Wracam z zakupów, wlaczam tv a tam “radosna nowina” WHO oglasza stan pandemii.
Tylko wziac flaszke, chleb, sol, ogorka i kawalek wędzonej sloniny i czym chata bogata kolesia przywitac…
Na razie ludzie nie panikuja, ale wiosna wesolo sie nie zapowiada. Jednak zagrozenie terroryzmem to nie wirus. W tym pierwszym latwiej wskazac winnego.
Zaraz zaraz, nie słyszałaś, że to kara za LGBT, lewactwo i tym podobne? Jak to nie można wskazać winnego
No przeciez to oczywiste.
Oficjalnie pandemie o zakresie globalnym.
A tymczasem na ekranie mojego lapka niespodziewanie pojawiła się reklama znanego płynu ´Dome**os´. Według zapewnień producenta, środek ten zabija bakterie i wirusy.
.na śmierć.
Właśnie przed momentem,dostałam wiadomość z ostatniej chwili,że wszystkie szkoły zamknięte na Korsyce i nie wiem czemu ale się poryczałam. To już ten moment,że się boję.
Mnie też ta reklama się pojawia:)) @ZiraaeL
To chyba jakaś na prędce ulepszona wersja tego środka, bo do tej pory usuwał on kamień, niszczył jedynie bakterie i ładnie pachniał.
Bardziej zapobiegliwa ode mnie, bo ja kupiłam tylko papier toaletowy i jedną konserwę
Będzie spaghetti w sosie cukrowym.
.i zasmażka.
Od wczoraj u mnie jest dopiero 4 zakażonych i 2 kolejnych z podejrzeniem - szpital zamknięty, 2 przychodnie dezynfekowane nieczynne, jeździ tylko 1 karetka R, pozostałe nie mają osobistych zabezpieczeń ochrony, policja ma po 1 rękawiczce ochronnej, szkoły, żłobki, urzędy pozamykane, do tego piccerie i kebaby / ludzie nie wpuścili do marketu właściciela Kebaba z Indii bo on brązowy a on chciał tylko chleb i mleko, była groźba linczu to poszli mu kupić ! - to wszystko na ok. 14 dni do odwołania, w marketach szaleństwo - każdy każdego wzrokiem mierzy czy aby on nie chory
Tylko ludzie pozbawieni wyobrazni sie nie boja
A ciekawie to sie nie zapowiada.
Napijmy się. Co nam pozostaje?
Srodki czyszczące takie jak kwas, ług, chlorek czy rozcieńczony alkohol z detergentem wirusy tez niszcza. Woda utleniona tylko jest bezradna
No u mnie też regały nie nadążają się zapełniać do życzeń człowieków, ogólnie totalna nerwica / ubliżania bo ten kupił 1/2 wózka mąki,a inny pełen wózek mięsa, wędlin i chleba, jeden drugiego popycha albo wypycha z kolejki. Obłęd 12 kas jest niewydolne bo tym obok kasy już się nie spieszy bo oni mają pełne wózki - pobierzesz towar w 5 minut jak się go znajdzie, z reguły już nie dojeżdża na swoje miejsce w regałach, ludzie szabrują z palet, to już jak do zapłaty kolejka i ok. 1 godziny w najlepszym czasie jest do zapłaty
@kaziu A ja bezczelnie łaziłam dziś po galerii handlowej i zamiast żywności nabyłam klapki japonki. Żałuję że nie poszłam od razu do kina…
Jest OK, tylko kiedyś nie informowano o takim działaniu Domest**sa.
Klapki też potrzebne, jak u mnie na salę do rehabilitacji + nówka ręcznik z piżamą są w kostce szpitalnej jak będzie potrzeba, Jedyne kino mam zamknięte do odwołania, bo ktoś rozprowadzał tam narkotyki