Informujemy, że za 2 miesiące tj. z dniem 27 lipca 2021 r. Serwis internetowy NK.pl (Nasza Klasa) zostanie zamknięty.
Administrator Serwisu NK.pl – Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu NK.pl z zachowaniem 2-miesięcznego okresu wypowiedzenia.
jak ktos tam jeszcze zaglada to radzilabym sie pozegnac ze znajomymi…
No cóż…Nie wnikając w przyczyny,NK byla martwa juz od dobrych paru lat.
Teraz do szybszego kontaktu pozostaje juz tylko fejs.
Ale dobre i to.
Mam nadzieje ze nikt sie nie dobierze do tego bo jestem tam w 5 podgrupach i przynajmniej dwie,bardzo sobie chwale…
Pamiętam ten szał, gdy Nasza Klasa powstała, było to w 2007 roku. Wszyscy się rejestrowali, tak jak dziś na FB, organizowało się spotkania klasowe, imprezy, ech, gdzie te czasy!
Byl entuzjazm bo nagle tłum odkryl ze tak można.Ale moja klasa z podstawówki,spotykala sie juz wtedy od prawie trzydziestu lat!
Szybko okazalo sie ze niektóre szkoly jak i klasy to byly niewypały…A teraz widać ze ludzie sie zwyczajnie znudzili.Jak niemal wszystkim obecnie…Takie czasy…
Smartfon zamiast serca,smartfon zamiast mózgu,smartfon zamiast wspomnień,smartfon zamiast oczu…
To tak jak z modą robi się na coś szał jeden drugiego naśladował a potem im się przejadało zobaczyli coś innego czyli facebook i rzucili się na facebooka bo była na niego moda bo miał większe możliwości
upadek NK zaczal sie od chwili, kiedy portal zostal sprzedany (bodaj Szwedom) i pozniej pojawily sie sledzikim gabki i sto tysiecy glupot z cyklu “kup mnie”.
To będzie koniec pewnej epoki, a poważnie pisząc, epoka Naszej Klasy już dawno się skończyła. Trochę szkoda, bo NK był naszym lokalnym portalem i dokładał swoją cegiełkę do faktu, że Facebook nie jest monopolistą na rynku portali społecznościowych.
Juz dawno byl sprzedany.
Ale fakt, przetarl rodzime sciezki jesli chodzi o portale spolecznosciowe.
Na pewno wtedy latwiej bylo sie znakezc stosujac kryteria wspolnej szkoly niz teraz a chaosie FB, gdzie polecaja ci znajomych o trudnym czasem do ustalenia pochodzeniu. Bo to znajomy znajomego z antypodow.
Ale sa “kolekcjonerzy” takich znajomosci
Ale oprócz Facebooka i NK jest jeszcze Twitter i Instagram od lat więc facebook nie jest monopolistą jeśli chodzi o portale społecznościowe i raczej nigdy nie pozostanie sam na rynku
Dobre pytanie.
Nie wiem ale śledząc sporadycznie poczyniania klasy mojej córki [a to calkiem fajna klasa!] odnosze wrazenie ze pisanie jest,passe.A do tego"nudne"
I te reklamy to może być zguba facebooka bo jak ludzi zaczną się odcinać jakimiś adblokami to i zyski z automatu spadną podobnie było z NK albo zaczną przechodzić na Instagrama czy Twittera