Nareszcie mamy wirusa!

I przez tak długi okres @birbant nie zgłosiłeś się do lekarza? Przecież to nie kwestia dni tylko tygodni.

Nie mogę powiedzieć, bo to mógłby być potencjalny problem dla osób od których otrzymałem informacje. Wiem, że niektórych zżera ciekawość, ale te osoby pracują na swoich stanowiskach i mogłyby ponieść konsekwencje. W dodatku ja nie jestem naszym rządem, więc ujawnienie źródeł nie wchodzi w grę… o czym zresztą pisałem wcześniej.

1 polubienie

Nie zgłosiłem się. Nie miałem warunków. I chyba dobrze zrobiłem, bo w Niemczech i Holandii od razu by mnie izolowali. Ale ja byłem w Polsce. A teraz już po wszystkim. Chyba, że będzie nawrót, to wtedy się zgłoszę, bo już wróciłem do Holandii. Zresztą, gdy byłem chory, ani razu nie pomyślałem o tym koronawirusie. Dopiero dziś, jakoś tak przyszło to mi do głowy.

3 polubienia

Ale nie trzeba “walić” nazwiskami wystarczy tylko np. jedno krótkie zdanie,że “wiem to od pielęgniarki”;“wiem to od lekarza”.

1 polubienie

Nie będzie nawrotu, wypluj to słowo i przepij piwem!!!

1 polubienie

Przez, prawie miesiąc nie piłem piwa. Wczoraj na wieczór tylko jedno.

1 polubienie

Och, będziesz to sobie powoli ODBIJAŁ!!! :innocent:

1 polubienie

Przyznam szczerze,że jestem zaskoczona taką postawą,też niedawno byłam chora,pierwsze dwa dni były tragiczne,wyjście z łóżka było ponad moje siły,mówienie sprawiało dodatkową mękę i też nie zgłosiłam się do lekarza ale jeśli to by trwało dłużej nie wyobrażam sobie by tego nie zrobić.

1 polubienie

Tu się tak ogólnie nie da. W tym przypadku podanie stanowiska, pozwoliłoby zdemaskować te osoby.

Na przeziębienia nigdy specjalnej uwagi nie zwracałem. Bardzo rzadko zdarzały mi się, trwały króciutko i były niezbyt dokuczliwe. Dopiero teraz się nadziałem poważnie. Zresztą, zbyt wiele okoliczności nie pozwalało mi skorzystać ze służby zdrowia. Byłem, wszak w Polsce.

2 polubienia

jasne…
krótko mówiąc,nieraz lepiej milczeć niż podać temat i zostawić go z niedomówieniami,

1 polubienie

Nie jest lepiej milczeć. Jeżeli wiem, że jestem okłamywany przez rząd… to moim zdaniem nie warto milczeć

2 polubienia

@birbant Serio?

Tak.

@birbant W takim razie masz to już za sobą…

1 polubienie

Mam nadzieję.

1 polubienie

@birbant

ale z ta kartą niemiecką mozesz chyba isc takze w Polsce do lekarza

1 polubienie

A mogłeś zarazić dużo osób?

1 polubienie

@joko
Tez mialam podobnie. Dopiero teraz jak czytam wasze wypowiedzi to sobie przypominam to moje “dziwne” i dosc dlugotrwale przeziebienie (ja od lat nie bylam przeziebiona) z jeszcze dziwniejszymi atakami kaszlu. Byc moze niektorzy przeszli to jakos nie kojarzac z aktualnym wirusem

1 polubienie

Tak. Ale muszę najpierw zapłacić, dostać rachunek i potem AOK zwraca.

2 polubienia