No to zaczelo sie!

I to potem jest,jak nas uczyli,jak z lasem…Szybko płonie ale rośnie powoli…
W sumie,ciekawy przyklad…Dzisiajsza Holandia wygląda jak zbieranina huliganów z osiedla…I kiedy wspomne Rijkarda,braci De Boer,nie mowiac o Van Bastenie,zastanawiam sie czy pilka nozna nie idzie czasem drogą boksu…
Obym sie mylił…

1 polubienie

Obyś się mylił.

1 polubienie

Kibice… :smiley_cat::smiley_cat::smiley_cat::smiley_cat:

A teraz na rozkładzie Marta Kostiuk. 18 lat i też rewelacja.

1 polubienie

Bez bicia,ledwie o niej slyszałem… :thinking:
Ale z tymi nastkami,nigdy nie wiadomo…Jak trafi z formą i mentalnie trzyma poziom…Ale Iga przeciez o tym wie!
Ja nie lubiłbym gry z nastkami typu Gauf…To jeszcze dzieciaki a juz stawiają wszystko na jedną karte…
S.Kenin troche to kosztowalo…Odrodzila sie ale…Jak wspomniec Jennifer Capriatti…Krotko to trwa a krwi sporo napsuje.Oby nie Idze!

1 polubienie

Iga z nią powinna wygrać, ale to jest sport. Na a później koniec żartów, bo ćwierćfinał.

1 polubienie

Tez wybiegam myślą bo moze sie w koncu trafić granie z Serena…
I taki mecz kupilbym na dvd za każde pieniądze!
To moze byc mecz symbol…Nie żadne czeskie rosjanki lub rosyjskie czeszki :innocent:
Życze Idze takiej okazji i zgaszenia tej epoki!
Paryż Idze sprzyja…Kto wie…

1 polubienie

Przypomniałeś mi, wspominając, że młodość stawia na jedna kartę. Ja też, jaki młody postawiłem w Poznaniu z Jakubowskim. Nie skończyła się ta walka dobrze dla mnie. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Zmykam już.

1 polubienie

Bogdan Jakubowski?
Oj lubili go w Poznaniu i dopraszali sie by do kadry trafił…Ale wiecej nie pamietam…Za maly byłem…

1 polubienie

Jeden z największych talentów zmarnowanych. Wtedy już nie było pana Stamma, który był nadmistrzem w szlifowaniu takich. Wóda, Juras. Po trzech latach, kiedy z nim sparowałem, to już nie był ten zawodnik, panie… Przy piwie więcej…

Robię rząd i spadam stąd.

1 polubienie

No tak… :unamused:

Obejrzalem kilka pilek z meczu z Rosją…Ja pier…Jak to nie bedzie olimpijskie złoto to chyba walnę głową o ściane :innocent:

1 polubienie

W miedzyczasie,arcyciekawy mecz Azarenki i Pawliuczenkowej…Pierwszy set dla Azarenki 7:5…
A Iga meczy sie w deblu…Jakos nie potrafie sobie odpowiedziec czy to potrzebne… :thinking:

A jednak mecz dla Rosjanki.5:7;6:2;6:3…
Mimo wysokiego notowania,czasem mam wrazenie ze czas Azarenki powoli mija…Im dluzej trwal mecz tym lepiej radzila sobie Pawliuczenkowa…

“Westerplatte broni sie dalej” :upside_down_face:
W meczu Swiatek i Matek-Sands z faworytkami turnieju z Tajwanu i Belgii,w setach 1:1 a polsko amerykanski duet wlasnie wybronil dwa meczbole!
Jest jednak 5:2 dla przeciwniczek i male szanse w tym trzecim secie…

Ja pier…! Takiego debla w zyciu nie widzialem!!! Juz jest…5:5! Iga gra niesamowicie.Amerykanka lapie wazne punkty…Co za tempo!!!
Nasz debel obronil juz 6 meczboli… :innocent:

Mattek-Sands wziela sprawy w swoje rece i dziewczyny wyszly na prowadzenie 6:5!!!
Rzadko ogladam deble ale czegos takiego jeszcze nie widzialem…

To jest NIEWIARYGODNE!!!
Iga Swiatek i Bethanie Mattek-Sands wyciagnely seta z 5:1 i wygraly 7:5,wykorzystujac trzeciego meczbola…
O rany… :roll_eyes: :joy: :innocent: :upside_down_face: :relaxed:

1 polubienie

hehehe!!! :grinning:

Nie dzieli się skóry na niedźwiedziu. Coś niesamowitego ten debel. Myślałem, że zejdę. Niemożliwe stało się możliwym…

1 polubienie

Musze sie przyznac do wielkiego wzruszenia!!! Nic mi tak soli do oczu nie przywodzi jak tak piekna walka,zwyciestwo i radosc!!!
I do tego komentator na ITV-4:
“Spojrzcie na te radosc!!!Tylko popatrzcie…Czyz to nie jest w sporcie najpiekniejsze?!”
A potem nazwal Swiatek wielka gwiazda tenisa :rofl:No oni tak maja…Pewna egzaltacja w komentarzach ale w przypadku tenisa czy lekkoatletyki,nie ma lepszych od nich…
Przy okazji…Ktos na trybunach mial koszulke…“Poland Garros” :innocent:

1 polubienie

Brak maleńkiej kreseczki, a jaka piękna różnica. :grinning:

Iga jest już gwiazdą tenisa. Wschodzącą. I żeby tak dalej. Do pełnego blasku.
Nazwaną ją też królową Paryża.

1 polubienie

Myslisz ze ja Nadal ukoronuje? Jako nastepczynie tronu?

Musze poszperac ale zaczyna byc to ciekawe,jak one na siebie wpadly.Mattek-Sands ogladalem pierwszy raz 17 lat temu.Co to za dziwolag byl!?
Jakies kokardki we wlosach,jakies dlugie kolanowki…I gra delikatnie mowiac,przecietna…
A teraz jakby znalazla wreszcie swoje miejsce na Ziemi :upside_down_face:

1 polubienie

A ja ją kompletne pierwszy raz widzę.

1 polubienie