No to zaczelo sie!

Obydwie są już w czołówce, więc szanse ich spotkań pozostają tylko w ćwierćfinale…hehe. W Madrycie w 2R Sakkari przegrała w 3 setach z Gauff. Więc siła to nie wszystko. Wydaje mi się, że zbytnia muskulatura u kobiet powoduje dużo kontuzji. To nie takie proste z tą formą.

2 polubienia

@collins02 Zobacz, co pisałem od początku tego meczu, powyżej. Od pierwszych piłek, Iga sobą nie była. Nie grała swojego.

Oglądałem mecz, i tego wrażenia nie miałem, jeśli chodzi o fizyczną formę. Dla mnie dzisiaj mentalnie nie była gotowa na taki “czołg”.

Ja już po pierwszych ruchach byłem zaniepokojony. Pisałem nawet o tym, powyżej.

Na poszarpanym miesniu to by jezdzila na wózku :wink:
Ale jakis zakwas w miesniach?

Tak.Na zblizeniach widać ze uda powoli przypominają te u sztangistek…Nie jestem pewien czy mi sie to podoba ale co zrobić? :thinking:
A Gauff juz zdążyła przegrac z Świątek…I tak to sie bedzie mieszać.W kobiecym tenisie WSZYSTKO sie zmienilo od czasu Steffi Graff,Hingis czy Pearce lub Davenport.A teraz jeszcze pewnie Williams skonczy i…bezkrólewie :innocent:

2 polubienia

Wiem, wiem, byłem cały czas.

1 polubienie

Jak cos sie kończy w przyrodzie to ma swoj poczatek końca :skull_and_crossbones:

Przecież oglądałem mecz i tez o tym piszę.
Pozostaje jakas oficjalna wiadomość co do stanu tych mieśni,do ustalenia.Bo jesli to tylko słabszy dzien,zagra w deblu.Jesli coś poważniejszego to powinna to odpuścić bo czasem kontuzje ciągną sie za dziewczynami przez dlugie miesiące.Przyklad Barty jest az nadto wymowny.

2 polubienia

Jesli ktos dopuscil do kontuzji czy przeciążenia?

To jest gladiatorka

1 polubienie

To nie jest kewstia czyjegoś “przestępstwa”.Gra na dwa fronty jest sprawą oczywistą w tenisie i kazdy singlista tego probuje.W przeciwienstwie do debilstów ktorzy raczej grają tylko swoje.
Iga ma sztab na najwyzszym,światowym poziomie ale…Być moze byly tam jakies błedy w rozeznaniu.Bo z pewnoscia nie nastawieniu psychicznym.Iga to nie Osaka.I to zawdziecza tej pani ze sztabu.
My wszystkiego sie mozemy nie dowiedzieć.Zresztą ta wiedza jest potrzebna im a nie nam.
Iga przegra jeszcze nie raz bo nikt juz jej nigdy niczego nie podaruje.Mecze z Igą są juz dzisiaj dla kazdego nie lada wyzwaniem.
Cóż…Witamy na salonach!

3 polubienia

Linette Pera-Pawljuczenkowa Rybakina 7:5;4:6;6:2…
Jesli ktos to obstawił…[dwie Polki w polfinale debla RG] to chyba calkiem prawdopodobne ze jest juz w tej chwili dosyć bogatym osobnikiem :innocent:

3 polubienia

Linette w półfinale debla. Francja, elegancja. Pawluczekowa szykuje już się na potencjalne spotkanie z Sakkari w finale. Ma rację.
Dla mnie to są 2 faworytki… wiem, oberwie mi się, lecz wątpię, żeby Krejcikowa wygrała z Sakkari, a Pawljuczenkowa ma duże doświadczenie, jak na Zidanek, której zresztą nie znam…

2 polubienia

Tak byś obstawił?
Hmmm…Ja sobie dzisiaj wieczorem zobacze powtórke Krejcikovej…Mimo wszystko i przy calej sympatii dla pnących sie ambitnie w góre,nie przepadam za tenisem a’la Sakkari

2 polubienia

Polska - Bułgaria. 1:0 / 25:19.
Bułgarzy stawiali opór do połowy seta, ale później nasi włączyli przyszpieszacz i odeszli.

Na razie jest łatwo i przyjemnie - 6:2.

8:3

Widać różnicę,

Póki co, set pod naszą kontrolą. 10:5

12:5

Widzę, że jesteś @birbant. Podrzucam ci linka z tego co powiedziała Świątek na konferencji prasowej. Brzmi tak jak Małysz za dawnych lat, czyli jeszcze nie jedno wygra.
https://www.sport.pl/tenis/7,64987,27181084,iga-swiatek-wyjasnila-przyczyny-swojej-porazki-z-sakkari-szacun.html

1 polubienie