Nie było nas był las?

25 ton maksymalnie. Jak jadą na Niemcy, nie przekroczą. A jadą jeden za drugim.

1 polubienie

Kolega raczy żartować, oczywiście. Ale w sumie ja też żartuję, więc… :wink:

Czyli przekraczają 15 ton

1 polubienie

Kolega nie raczy żartować. Sprawa za poważna jest.

1 polubienie

Ta niedobra UE da kasę, to naprawi się drogi. Jak już lasu wokół nie będzie.

Musisz być dużą firmą. Duży może więcej… :wink:

Chyba nie zrozumiałeś. Ta niedobra UE nie da na naprawę bo 3 lata była nowa kładziona i jest to droga gminna gdzie pieniądze daje gmina.

1 polubienie

Ale nie niszczyć JEDYNĄ drogę.

1 polubienie

A to przepraszam. za niezrozumienie. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Zastanawiam się czy następne nie będą dęby z zabytkowego parku… W końcu po drodze mają. :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Dęby pójdą bokiem. Obajtki też zarobić muszą. :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Konoeczny transport specjalny, sila wyzsza i jedziesz. A tam gdzie stan wyjatkowy to nawet fego nie trzeba

2 polubienia

Obajtkowi też ładne meble są potrzebne.

1 polubienie

Zapewne nasi rządzący znów wszystko opacznie zrozumieli .

1 polubienie

A tam, rolnicy tez jezdza transportami po drogach publicznych gdzie bardzo czesto maja przekroczona dopuszczalny nacisk na oś xd oni w ogole na to nie patrzą i im tez nikt nie patrzy

1 polubienie

Tą nie jeżdzą. Mają gruntową i nią jeżdzą.

Zalezy gdzie

Ale tak samo jezdza drogami publicznymi z przyczepa np dwu osiowa ktora pełna wazy okolo 20 ton

W Niemczech, gdzie są tereny rolnicze, drogi od lat są dp tego przystosowane.

2 polubienia

To… dziwne stwierdzenie. Z którym z poniższych się nie zgadzasz?

1. W pierwszej połowie PRL-u posadzono około 2 miliony hektarów nowych lasów.
  2. W lasach tych sadzono nieproporcjonalnie dużo sosen.
  3. Około 60-letnie sosny mają rozmiar w sam raz odpowiedni do wycinki.
  4. Trzy powyższe razem wzięte tworzą obecnie warunki sprzyjające zwiększonemu wycinaniu lasów również przy stosowaniu prawidłowych zasad gospodarki leśnej.
  5. Bycie częścią rynku unijnego uniemożliwia postawienie barier eksportowych dla drewna.
  6. Punkt 5 w połączeniu z punktem 4 tworzy warunki sprzyjające zwiększonemu eksportowi drewna niezależnie od wysiłków rządu.

Jeśli jednak się zgadzasz, to jak je nazwiesz? :wink:

Odnoszę wrażenie, że jedyne z czym się nie zgadzasz to to:

1. Więc na podstawie punktów 1-6, nie można całej obecnie prowadzonej wycinki lasów wyjaśnić rabunkową polityką rządu.

– co już jest nie faktem, tylko moją interpretacją faktów podanych wcześniej przez nas obu.

I tak właśnie odnoszę się do twoich faktów: one opisują sytuację szczerze, ale niekompletnie. Moje zresztą też. Dopiero razem wzięte dają pełniejszy obraz. Nie wiem jak ty, ale ja wolę mieć pełniejszy obraz… :wink: