Mundial 2026

Nic z tego…Wcooorvienia ciąg dalszy…
Ledwo kogoś zacząłem lubić…Koniec.
I to jeszcze przez te wcoorviające płaksy :angry:
No ale skoro kibice japońscy zachowują niespotykaną KLASĘ…Nie będę się za nich smucił. :wink:

Paragwaj, który dostał lanie od Jankesów na początku turnieju, wyeliminował Niemców…:rofl:

Oglądam mecze Kanady a czasami inne. Właśnie się kończy mecz Niderlandów z Marokiem. Włączyłem z kilkuminutowym opóźnieniem i przez jakiś czas wydawało mi się, że Maroko gra w pomarańczowych strojach…:distorted_face: :rofl:

I Holendrów też już nie ma…Kij w szprychy filozofii o wyższości futbolu europejskiego nad resztą świata [poza Ameryką Poł.]
Teraz jeszcze WKS wywali Norwegów a DR Konga Anglię i…już w ogóle nie będę odróżniał żadnej ekipy.Cała nadzieja w Szwedach :upside_down_face:

Niemcy i Holandia poza mundialem
:joy:

Masz refleks zniedołężniałego szachisty.

Bo ostatnio dopiero po robocie przeglądam internety

Ale przy browarze, mam nadzieję…,hę?

A przede wszystkim, niczego nie czyta.Sens bycia na forum do góry nogami…

O 23 czasu polskiego mecz Francja : Szwecja

Meczu chyba nikt nie ogląda…A szkoda…
Ta beznadzieja przez ostatnia dekadę Norwegia,prowadzi.I to po pięknej bramce!

Mecz średni choć niezwykle zacięty…
WKS dusi,i dusi…I w końcu kolejna,piekna bramka w tym meczu!
1:1

Oglądałem, ale nie ma bardzo czasu pisać. Zaraz się kładę bo rano wcześnie pobudka i jazda w delegację. Trzymałem za WKS, ale dobrze że nie ma dogrywki. W kolejnym meczu mam nadzieję, że Francuzi pokażą Szwedom jak się gra :zany_face:

Cóż…Miałem dokładnie odwrotną nadzieję :innocent: Niestety jednak, Szwedzi okazali się raczej słabym zespołem…
Wiem o nich nieco więcej niż o innych Skandynawach bo chyba 4 jest obecnie na kontraktach w Lechu…A było jeszcze więcej…
I przyznam że nie rozumiem braku w kadrze przynajmniej Ishaka.
Wyglada na to że lepiej ze Skandynawów wypadliby Duńczycy…Że być może lepiej od Turków wypadliby Grecy ale…Takie dyrdymały to już powoli historia…

Teraz dopiero zaczną się mecze. Zostali najlepsi albo tacy którzy mieli więcej szczęścia

Kongo wygrywa z Anglią
35 minuta

1:1…Klasyka jeśli chodzi o Kane’a

A teraz kolejny,piekny gol Kane’a!!! 4 obrońców wyprowadził w pole…
Jakby bali się przeszkadzać w polu karnym…Dziecinada..Niemniej i tak Kongijczycy grają grubo powyżej oczekiwań!

2:1 dla Anglii…Zasłużone zwycięstwo ale ekipa afrykańska może być z siebie bardzo zadowolona.To już nie pokraczne dzikusy z Zairu z 1974 roku.
To bardzo dobra,szybka jak wiatr drużyna,kierowana przez francuskiego trenera którego rękę znać na każdym kroku.
Trochę szkoda że odpadaja…
Ale zapewne połowa tej drużyny załapie się na życiowe kontrakty w Europie.

I jeszcze chyba jedno trzeba dodać…
Anglicy mieliby dzisiaj kłopot gdyby nie grał H.Kane…

Belgia gra dalej!!!
Niby nic zaskakującego w tym twierdzeniu…A jednak…Kto widział mecz,ten wie!
Poziom tej walki chwilami średni ale EMOCJE!!!
Zwroty akcji…Belgowie grali chaotycznie,walili głowami w senegalski mur…Czy raczej murek bo monolit to nie był…I na kwadrans przed końcem z 0:2 porobiło się na 3:2… :upside_down_face:
Dotąd świetnie grający Senegalczycy,100 razy lepiej grający niż w grupie,z jedną z najpiękniejszych bramek na mistrzostwach [tą na 2:0] posypali się jakby im ktoś tlen odłączył…
Osobna atrakcja to twarze kibiców widziane okiem kamery.Tego się nie da opisać!

Egipt-Australia 1:1. karne 4:2

Mecz zacięty ale…Było to kolejne spotkanie bardzo przeciętnych drużyn…Bardziej przeciętna była Australia.W powietrzu o klasę lepsi od Egipcjan ale na tym kończyła się ich “przewaga”.A już karne egzekwowali jakby bardzo im zależało aby odpaść…
Plus to że po raz kolejny,zupełnie nie rozumiem “fenomenu” Salaha.Kompletnie niewidoczny, kolejna gwiazda która w kadrze jest ledwie cieniem samego siebie.
Ozdoba meczu była z pewnością pewna Egipcjanka na trybunach.Czysta piękność!!!
Dziękuję za uwagę.