Nie wiem czy ktoś porusza (a jeśli tak to gdzie), a więc ja poruszę temat ... Jak wygląda obecna sytuacja

Ja odpowiadałem na pytanie @anon52897632 jak wygląda to w Niemczech :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

a maslo probowales dawac?
tluste to koty na ogol lubia.

1 polubienie

Nie ruszy. Chyba, że przyklejone do boczku. Wtedy na nic nie patrzy…

1 polubienie

kazdy kot ma swoje narowy jedzeniowe
moja to miala maslo, zoltko i krewetki. wtedy nic nie rzadzilo.
poza tym tylko suche jedzenie, zadne kawaleczcki w sosiku czy pasztety.
jak zdrowy to niech sobie wcina co mu smakuje

2 polubienia

Za zdrowy. Prawie 7 kilo.
Spadam.

1 polubienie

ja tez. dobranoc.

1 polubienie

Ta władza nie umie nic, tylko kłamać. :neutral_face:
Przecież oni nawet stadniny nie potrafią prowadzić, albo corocznej aukcji w radiu :sleepy:

5 polubień

Kończę remont kolejnego budynku więzienia w Czarnym / Pomorskie, jakby co - klimatyzacja, centralne, wodą itd. Chłopaki jarają orginalne Malboro. Kantyna jest dostępna

3 polubienia

dla siebie szykuja?

2 polubienia

Bardzo stare budynki, niektóre pamiętają l wojnę, co 3 dzień jestem w domu, a tak to śpię w celi na pryczy prowizorce - łóżko i taboret przyspawane do podłogi, dają koc i poduszkę i kubek, a dzwi zamykane na 3 spusty. Poprostu chcemy to szybko skończyć, najgorsze te rewizje, kontrole - podlegamy prawu pod skazanych bez wyjątków, a do tojtoja to trzeba poprosić o zgodę. Życie jest ciekawe, nawet pielęgniarka mi przysługuje

2 polubienia

Nikt nie ucieka z Anglii bo niby gdzie.Teraz tylko Polacy wyjezdzali na swieta.Wszystko zamkniete,ale to pozostale kraje UE zamknely sie przed Anglia.Raczej nie ma problemu z przedostaniem sie np.z Polski do Niemiec.

2 polubienia

Chyba caly Londyn,nie tylko Heathrow czy Stansted,czyli obszar lotnisk.

2 polubienia

Londyn tak…Ale east lands to troche szerzej…

1 polubienie

w Bham jest lotnisko i ciagle trzeci.

1 polubienie

Nie tylko Polacy … Francuzi np też …

Rząd zapowiedział pomoc rządową z LOTu / grozi upadłość przez wirusa / dla chętnych do powrotu + ułatwienia z ambasad o przyśpieszenie procedur, a ewentualna kwarantanna w Polsce. Chwyt bardziej polityczny dla PiS, by sobie poprawić złą opinię, że dbamy o wszystkich

1 polubienie

Mnie to nie dotyczy,zostalam w Uk.

Teraz bedzie sie to nazywalo Lot z domu :thinking:

1 polubienie

:+1:, nic nie tracisz

1 polubienie

I ceny biletow z kosmosu

1 polubienie

No niby państwo da. LOT to spółka giełdowa i państwowa, Takiej spółki państwo nie może wspomóc finansowo przed upadłością, bo sprzeczne z kodeksem spółek handlowych i UE. Ale że przez covid to zakaz można obejć podpierajác się pomocą humanitarną. Państwo uratuje dużo więcej kasy niż wyłoży na pomoc, bo to przewiduje ustawa kovidowa. Takie kreatywne przekręty księgowości

2 polubienia