Nie wiem czy ktoś porusza (a jeśli tak to gdzie), a więc ja poruszę temat ... Jak wygląda obecna sytuacja

Abakusa Mu dali
Pisać posty nakazali
Więc sie Reksio dlugo męczy
Czekających czasem dręczy
Wejże Reksio idz do kompa
bo nam zaraz pęknie pompa…

5 polubień

Może zmęczony po pracy :wink:

Tak rzadko bywam ze przeoczylam fakt,iż Reksiu zaczął się jąkać?? :open_mouth:

Nikt nie porusza, bo nasze władze robią wszystko niewłaściwie.
Polacy zaczęli bardzo dobrze: uważali na siebie, dystansowali się, okazywali solidarność… Ba, nawet zaczęli myć ręce…
W tym czasie politycy mówili o wkładaniu lodu w gacie, o tym że maseczki szkodzą… Przecież dwa tygodnie przed pandemią we Włoszech, magazyny rezerw wyprzedały sprzęt ochronny za grosze. Kto to kupił?
W efekcie lekarzom maseczki szyli ludzie… i ludzie im dowozili posiłki… lub zapewniali nocleg.
Później zaczęła się szopka z parkami… Obłuda i kłamstwa wyborcze byle tylko staruszków zaciągnąć na głosowanie.
W międzyczasie okazywanie pogardy obywatelom… grupowo - vide: LGBT, sędziowie… lub wszystkim obywatelom jak zamykanie cmentarzy…

Od lutego władza walczy i wygrywa z pandemią… a jak przegrywa to przez złych ludzi, przez aborcjonistki, przez wesela, fitnesy… Nigdy przez siebie!

Przez ten cały czas okłamuje nas wszystkich, manipulując testami i wynikami. Kłamali tak bezczelnie, że złapał ich na tym nastolatek. Więc uniemożliwili weryfikację swoich kłamstw.

W tej pandemii nie mieli żadnych instrumentów poza testami i izolacją… a mimo to zrezygnowali z ich stosowania w imię propagandy i partyjnych interesów.
Pozamykali mnóstwo biznesów, bez pomocy… i często bez sensu.
Ale co gorsza, oni zrujnowali tych ludzi świadomie ich okłamując. Od marca niektóre branże są zamknięte bez jakiejkolwiek pomocy. Długi rosną bo właściciele czekają na coś… co się nie wydarzy. Mogliby zamknąć dyskoteki lub kluby na swoich warunkach, ale zostali okłamani przez co nazbierali już ogromne długi. Teraz żyją ułudą, że już wkrótce zaczną odrabiać te długi… ale one tylko rosną.
Ta władza nie kuma w biznes, zdrowie, bezpieczeństwo… ona kuma tylko we własne, obłudne i brudne geszefciki…

Więc obecna sytuacja wygląda tak, że w nowym roku czeka nas upadek wielu branż.Niezadowolenie społeczne… i jeszcze więcej kłamstw i podłości tej władzy. Na bank również próby zastraszenia społeczeństwa brutalną siłą. Ale ludzie nie mający nic do stracenia nie boją się. I na tym się rząd przejedzie. Nie ma tylu więzień… i nie ma takiej policji… Podobno na dzień dzisiejszy w Warszawie do 40% funkcjonariuszy prewencji przynosi L4.

5 polubień

ja juz na slowo narodowy wysypki dostaje.

2 polubienia

W tym przypadku jeśli o tytuł filmiku chodzi to jakoś to słowo przeszło bokiem :wink: Ale tak ogólnie to też …

1 polubienie

ludzie maja okreslona wytrzymalosc psychiczna.
nie wiem ktory kamyk ruszy lawine - ale jest tego coraz blizej.

4 polubienia

Kamyki już się poruszyły… tylko na razie łudzą się, że da się to przytrzymać.

3 polubienia

Z dwóch gospodarstw? Nie. Jedna rodzina mieszkająca razem (bez względu na ilość domowników) może zaprosić max 5 osób. Czyli np. jej rodziców - 2 szt i jego rodziców - 2 szt. Goście nie muszą mieszkać razem, byleby nie było ich więcej niż 5 szt.

1 polubienie

W Niemczech ?

Od środka też gniją.

4 polubienia

I wciąż niewiele wiemy o wrogu :frowning:
A w mediach spotykamy tylko sprzeczne informacje, sensacje, spekulacje.
Biedna gadzina, nic z tego pewnie nie rozumie, ja sama też jestem skołowana. Zaczęłam ostatnio gadać z kotem, może w czasie Wigilii coś mi odpowie :slight_smile: Trzymajcie się!

6 polubień

Ja tam wolę swojego nie słuchać. Wiem tylko, że mnie spyta z wyrzutem, czemu mi tak mało boczku daję i słoninki…

2 polubienia

Nie, u nas, w Polsce.

1 polubienie

Mój nie ma prawa narzekać.
Może posadzimy je w wigilijny wieczór przed kompem? Niech sobie poklikają :slight_smile:

3 polubienia

Niezła koncepcja.

Mój już sobie poklikał za młodu. Do tej pory nie mam wszystkich funkcji.

3 polubienia

odpowiedz, ze to z dbalosci o jego zdrowie - szynka lepsza.

1 polubienie

Też, ta łajza nie pogardzi szyneczką. Ale za boczkiem, to sam z siebie wyskakiwa… Podobnież i za słoninką, szczególnie przetopioną. Dawet ze smażoną cebuką będzie łykać.

2 polubienia

Jest zmienione, osoby po zaszczepieniu się nie podlegają rygorom sanitarnym