Może coś o katastrofie znowu? Nie było jeszcze na nowym pytamy.

Może nie są lepsi ale są fakty które pokazali na ten temat dzięki którym nie można przyjąć że wersja oficjalna jest prawdziwa. Zresztą nawet jakby się odciąć od Macierewicza i jego komisji to są jeszcze inne teorie no o których pisała Ata Ata dawniej… Nie rozumiem jak ktoś to wszystko widząc dalej twierdzi że wersja jest jedna. Przecież sama pancerna brzoza w raporcie mak to potwierdzone już bajki… To że myślę o zamachu, nie znaczy że wierzę Macierewiczowi… Dlatego pytałem smoka czy wie coś innego jeżeli słyszał o zamachu…

Typowe dla naszego kraju: wszyscy są dobrymi kierowcami, wszyscy się znają na polityce, A od 9 lat wszyscy się znają na katastrofach lotniczych. I każdy musi dorzucić swoje 3 grosze bo ON MA RACJĘ.
Kużwa najgorsze co zrobił z tym krajem PiS to podważanie wiarygodności instytucji państwowych, sądów, tribunalow itp. Tego nie odnajdujemy przez kilka następnych pokoleń. Już zaczęliśmy wychodzić z obsesji homo sovieticus i znowu jesteśmy w czarnej doopie.
Dobranoc

1 polubienie

Tak tylko ze ta sprawa akurat nie ma nic wspólnego z pis. To że ktoś uważa że to zamach nie łączy się z tym że jest wyborca pisu… Na pewno sprawie zaszkodzili jacyś fanatycy pis którzy od samego początku głosili że to Putin i teraz każdego kto nie myśli że to katastrofa przypisuje się do pisu i do plaskoziemcow ciemnogrod itp…

1 polubienie

Daj se siana. Jego nie przekonasz.
Całe zło to PiS a PO jest kryształowe, nieomylne i najlepsze na świecie…
Fanatycy jak widać są po obu stronach barykady…

2 polubienia

Może i był jakiś zamach, ale nie w Smoleńsku,

1 polubienie

Po co to znowu zaczynać? Tu uważasz tak a ktoś tak… A temat miał nie dotyczyć zamachu tylko faktów które budza wątpliwości co do oficjalnej wersji… A co do zamachu to rzeczywiście nie musi być Smoleńsk a Białoruś :rofl:

1 polubienie

@GumowyKrokodyl
Szkoda iż po 1990 nie rozliczono współpracowników i pracowników poprzedniego systemu.
Tych co najbardziej zaszkodzili Polsce powinno się pozbawiać obywatelstwa i deportować (do wyboru Rosja, Korea Północna, Kuba…Izrael :wink:).
Resztę dożywotnio pozbawić przywilejów, emerytur i PRAW WYBORCZYCH (czynnych i biernych).

Co do przedmówcy to jest on zaślepiony nienawiścią do PiS.
Zastanawia mnie czy to efekt utraconych dorobków po objęciu przez nich władzy, nienawiść wyniesiona z domu (rodzice udzielali się jawnie lub nie poprzedniemu systemowi ), czy strach (może ma gdzieś swoją teczkę).
Innych powodów by bystry człek był tak zaślepiony nie widzę…

1 polubienie

@GumowyKrokodyl Ta sprawa nie ma nic wspólnego z PiS?

Ha, ha – a kto od samego początku, powtarzam, zanim były jakiekolwiek ekspertyzy trąbił w swoich gazetach o zamachu, bombie termobarycznej, sztucznej mgle, rozpylonym helu, kilku wybuchach? Kto organizował miesięcznice i 96 razy bełkotał „jesteśmy już bardzo blisko prawdy, komisja ministra Antoniego pracuje pełną parą i wkrótce ujawni całą prawdę o zamachu!” Jak wyglądały przez kilka lat okładki Gazety Polskiej? Kto kazał odprawiać apele „poległych” przy każdej uroczystości państwowej? Nawet jeśli zwolennikami zamachu nie są wielbiciele PiS, to ta partia poprzez swoją medialną wrzawę zaraziła ich swoimi obsesjami. A wszystko w jednym celu, celu ściśle politycznym – skłócenia ludzi, zdyskredytowania władzy i państwa. I niestety to się im udało. To największe kłamstwo w Polsce od czasów, nomen omen, Katynia!

A gdzie jesteśmy dziś? PiS rządzi 4 lata, ma dostęp do wszystkich materiałów i danych i nie posunął się nawet o krok ze swoim wyjaśnieniem teorii zamachowej. Z wiarygodnych źródeł wiem, że nawet we władzach PiS śmieją się za plecami z Macierewicza i na jego wspomnienie dyskretnie kreślą kółka na czole. A gdzie jest międzynarodowa komisja, jaką chciał powołać PiS? Była „bardzo potrzebna” gdy byli w opozycji, teraz oczywiście już takiej konieczności nie ma.

