No to po Naszej Klasie

Informujemy, że za 2 miesiące tj. z dniem 27 lipca 2021 r. Serwis internetowy NK.pl (Nasza Klasa) zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu NK.pl – Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu NK.pl z zachowaniem 2-miesięcznego okresu wypowiedzenia.
jak ktos tam jeszcze zaglada to radzilabym sie pozegnac ze znajomymi…

3 polubienia

Szkoda że to samo nie spotkało Fejsa …

2 polubienia

No cóż…Nie wnikając w przyczyny,NK byla martwa juz od dobrych paru lat.
Teraz do szybszego kontaktu pozostaje juz tylko fejs.
Ale dobre i to.
Mam nadzieje ze nikt sie nie dobierze do tego bo jestem tam w 5 podgrupach i przynajmniej dwie,bardzo sobie chwale…

2 polubienia

Pamiętam ten szał, gdy Nasza Klasa powstała, było to w 2007 roku. Wszyscy się rejestrowali, tak jak dziś na FB, organizowało się spotkania klasowe, imprezy, ech, gdzie te czasy!

6 polubień

Byl entuzjazm bo nagle tłum odkryl ze tak można.Ale moja klasa z podstawówki,spotykala sie juz wtedy od prawie trzydziestu lat!
Szybko okazalo sie ze niektóre szkoly jak i klasy to byly niewypały…A teraz widać ze ludzie sie zwyczajnie znudzili.Jak niemal wszystkim obecnie…Takie czasy…
Smartfon zamiast serca,smartfon zamiast mózgu,smartfon zamiast wspomnień,smartfon zamiast oczu…

5 polubień

Nawet więcej niż od paru

1 polubienie

To tak jak z modą robi się na coś szał jeden drugiego naśladował a potem im się przejadało zobaczyli coś innego czyli facebook i rzucili się na facebooka bo była na niego moda bo miał większe możliwości

3 polubienia

upadek NK zaczal sie od chwili, kiedy portal zostal sprzedany (bodaj Szwedom) i pozniej pojawily sie sledzikim gabki i sto tysiecy glupot z cyklu “kup mnie”.

2 polubienia

Nigdy tam nie byłem.

FB też lata swojej świetności ma za sobą…

1 polubienie

ale ciagle sie trzyma - to jednak olbrzymi portal i trudno z nim NK bylo konkurowac.
ale i reklam na fb coraz wiecej…

2 polubienia

To będzie koniec pewnej epoki, a poważnie pisząc, epoka Naszej Klasy już dawno się skończyła. Trochę szkoda, bo NK był naszym lokalnym portalem i dokładał swoją cegiełkę do faktu, że Facebook nie jest monopolistą na rynku portali społecznościowych.

1 polubienie

Juz dawno byl sprzedany.
Ale fakt, przetarl rodzime sciezki jesli chodzi o portale spolecznosciowe.
Na pewno wtedy latwiej bylo sie znakezc stosujac kryteria wspolnej szkoly niz teraz a chaosie FB, gdzie polecaja ci znajomych o trudnym czasem do ustalenia pochodzeniu. Bo to znajomy znajomego z antypodow.
Ale sa “kolekcjonerzy” takich znajomosci :wink:

2 polubienia

Ale oprócz Facebooka i NK jest jeszcze Twitter i Instagram od lat więc facebook nie jest monopolistą jeśli chodzi o portale społecznościowe i raczej nigdy nie pozostanie sam na rynku

2 polubienia

W sumie to by sie pewnie jeszcze cos znalazlo, choc to sa raczej niszowe typu profesjonalnego Lindklein czy podobnych.

przy czym instagram,o ile sie zdążyłem zorientować,to oferta dla tych co nie potrafią mówić :joy:

2 polubienia

A czy pisac potrafia?

2 polubienia

Dobre pytanie.
Nie wiem ale śledząc sporadycznie poczyniania klasy mojej córki [a to calkiem fajna klasa!] odnosze wrazenie ze pisanie jest,passe.A do tego"nudne" :roll_eyes:

1 polubienie

I te reklamy to może być zguba facebooka bo jak ludzi zaczną się odcinać jakimiś adblokami to i zyski z automatu spadną podobnie było z NK albo zaczną przechodzić na Instagrama czy Twittera

1 polubienie

Reklamy beda wszechobecne, albo portale stana sie platne, czego jak sądzę będą chcili uniknąć.

1 polubienie