Nauczycielu, kup waciak póki czas

No niestety, nie zauważyłem tak tego typu domków … Ale jak będziesz gnał przez Notecką, sprawdź, czy ta pustynia zwana traktatem drezdeńskim zamieniła się w końcu w autostradę dla bicykli czy jest nadal Saharą …

4 polubienia

Oj,nie zanosi się :innocent:
Wspomnialem o tym bo chyba w okolicach 1994-5,moj znajomy,nawet nie bliższy kumpel,wymyślił sobie w puszczy swoje 40 urodziny.I wynajął caly taki domek…Dom raczej bo to willa pietrowa wieksza niz te z podpoznańskiego Puszczykowa…
Po imprezie,pojechalismy na bobrowe żeremia.I wtedy widzialem ze takich domków-pałacyków jest znacznie więcej…

3 polubienia

A czy to przypadkiem w Bucharzewie w Chacie Zbójców nie było?

Szwendałem się tam od czasu do czasu … Cel tego wałęsania tu pominę, bo nie wypada się chwalić …

2 polubienia

Nazwa nic mi nie mówi ale mogę opisywać te domy jako typowo pruskie.Cegła,cegła,decha i tak dalej…Plus piekne balkony…
To jednak prawie 30 lat temu więc trudno mi o pewność.No i zima byla jak diabli :innocent:
Ale nie była to jakas impreza do wynajecia.Wyraznie dzialały tu kontakty prywatne.
Np. zaproszony byl jakiś leśnik i jak mu zagrałem Purpli to sie rozczulił :innocent:
Hmmm…Nie wiedzialem ze bede to wspominał…
Ale pamietam ze to było dosyć dalko od Kuznicy Zelichowskiej a jeszcze dalej od Krzyża…

1 polubienie

To już chyba się nie dowiemy … Puszcza wielka, domów też sporo.

Tu wspomniana grajzerówka a poniżej droga w okolicy Poczdamu przypominająca grajzerówkę. Wydała mi się podobna jedna do drugiej …

3 polubienia

Ha,ha…Z tego co ja pamietam,identyczne!

2 polubienia

Bo według mnie, to ten sam materiał, czyli takie same płyty betonowe tam leżą. Jak tam jechałem, poczułem się jak w Wielkopolskim Parku Narodowym. U nas (czyli w WPN) w niektórych miejscach patałachy położyły asfalt, który schodzi i się kruszy …
Nie komentuję tego, bo mnie posądzą, że s.am we własne gniazdo …

3 polubienia

Ale grajzerowki chyba asfaltem nie zalali???
W Białogórze zalali 2 km.pół leśnego dojscia do plaży więc nic mnie nie zdziwi…

2 polubienia

Zupełnie nie zalali, są tylko o ile pamiętam asfaltowe uszczelnienia. We wrześniu prawdopodobnie będę w okolicy, to sprawdzę.

2 polubienia

To powinien byc zabytek.
Byle szpetote tak tarktują i nie pozwalają dotknąć [3 potwory na św.Marcinie w Poznaniu lub kawal dworca kolejowego]
Rozwalic nie wolno ale juz majstrować mozna bez ograniczeń.Jaki w tym sens?

2 polubienia

Jeśli masz na myśli te wysokie bloczydła na Św. Marcinie, to mam dla Ciebie złą wiadomość. Tych potworów jest 4 … a nawet 5!

Też mi się nie podobają … :grin:

No tak,fakt…W jednym z nich pracowalem pół roku…Najgorsze radio jakie zaliczyłem…RMI
A teraz…Kiedy tam ide,najpierw Sfinks i to pal diabli.Ale dalej biedra a potem…pustostan po Rossmanie…
Sw.Marcin robi sie powoli symaptycznym miejscem.
Ale z tym klinczem daleko nie zajdziemy…
I do tego piekna kamienica po bibliotece,marnieje w oczach…
Moze za wiele chcialbym w zbyt krótkim czasie? :thinking:

2 polubienia

To masz, obok tego Sfinksa i biedry naciesz jeszcze oko “Second hand from London” …

Jakoś azjatycko mi to wygląda … :grin:
Podejrzewam, że masz już dosyć …

2 polubienia

Bucharzewo! Tam ci ja byłam, w czasach studenckich często rajdowałam, ale pieszo :slight_smile:

2 polubienia

Odwiedziłem Bucharzewo w tamtym roku.
Żabce pokazałem, gdzie się kiedyś wariowało … :grin:

Powiem jej, że Ty też :face_with_peeking_eye:

2 polubienia

Powiedz, powiedz, będzie zazdrościła, albo przyzna się, gdzie sama szalała :slight_smile:

2 polubienia

zobaczcie :smiley:

Siostra Bożenna mnie trzyma przy żydziu …i Wy…A teraz lulu :sleeping: :sleeping_bed: :kissing: :hearts:

Tak,tego fragmentu mam dosyć…Od dawna.
A także historii typu kino Grunwald,zamienionego w biedrę :exploding_head:
Podobnie w Toruniu,widok Rossmana w zabytkowej kamienicy związanej z ichnimi piernikami…
Na ten temat tzw.plastyk miejski sie nie wypowiada…
Nie ukrywam ze chwyciłbym za szmaty :rage:

4 polubienia

Nie mogę. Wpakowałem nowego windowsa i się z FB wylogowałem. Teraz muszę znów wpisać hasło … Mam je zapisane w zeszycie, ale nie chce mi się go szukać …
I tak już prawie 2 miesiące jakoś sobie radzę.

4 polubienia