Nieskończoność plus 1. Czyli konkurs @benasek. Ponoć nagroda ma być?

Ale na boku! Bo gdyby się położyła na plecach wyglądałaby jak kreska.

2 polubienia

Juz ona się odpowiednio położyła, zapewniam :grin:

1 polubienie

Jesli wprowadzimy to co chcesz, czyli nowe, stworzone przez nas wyrazy, tym samym pozbędziemy się pewnych granic z rozsądkiem włącznie.
Na Toruń będzie mozna powiedzieć
Piernikogród, Kopernikogródek, Wìęcsięprzewróćmiasto etc. Zrobimy tak rownież z każdym innym wyrazem a tym samym będziemy grać wiecznie aż do końca świata a wolałbym tego uniknąć :grin:

2 polubienia

Też mi nie w smak jest koniec świata. :upside_down_face:

2 polubienia

Przy tylu obecnych wojnach koniec świata niestraszny :wink:

3 polubienia

Wojny toczyły się od zarania dziejów i jeszcze nie było w dziejach świata okresu względnego spokoju. To że w Europie nie było jakichś większych zadym w okresie od II wojny, trochę nas uśpiło. Poza tym ludzka kreatywność w tym zakresie zadaje się nie mieć granic i zawsze znajdzie się jakiś powód.

3 polubienia

Te poprzednie nie były mi tak straszne jak obecne. :thinking:
Owszem, były, ale “gdzieś tam”, a obecne są tu!
Wojna Izraela z Palestyńczykami byłaby dla mnie “gdzieś tam”, ale po napaści Rosji na Ukrainę i obserwacji skutków tej napaści dla Ukraińców to i tamta wojna wydaje mi się taką “tutaj”, bardziej odczuwalną i wywołującą więcej uczucia empatii dla poszkodowanych.

3 polubienia

Wczoraj wyjechała ode mnie Ukrainka, mieszka w Kijowie. Podczas pierwszej napasci ruskich bandziorów w 2014 mieszkała na Krymie. Juz wtedy musiała stamtąd uciekać. W Kijowie mieszka na 15 piętrze.
Ma zięcia Izraelczyka. Ten mieszka na Ukrainie, ale poleciał przed miesiącem do Izraela by odwiedzic rodziców. Wzięli go tam do woja.
Oba te konflikty znam z pierwszych relacji… Nie da się slowami opisać…

3 polubienia

Każda wojna jest straszna, ale te, które z jakichś powodów zna się bliżej są takie, jakby dotyczyły nas samych. :thinking:

2 polubienia

Ja wiem i przeciez to byl zart a zabawa z konkretnymi ograniczeniami obowiazuje.
Toruń uzywal nazwy jako miasto tez Thorn :crazy_face:
Ale to dygresja, forum jest polskojezyczne :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

Ale miasto Kopernika lub gród Kopernika jako synonimy Torunia uważam, że może być. Swoją drogą, to bardzo ładne miasto. Za dzieciaka tam jeździłem do księgarń. Znałem je w centrum wszystkie łącznie z antykwariatami.
Szukamy 301

1 polubienie

No to ja juz się innej zabawy nie doczekam… :wink:

Przecież od wczoraj nikt nie ma pomysłu na 301! Nareszcie koniec, hurra!

Sam pisałeś że potrzeba zastoju na poziomie 1 tygodnia…

Oczywiście, zostało jeszcze 6 dni, ale widać, że już się ludziom skończyły pomysły. No chyba, że Ty coś wymyślisz …

1 polubienie

Wymyslić to pewnie bym potrafil ale te 3 slowa mnie dobijają…

1 polubienie

Gdyby tych słów było więcej, to skazałbym siebie na administrowanie miesiącami tej zabawy i mogłoby być tak, jak pisałeś na początku.
Wiedziałem, że tak nie będzie, no ale …
Życie jest pełne niespodzianek, póki piłka w grze … Na razie nawet na horyzoncie nic się nie pokazuje :grin:

2 polubienia

A może to?
301 tras turystycznych Nebraski

sorry, TRASY już były (i to moje)
301 szlaków turystycznych Nebraski

2 polubienia

To nie miejsce na rozważania w temacie ale…Akurat bardzo mnie interesuje co ten Izraelczyk miał do powiedzenia.
Nie wiem…Zrób jakiś nowy temat bo wydaje mi sie to bardzo ważne i ciekawe

3 polubienia

Tutaj będzie trzeba zaliczyć, chociaż przecież musi być rzeczą oczywistą, że tych szlaków to może być więcej, ale ja na więcej (czy mniej nie znajduję dowodów) więc zaliczone. Jeśli ktoś znajdzie inną liczbę i tu przedstawi (jak zdąży) no to zrewidujemy ten punkt.
Na razie w końcu jest dzisiaj jakaś nowa liczba uffff
Szukamy 302.

1 polubienie