Jeszcze w takim nie byłam .
Wiesz, że już takiego zdjęcia jak pierwsze nie zrobisz?
Już tak właśnie chciałem napisać, bo ostatnio te Lazurowe Oko na Malcie zostało zniszczone o czym tutaj Jednak nie jest to prawdą, że bezpowrotnie, bowiem wizytówka Malty zostanie odbudowana o proszę
Odwiedziłem już tyle pięknych miejsc, że musiałbym się porządnie zastanowić i rozpisać.
Pamiętam, jak zrobiło na mnie ogromne wrażenie widok z Sokolicy w Pieninach. (Sosenki już właściwie nie ma)
Pamiętam również napis na początku szlaku na tą Sokolicę:
Podziękuj Bogu, że masz oczy …
Mam dwa takie wspomnienia. Pierwsze, to widok morza, calkiem polskiego, plaza pusta bo juz zachod, niemal przestalam oddychac. A drugie - jak pojecalam do Thun (Szwajcaria). Dojechalismy we mgle i ogolnie nic nie widac. Poznym wieczorem spac a rano odslonilam okna. Pelne slonce, niebieskie niebo i Alpy jak na dotkniecie reki. Az krzyknelam…
Czytam i czytam,patrzac na zdjecie i myslalem sobie,“to nie moze byc Malta”
W poniedzialek wstawie moze zdjecie z Beskidu Slaskiego.Taki moj widok z okna,bardzo podobny do tego.
Cudowne
Żeby sie nie powtarzać - wulkaniczne wyspy Liparyjskie, ne północ od Sycylii: widok z wulkanu na zatokę i morze:
Wcale nie jakoś daleko. W tym roku w Bieszczadach. W słabo uczęszczanej i zaludnionej miejscowości. W tych turystycznych Bieszczadach szału nie było.
A tam naprawdę wow. Nigdy wcześniej nie widziałam tak ładnego miejsca. Góry też były dużo dziksze, Bieszczady kojarzą się raczej z łagodnymi górami, wyszliśmy sobie więc na luziku-bo w końcu to tylko Bieszczady-na jakiś szlak (do tego też niezbyt uczęszczany i mocno zaniedbany) i kilka osób było całkiem blisko zabicia się lub połamania, ja też zaliczyłam jedną glebę na ryjek
Ale i tak-jedno wielkie wow, nie wyobrażałam sobie nawet, że w Pl są sobie takie dzikie, piękne miejsca zupełnie nieopanowane przez turystów.
Zdjęć nie wklejam, bo z neta nie znajdę nic fajnego, a jakość tych z mojego tel pozostawia wiele do życzenia.