Mówicie dzień dobry obcym ludziom ?W jakich sytuacjach na tzw mieście?

Miałem u siebie idealną kranówkę. Herbata pycha, wodę piliśmy z kranu. Ale rok temu coś się zmieniło i woda zwyczajnie śmierdzi. Została nam albo butelkowana albo jak jestem w Bydgoszczy to czasem nalewam sobie z punktu czerpania wody.

2 polubienia

Najwyżej się ubzdryngolę. Albo z radości, albo z rozpaczy…

1 polubienie

No to nie piles gibraltarskiej kranowki? Naturalna, przefiltrowana przez skaly. Historycznie musieli sie przystosowac. Zreszta u mnie tez woda niezla, choc pochodzi z odsalarni wody morskiej. Co do parzenia herbaty? Nawet najlepsza woda nie pomoże jak sie za to w hiszpanskim barze biorą. Jesli pijesz czarna i do tego earl grey ( czyli z bergamotka) lub połlfermentowana chinska z jasminem? To jednak tylko w domu. I porządny odtluszczony dzbanuszek.

1 polubienie

Nie mam transmisji ale…Poslałem jednego na drzewo czyli do pubu…No nie da sie tego pogodzić…
Fajny gość…I do tego chce dobrze
Ale jak mam oglądać siatkę,słuchając pytań w stylu,"którzy są nasi’…
Nie wiem co zrobię..
Trasnsmisji nie ma

1 polubienie

Kiedyś dostałem zestaw wódkę Norvegia i do niej litr wody z lodowca(podobno) Jakoś ta woda mnie nie smakowała.

Woda jako taka smaku nie ma. Przynajmniej dla nas, ludzi.
Gorskie wody z lodowcow, czy przefiltrowane przez skaly? Jak niby cudowne zrodla w Lourdes?

Do "wód " to sie jezdzilo tam, gdzie dawalo sie uzupelnic szybko mikroelementy. I to tez na ślepo. Js z Ciechocinka wtocilam z ciezkim zapaleniem gardła tężnie? i porzekonaniem, ze pwexowskiego Napoleona nie nalezy popijac woda typu zuber lub krystynka :grin: kartki na masło przekazalismy dzieciom z wyraznym objawem.braku witaminy D. No niestety, nie kazdy mial dostep do mleka prosto od krowy. Ktore po trasie Kutno Łódź zamienialo sie w maslanke, maslo i czasem jakies resztki.smietany zostawały?
Moze odchodzimy od tematu, ale? Mize kolega @WiecznieGłodny wybaczy. Dzien dobry to zaczyna sie od porzadnego sniadania, nawet jak to.jest wczorajszy obiad…o szostej rano :innocent:

Właśnie jestem tego coraz bliższy…Ale poradzę sobie!
Od czego jest muzyka!

Alkoholik gawedziarz? Chocbys sie podzielil zdieciem.nalepki?