No dobra … wpadłem jak rusek na dopingu.
No dokładnie, będąc w wojsku w Dęblinie miałem raz dostęp do supertajnych map sztabowych okolicy – nawet na nich w miejscu lotniska były łąki, krzaczki i pastwiska
Chociaz była i taka historia i to właśnie z planem Poznania. W latach 90. gdy powstał wolny rynek wydawniczy jakaś firma “krzak” wydała plan Poznania łudząco podobny do naszego, jeszcze tego zniekształconego. Udowodnienie fałszerstwa nie było trudne, wystarczyło nałożyć jeden plan na drugi by zobaczyć, że przebieg ulic na obu jest identyczny, a przecież nie miało to nic wspólnego z rzeczywistością bo było zniekształcone. Wygraliśmy z nimi przed sądem w cuglach proces o plagiat.
Za PRL u kiedy nigdzie nie mozna bylo dostac planu mojego miasta, sam przeszedlem wszystkie ulice policzylem ich dlugosci krokami i sam sobie zrobilem plan.
Gdzies go mam do tej pory.
Nawet pamietam, jak sie te moje wydawnictwo nazywało: Colmay
Za dzieciaka to cuda sie wyprawiało a teraz siedzą w tych srajfonach i tylko grzbiety mèczą
Pamietam, że różne oszołomy przysyłały nam do firmy swoje rękopiśmienne mapy z prośbami o ich wydanie. Najśmieszniejszy był liczący kilkadziesiąt stron “Atlas potu Ziemi”
302 polskie gminy miejskie
Gra, gminy były przy 35 a na razie szukamy 298
Napisałam Ci o tym dywizjonie wcześniej od bingoli, ale nie chciałam Cię “zawstydzać publicznie”. Sprawdź wiadomości w telefonie
Dziękuję za podjęcie właściwej decyzji w sprawie 297, bo dzięki temu nie straciłam punktu!
Dlatego podałam milimetry i mm, żeby można wybrać to czego nie było, bo już się odspawywałam od komputera i czasu miałam za mało, by sprawdzić
Alez kolleżanko, tu nikt nie ma zamiaru przeszkadzać w tej dyscyplinie, wręcz przeciwnie…
3h temu Bingola podał 301
a że miny były? trudno, to i powiaty pewnie też już były
Na razie te 301 Bingoli sie nie liczą i nie były rozpatrywane. Caly czas czekamy na 298
No i się 298 doczekaliśmy
Chyba 299 ktoś podał wczesniej. Ide se poszukać…
299 i 300 podał @czarny_rycerz
A 301 Bingola
Zabrałeś mi post , bo chciałam to podać dopiero jak benasek tamto sprawdzi
Ojej, sorry, ale ja wpisałem zaraz po 300 Spartan Czarnego Rycerza
299 i 300 na obecną chwilę uważam za zaliczone
A do 301 za chwilę zajrzę
303 melony premii JSW