Przeciez żartuje
czyli ING’22 to 2 słowa?
a 2.12.2022 to tylko 1 słowo (a nie 3: drugi grudzień i rok?)
2.12.2022 to umownie słowo oznaczające czas do jakiego się ta fraza odnosi. Raz jest to rok, czasem miesiąc, dzień lub kilka dni. Po prostu gracze niejako wymusili na mnie tą możliwosc tak jak wyraz Bielsko -Biała tez jest tu jednym wyrazem okreslającym miejsce. Rownie dobrze może to być Stare Mesto nad Metui. To są oczywiscie wwyjatki, ale jakies tr,eba bylo na potrz3by gry przyjąć. Jednak wyraz ING’22 to juz nie jest tylko czas ani tylko miejsce. To są te dwa okreslenia do kupy. Jesli tą zasade wprowadzimy, czyli dwa okreslenia w jednym, to zmieni sie zupelnie system tej zabawy i na przykład z dwóch wyrazów Biegi 2023 zrobimy biegi23’. Stworzy to ogromny galimatias.
OK, rozumiem, myślałam, że miejscowość z datą czy nazwa własna z datą są dopuszczalne.
Inna sprawa: Bielsko-Biała to jedno słowo pisane z łącznikim. A nazwy Nowy Targ, czy Tarnowo Podgórne są traktowane jako dwa słowa? Niby są dwa, ale oznaczają jedną i tylko jedną miejscowość. To tylko takie moje rozważania, Ale to Ty ustalasz zasady i my się do nich stosujemy. Dzięki za wyjaśnienie
Miejscowosci chocby i mialy 10 wyrazow sa traktowane jako jeden wyraz
A! To dobrze :)))
Będę uparcie próbowała szukać kolejnych liczb
593 wydaje mi się ok, więc jutrzejsza gala kończąca tę zabawę zostaje oczywiście odwołana. Zmienia się jeden z liderów, a pozostała klasyfikacja zostaje bez zmian.
Zjawiska wyjątkowe
i policzalne
O jakich zjawiskach koleżanka wspomina?
594 zdobywców sprawności indiańskich
(bieżący rok)
Za 4dni nad @joko terenem będzie mróz syberyjski…póki co tylko latają brzegiem rakiety od ruskiego pypcia
Tak w koncu wręczyć nagrodę?
Wręczę, jak się ten konkurs skończy. Nagrody są, spokojne głowa.
To żart - nie podwazam istnienia nagrody
Kwestia czy półek wystarczy
A juz zacząłem dla Koleżanki tworzyć mowę gratulacyjną …
Ze swej strony mogę napisać, idzie Koleżance nieźle, niech nie odpuszcza …
Inni też oczywiście, 3mam za Wszystkich kciuki.
594 - nie znalazłem innej liczby zdobywców sprawności indiańskich w roku 2023. Dlatego na chwilę obecną jest to największa liczba.