Słupki wskazują, że Oskary ogląda coraz mniej widzów. Co jest tego przyczyną? Brak prowadzącego w stylu Billy Crystal? Totalne politycznie poprawne lewactwo na siłę upychające osoby z zespołem Downa jako prezenterów? A może brak prezentera? A może filmy są chu.owe?
Po tym, jak Bagiński nie dostał w 2003 roku Oskara za “Katedrę” tylko ktoś inny za kompletny szajs, przestała mnie ta szopka interesować …
Choroba wieku starczego, czyli dziadku przestan wspominac mlodosc.
Festiwale piosenki organizowane w starym stylu tez w wiekszosci padly jak kawki. W reanimacje trupa typu Eurowizja laduje sie mnostwo pieniedzy, ale moze poza wyjatkowymi dziwolagami typu pan(i) Wurst czy izraelski pasztet ktos pamieta obecnych zwyciezcow? I to tez, ze wzgledu na wyglad, nie piosenke. Podobnie jest z oscarem. Dawno marka tej nagrody przestala cokolwiek gwarantowac.
No ta lewacka poprawnosc i terroryzowanie nią zwykłych ludzi wszędzie dookoła to jest problem XD
Jaka lewacka poprawnosc. W tym roku nie liczac Koreanczykow same biale samce. No dwie samiczki, tez biale - jeszcze oscara za damska role mezczyznie nie przyznano, choc Dustin Hoffnan za Tootsie byl blisko w 1982.
Z nagrodzona literatura jest podobnie, nie mowiac o niektorych wspolczesnych (az za bardzo wspolczesnych!) obrazach, choc podobno maja milionowa wartosc
Przyczyny? Zdaje się, że wszystkiego po trochę z tego co wymieniłeś i jeszcze po trochę z tego co nie wymieniłeś. ![]()
Nuda po prostu. Przewidywalność. Ten balon jest pompowany wiele miesięcy wcześniej. Niespodzianek nie ma wiele.
Reżyser Irlandczyka to nawet spal.
Qrwa ale zdupiłeś ten avatar.
Myślałem że ci się spodoba ![]()
Proszę cię. Tamta kaczka była sympatyczna. A to taki zjeb genetyczny.
Za bardzo dziewczynska… Nawet dla mnie to za dużo ![]()
To zrob zolta kaczke z niebieskim dziobem, od razu bedzie widac, ze chlopczyk.
Kaczka to baba. Kaczor to chłop. Kaczątko to ono.
Wszystko.
Ja zastrajkowalem gdy czarni zaczeli domagac sie parytetow ![]()
Sam sledze dość uważnie kariery znakomitego Jamie Foxxa czy Chiwetela Ejiofora ale to co zaczelo sie wyprawiac chyba 3 lata temu,o malego słonia nie sprawilo ze zalozylbym "bialy kaptur"gdyby ktos mnie spytał ![]()
A powazniej…Chyba przede wszystkim,spadajace znaczenie filmu jako sztuki.Internet zabija wszystko.Wszystko masz w domu,“w szufladzie”,na wyciagniecie reki.Wszelkie przeglady,festiwale zaczynaja byc anachroniczna forma rozrywki dla fanow.
No i brak autentycznych gwiazd.Z calym szacunkiem dla niektorych ale nie ma dzisiaj kultu MM czy BB.Nie ma dzisiaj mezczyzn jak Kirk Douglas czy Burt Lancaster.Ich miejsce zajmuja sezonowe dupki,co moim zdaniem zaczelo sie kiedys od pojawienia sie Toma Cruise’a.
Kolejna sprawa to same filmy.Ja nie potrafie wymienic doslownie NIC z ostatniej dekady a jeszcze w latach 90-tych bywalo inaczej.Jesli bowiem rozpatruje sie dzisiaj w tych kategoriach,Avatar,zreszta sympatyczny"western"z przeslaniem to sorry ale sztuke filmowa najwyrazniej ktos juz zostawil za drzwiami.
Kaczatko to brzydkie ![]()
Mowisz, ze kaczatkom pod ogon sie nie zaglada?
Tom Cruise to sie choc dobrze zapowiadal. Ale dodalabym jeszcze rosnaca role tzw. efektow specjalnych i chirurgow plastycznych - czego ostatnio dowodem byl wystep Shakiry i Jennifer Lopez na superbowl.
Zgadza sie.
Nie widzialem jeszcze Shakiry w kinie ale Jo Lo,jak ja pieszczotliwie nazywają,jest dla mnie wrecz symbolem"wielkiego nic"na ekranie.W sam raz na partnerke Stevena Seagala.
Shakira na razie ogranicza sie do spiewania i reklam. Ogolnie, podobnie jak druga “zlota dziewczyna” czyli Meksykanka Paulina Rubio w kontaktach z publicznoscia jest sympatyczna. I umie ciekawie spiewac. Na Lopez osobiscie reaguje wysypka.
@okonek
@collins02
Przez te efekty nie ogladam raczej wspolczesnych filmow
A jak zobaczylam nową wersję “Sherlocka Holmsa” to sobie pomyslalam że to powinno być karalne! To tak jakby ktoś Conan Doyle -owi dał w pysk!