Typowe dla wszystkich teorii spiskowych jest wyciąganie jakichś niezrozumiałych spraw i naświetlanie ich jako dowodów na swoje teorie. Tak robią zwolennicy płaskiej Ziemi, tak robili zwolennicy teorii o mistyfikacji z lądowaniem na Księżycu (gwiazd nie widać na zdjęciu a flaga łopocze na wietrze), tak robią wyznawcy chemitrails, itp. Mechanizm jest zawsze ten sam – jak czegoś nie potrafimy wyjaśnić, to od razu wytaczamy najcięższe armaty. Polecam obejrzeć serial w National Geographic „Katastrofy w przestworzach” – w każdym odcinku jest przedstawiona szczegółowo procedura badania słynnych katastrof lotniczych, można zobaczyć jak pracują prawdziwi fachowcy i jakie elementy badają. I tam też jest zawsze wiele zagadkowych rzeczy, co jest zupełnie normalne w tego typu sprawach.

@SMOK.Maciej smutne, że wchodzisz na ton osobistych, całkowicie bezpodstawnych oskarżeń, w mojej rodzinie nie było nikogo, kto by współpracował z komuną, a wręcz przeciwnie, doznała ona od tej władzy licznych krzywd, zarówno materialnych jak i moralnych. Nie wiem, co ma do tego wypadku nierozliczenie poprzedniej władzy (choć zgadzam się, że zostało to zaniedbane). Ty natomiast jawisz mi się po lekturze Twoich postów jako osoba, która wszędzie była, wszystkich zna, wszystko wie i w ogóle z czym do gości, przecież to, co piszesz jest tak oczywiste, jak 2x2=4.

Dodam tylko, że sam Kaczyński w odpowiednim momencie, kiedy przestało być mu to polityczne korzystne, kazał wyciszyć ten “zamach”. bo kto, jak kto, ale on wie jak było. Kiedy sprawa zaczęła być śmieszna, Macierewicz poszedł w odstawkę, a w pisowskiej nomenklaturze słowo zamach zostało zastąpione słowem; katastrofa, czym w istocie była.
Tylko w YT jest jeszcze mnóstwo pogrobowców nabijających sobie popularność dzięki miłośnikom taniej sensacji i teorii spiskowych.

2 polubienia

Dobra nie piszcie już tych swoich nudnych teorii bo piszecie to tylko dla siebie… Kto wie jak było ten wie.

Tak, tak, YT prawdę ci powie. Jak Cyganka.

1 polubienie

Nie YT tylko ludzie. Dobra to mogę powiedzieć że ja to wiem. A ty kiedyś się dowiesz. I wielkie będzie zdziwienie wasze, bo szczerze mówiąc nie zna dużo ludzi tak zatwardzialych w tej sprawie :rofl: czy jak to się tam mowi xd

Tragedie tego typu maja zwkle wielu progenitorow, tylko pozniej trudno ojcostwo ustalic.
Przypomne - wycieczke organizowala kancelaria prezydenta nie rzad. A jak jest z ta organizacja to widać bylo ostatnio jak na jaw wyszedł wierzcholek gory lodowej - czyli loty teoretycznie najwazniejszych osob w panstwie. A mogli to zlecic jakiemus biuru podrozy, najwyzej samolot utknalby na lotnisku.

2 polubienia

Aby pogodzić wszystkie skonfliktowane cztery strony z dwóch krańców, wyjaśniam wszem i wobec, że to był zamach na katastrofę. :wink:

2 polubienia

Aha i tak Kaczyński wie jak było dokładnie. I moge ci powiedzieć że wie że to nie te bajki w które wierzycie tutaj. :rofl:

Ja jeszcze tylko na koniec przypomnę nagranie rozmów załogi z rosyjskimi kontrolerami. Ich pierwsze słowa po zgłoszeniu się samolotu brzmiały:
“Nie ma warunków do lądowania”!
Czy taki tekst byłby dopuszczalny, gdyby chciano celowo doprowadzić do rozbicia samolotu? Przecież kontrolerzy (czyli agenci Putina i Tuska) mogli zakładać, że załoga po takim komunikacie poleci na lotnisko zapasowe, tak jak nakazują procedury! I nici z zamachu!

1 polubienie

Ok dobra i kończymy juz… Jeszcze ktoś chce zabrać głos? :rofl:

Aha, zabrakło koledze argumentów?

1 polubienie

Przeciez to wina Putina. Zlosliwie zwinal polowy sprzet z lotniska, zostawiajac mgle, bagna i psia bude udajaca wieze kontrolna.

1 polubienie

Ludzie którzy wysmiewaja że to zamach, zawsze tak prosto i banalnie przyjmują, że wiadomo przecież ze tak nie było i na tym opierają te swoje drwiny i sam nie wiem czy wierzą w to… Czy nie rozumieją że sprawy nie muszą być takie oczywiste… … Mówia że jak zamach to Tusk i putin. Że żeby był zamach to kontrolerzy już z pierwszych słów muszą wyglądać na podejrzanych. Dzielą polityków na pis i po dlatego przyjmują że PiS to zamach a jeżeli jesCze nie wyjaśnili czy Kaczyński wycofał słowa to że zamachu nie ma, a zamach ten to nie podział na pis po… Czyli przeciwnik zamachu to przeciwnik pis w dodatku urobiony podziałem pis po i o to właśnie chodzi… Żeby skolcac naród a prawda jest taka( właśnie nie-ze żadnego zamachu nie było) że zamach był… JesCze okonek… Lol darujcie sobie te żałosne teksty…

To nie jest tak że ktoś kto wie że zamach jest za pisem. To ktoś kto nie wierzy jest mega anty pis… Tak jak pisał smok.

1 polubienie