Tak zgadza się, tyle ich usunięto.
Szukamy 304, no chyba, że ktoś już podał, niech się odezwie …
Tak zgadza się, tyle ich usunięto.
Szukamy 304, no chyba, że ktoś już podał, niech się odezwie …
Dopiero mi się przypomniało, że nowa pantropa jest. Ale to już jutro się za nią wezmę
Gdyby Ci tego Torunia collins nie zabrał przy 97 to by pasowało.
Bingola podał, ale dane z 2019, więc stare i nieaktualne, bo sprawa dotyczy ilości kolarzy wyścigu z roku 2019 a nie był on podany w trzech wyrazach.
Dalej czekamy na 301.
I jeszcze aktualności, gdyby kogoś interesowało …
Mozna stworzyc neologizm Kopernikogród???
Toruń, to nazwa, miasto, a toruńskich, to przymiotnik, więc…
No wlasciwie jak wysoka komisja uzna to
301 nowych drzew torunskich?
304 to już przestalam szukac, probuje z 305.
Bo jak sie dobudze to pewnie juz bedzie zajęte
Tu chodzi o cos innego. Zgadza sie Toruń i toruński to roźne części mowy.Do tej pory wazny byl rdzeń wyrazu, chociaż chyba gdzies przez przypadek byla juz taka sytuacja, za pozno by ją odwracać. Pytanie wprowadzamy czy nie? Jesli tak, trzeba się tez ewentualnie liczyć z uzyciem i innych jak np przysłówków czy czasowników. Czy tak bedzie lepiej? Ja bylbym na nie, ale jesli trzech najlepszych zawodnikow się wypowie, (Bingola, czarny rycerz i joko) i będą chcieć tych zmian, wprowadzimy je. Czas maks do dzisiaj północ. Jutro bedzie juz wiadomo. Tak więc na razie dalej szukamy 301
Kurcze, mam 301 ostatni epizod (odcinek) tyle ze tytul serialu to nastepne trzy slowa narzeczona ze Stambułu
Szlag by trafil scenarzyste i tureckiego producenta…
Za to odcinków Zakazanego owocu jest 341 Zapamiętaj jak do tej liczby dojdziemy…
Dojdziemy?
Na pytamkowie pytasz?
Ale odcinki to juz zdaje sie byly przy 17, a moze nie?
Jednak trzeba tego excella jako podreczna wyszukiwarke odpalic i wprowadzic ponad 900 slow uzytych.
Podobno ludziom do zycia wystarcy kilkanascie, z tego wiekszosc niecnzuralnych.
Tak, chyba jeszcze epizody zostały
Czuję się zaszczycony zaproszeniem do szanownej i niezawisłej komisji.
Jeżeli o mnie chodzi, nie popieram zmian reguł w trakcie trwania konkursu, bo wprowadziłoby to sporo zamieszania i w pewnym sensie wypaczyło pierwotne założenia odnośnie całej formuły, jaką autor miał na myśli. Oczywiście fajnie byłoby nazbierać jeszcze więcej punktów i pociągnąć konkurs do nieskończoności, ale raczej nie takimi sposobami. Howgh!
Jestem podobnego zdania jak szanowny @czarny_rycerz ale ośmielę się zauważyć że precedensy jednak były. Skoro jako osobne słowa uznaliśmy juz np. mm i milimetry to czemu nie uznać za takowe rzeczownika i utworzonego zeń przymiotnika czy przysłówka? Leksykalnie to są jednak inne wyrazy. No i pozwoli to na przedłużenie zabawy.
Powiem więcej - aby przedłużyć konkurs można by wprowadzić np. nieliczenie przyimków do liczby trzech słów jakie sa dozwolone w opisie. Czasem brakuje jednego słowa by fajna liczba została zaliczona.
No i kolega @benasek pomysli jak ladnie zapakowac nagrody, w torebkę z kokardką i znakiem firmowym?
Wielokrotnie się nad tym zastanawiałem, jednak chciałbym zaznaczyć, że wszyscy mieli i nadal w znalezieniu mają równe szanse, mm i milimetr to mimo róznych postaci są rzeczownikami no i nie dalej jak wczoraj byly pierwsze objawy niezadowolenia, że konkurs trwa i trwa i zaczyna nudzić. Przyznam, ze mnie jako organizatora i tego co ogarnia temat ten konkurs absolutnie nie nudzi, wręcz przeciwnie. Widzę w nim niesamowitą mozliwosc brania udzialu w czyms o czym nigdy nie slyszalem i nie uczestniczylem. To jak jakis społeczny eksperyment. O sporej dawce wiedzy nie wspomnę. Bo ja sie tu naprawde czegos dowiedzialem.
Dodam jeszcze:
Poczekajmy na koniec…
@Bingola Co do niezaliczania przyimków do puli trzech słów, jestem zdecydowanie na nie. Przecież niektóre przyimki złożone są nawet dwusylabowe. Wydaje mi się. że całkiem niemałe grono osób biorących udział na początku tego konkursu, które obecnie dały sobie z tym spokój, byłoby tym faktem co najmniej zniesmaczone.
Koni w trakcie przeprawy sie nie zmienia
Pozwole sobie zauwazyc, ze jednak regulamin wystepuje wbrew moim
LEM-oniadowym przekonaniom - nie dopuszcza neologizmów.
Ale to może temat na następną zgadywankę?
Benasek juz o tym pomyślał 2 miesiące temu.
Znasz slowo nieskonczonosc?
Jest to swoisty test na wyszukiwarki i testowanie sztucznej cwiercinieligencji
Informatyka z założenia zaklada wykorzystanie zgromadzonych informacji.
Podeszła kiedyś dziewiątka do ósemki i rzecze
– Moze ty ladna, moze symetryczna, może pulchniutka, ale nigdy nie będziesz większa ode mnie…
Ósemka nic nie powiedziała, tylko się położyła…