właściwie to nie wiem co wymienić. Oczywiście nie maluje jak Rubens, nie tańczę jak Aster. Jakoś jednak sobie radzę. Największą kulą chyba , jest zdolność “humanistyczna”. Wszystko co się objawia przez naukę języka/języków po pisownię.
Nie wiem w jakim zakamarku ukrył się ten Marek Zaka
-ja go nie mogę znaleźć w necie .
Nie wszystko jest w necie Pelagio …
Ile % wiedzy krąży poza netem?
Jak sądzisz?
Około 99% jak nie więcej …
To jest jesCze jakas wiedza o której wiadomo że jest, a nie ma jej w internecie?
- Informatyka - moja umiejętnośc obsługi komputera czy smatfona bardzo podstawowa
- prowadzenie samochodu - niestety nie mam prawa jazdy a bardzo by się przydało - co ciekawe byłam na kursie , teoria “mały pikuś”, plac też ogarnęłam, ale miasto - stres zjadł
- Szyć - nie musiałabym z drobiazgami do krawcowej biegać
- Sprzątać - tu już nie mam metody nikt mnie nie wyręczy, jaa to robię nieumiejetnie, więc jest wieczny bałagan, którego nie ogarniam. Chciałbym miec takie nowe puste mieszkanie, nie dopusciłąbym do zabałaganienia.
Według Benaska STRAAASZNIE DUŻO jest tej WIEDZY,
a ja po prostu nie wiem-czy ktoś TO ZBADAŁ?
Nie no to co napisał to oczywiście przesada🤣 Chyba że liczymy z wiedzą człowieka do której człowiek jeszcze nie doszedł a może dojść bo przecież świat cały czas idzie do przodu… Inaczej to przecież jest na odwrót z tymi procenta i…
NIEMOŻLIWE!
AŻ TYLE WEDŁUG CIEBIE?
/użyłam caps locka jestem w szoku…/
W tym ostatnim to bym Ci pomogl jak nikt inny
Przesada? Nie będę się wgłębiał w temat, bo nie ma sensu. Tylko ten może tak napisać, kto nie ma pojęcia, ile wiedzy mogą zawierać tysiące bibliotek z setkami tysięcy nieskatalogowanych jeszcze ksiąg, milionami żyjących jeszcze ludzi na świecie z ich wspomnieniami i doświadczeniami … To także wiedza o czym wielu nie zdaje sobie sprawy bo stali się dziećmi neo …
A a w jaki sposób?
Niemożliwe? Przecież to jest jak najbardziej logiczne i proste pytanie. Jak można pytać że to niemożliwe?
Ile jest ludzi na świecie? Niecałe 8 miliardów. Ile o każdym z nich mamy wiedzy w necie? Bardzo niewiele. A przecież każdy z nich ma swój życiorys, plany, dokonania, osiągnięcia, wspomnienia. A człowiek to dopiero początek tego wszystkiego. Ja bym najpierw zaczął taką dyskusję od treningu wyobraźni. Najpierw proszę sobie wyobrazić na jaki temat jest pytanie, wtedy dopiero można zacząć dyskutować … Temat jest mega ogromny.
Sprzatanie to moja silna strona.Ale tu nie ma sposobow jako takich.Wszystko zalezy od tego,co bym zastal…
nie tylko ty… ale wcale nie żałuje
Ja mam więcej takich miejsc. Aż nie warto zaczynać. I tak trwa od lat. Chyba tylko podpalić…
Muszę sprawdzić czym charakteryzują się “dzieci neo…”
zajrzę do netu…
Pływać
Zagłębić się w umowy, przepisy, paragrafy, skomplikowane instrukcje, pity, sryty i inne takie
Programować, zgrywać, ściągać, poruszać w głębiach technologii informacyjnej.
Posługiwać się angielskim. Znam tylko trochę zwrotów.
Jeździć na rolkach, na deskorolce.
@GumowyKrokodyl Kolego, w tym przypadku @benasek ma rację. To, że większość wiedzy zgromadzona jest w internecie, to jest tylko naszym złudzeniem.W necie jest, faktycznie ogrom informacji, ale praktycznie, to jest mniejszość w stosunku do tego co nas realnie otacza.