hurtowo po łepkach i choroby współistniejące i tragedie w rodzinach. Sam od 9 miesięcy nie jestem / chyba nie mogę ? / być zaszczepiony, masa badań co 3 miesiące, dziś byłem na kolejnych USG zakrzepów i jutro też krew, mocz itd, potem RTG jako nowość do szczepienia, a mój udar niedokrwienny dla systemu nie istnieje - ma pan teleporadę z SOR ?, są wyniki zadziwiające lekarzy kolejny raz, jak i mniej wesołe dla mnie. Póki co to obrabiamy 5 szpital - konkurencji nie ma bo wysokie wymagania jakościowe / głównie bezpieczeństwo, ale nie na wszystko mamy wpływ /. Mogli by się w końcu zdecydować i uszanować mój cenny czas

2 polubienia

Właśnie, tę historię tak trudno zweryfikować. Może ja nie umiem szukać?

2 polubienia

Niemcy nie są biednym krajem, a też szczepią hurtowo

2 polubienia

Nie każdy z płaskoziemców jest totalnym idiotą, nie znającym naukowych faktów. Nie tylko niewiedza jest motorem napędowym tej zarazy. Wierzenia w spiskowe teorie mają często podłoże psychologiczne tak, jak porządkowanie świata na swoją modłę. :thinking:

3 polubienia

Odradzam szukanie na YT.

A jakby co, to przeciez masz mnie… :stuck_out_tongue:

W poprzednim szpitalu sam lekarz stwierdził że niektóre przypadki powinny być z automatu dodatkowo zbadane, pomimo kosztów które generują, użycie np tomografu lub rezonansu, co wykluczyło by dodatkowe powikłania. Ale jest jak jest, pracują pod presją czasu i wykorzystania szczepionek. Tyle wiem od starszego lekarza, który opiniował ludzi co do szczepienia. Szybko to trzeba łapać pchły i kleszcze

1 polubienie

Wszedzie szczepia hurtowo, bo to jedyna skuteczna metoda.
Fakt, ze to dziadostwo nowe, rozlazi sie z szybkoscia swiatla.
A przed nami jeszcze wersja delta czyli indyjska. Ta to szybkosc swiatla pzekracza.
Poki co obecne szczepionki przed tym chronia. Ale przeciez nie wszyscy zaszczepieni.
A jak sie covid delta rozlezie po Afryce i zderzy ze spoleczenstwami oslabionymi HIV i innym ebolami? To chińskiego labratorium nie będzie trzeba, zeby się nastepne dziadostwo wylęgło.

1 polubienie

Póki co to szczepionki kosztami wygrywają z Bitcoinem. Postęp nauki, wiedzy, technologi nie nadąża za 1 bakterią

Mi się nie mażą kolejne odmiany wirusów

Wirus to nie bakteria :laughing:
Ale ogolnie szczepionki podnosza ogólna odprnosc organizmu co moze w przy okazji niektore bakterie wyeliminowac.
Poza tym malo sie osatnio mowi o wykorzysaniu w leczeniu (bo to nie zapobieganiu) interferonow.
Kubanczycy sie chwalili, ze próby są obiecujace
Tyle, że to kuracja droga jak na razie. W granicach 40-50 tys. euro rocznie, a na roku sie nie konczy. A czasem w ogóle nie dziala.

1 polubienie

O interferonach czytałem niedawno, póki co to żadna mi obecnie nie przysługuje, a i badania nie wiadomo kiedy się skończą. Im dłużej ten stan trwa to tym bardziej mi się nie spieszy. Sąsiadka 88 lat leżąca zgłoszona w styczniu do szczepienia przez córkę, do dziś nie jest zaszczepiona, pewnie za stara i szkoda szczepionki

Nie sadze, moja mame 86, zaszczepili i to w domu.
Trzeba tylko sie upominac, bo balagan.

1 polubienie

Nawet jej nie ma w histori zgłoszeń do szczepienia z konkretnego miesiąca. Leżąca ma przyjść jutro w godzinach pracy do skonsultowania. Dziś ją załadowali do wózka inwalidzkiego i zatelepali pieszo do szpitala 7 km, bo ładna pogoda i kawałek laskiem, babcia po 2 latach opuściła widok z balkonu na dłużej. Jakoś przypadkowo ją spotkałem, dziś nic nie załatwiła, choć piguły były w pokoju. Dziwne życie

1 polubienie

Od polityki. Powinien byc niezależny, ale nie jest (przerobilam na sobie).

1 polubienie

OK! YT służy mi do czegoś innego, takiej wiedzy tam nie szukam. Zapytam konkretnie: jak/gdzie szukać np. o kobietach skazanych, niekoniecznie w Norymberdze, za zbrodnie wojenne. Ile, kto konkretnie za co, jaki wyrok itd. Ale nie sensacyjne artykuły, ale fakty.

2 polubienia

Lekarz, tak? Oczywiście, że powinien. Podobnie jak nauczyciel sędzia, urzędnik. Sympatie polityczne powinni zostawiać w domu. Nie uważasz? Dziennikarz - to osobna kategoria.
Potrzebowałam zdjęcia do paszportu. Przesz dobrych 15 min fotograf agitował mnie na stronę swojej partii, nie zważając na moje odpowiedzi udzielane półgębkiem. Studio foto to nie miejsce na polityczne dyskusje.

3 polubienia

image

dla odciazenia?

1 polubienie

Snajperki czytałam, chodzi mi raczej o odpowiedzialność za zbrodnie niemieckie, szczególnie w obozach. Tej pierwszej poszukam.

1 polubienie

Czytajac te dwie pierwsze zwroc uwage na indeks materialow zrodlowych, bo czesto sa to opracowania ukazujace sie gdzies jako artykuly w prasie specjalistycznej, opracowania polek ksiegarni nie ogladaja.
O ile te najgorsze bestie sa opisane, to przeciez same nie dzialaly, wiele jak sadze po prostu wocily do swoch wsi czy rozplynely sie w miastach, zalozyly rodziny i lat dozyly jako stateczne babunie gromadki wnuczat.

2 polubienia