Płaskoziemcy

Znacie osobiście jakiegoś wyznawcę płaskiej ziemi?

Jak się ostatnio okazało, jednego znam. Nawet nie wierzy w GPS, twierdzi, że GPS podaje kierunki na podstawie sygnałów z wież telekomunikacyjnych (chociaż nie dopytywałem, czy GPS również używa 5G). Najgorsze, że w sumie to nie był głupi facet, tylko na starość mu odwaliło. Zapisał się do jakiejś sekty adwentystów i przechodzi pranie mózgu. Znam też innego, któremu na starość odwaliło i zapisał się do Bąkiewicza, ale to już inna historia…

Co do staruszkow to znam duzo i daleko szukac nie musze. Demencja to rzecz straszna.
A co do ludzi, powiedzmy w wieku rowojowym? Kilka osaczonych w rozmaite sekciarstwo i roznego manie? Wystarczy popatrzec na politykow i to nie tylko tych z Wiejskiej. Na telewizyjnych i internetowych “ekspertow” też.
Harmonijni tez sie trafiaja :smile_cat::smile_cat::smile_cat:
Duzo by opowiadac.

Ja znam kilka osób, które nie mają jeszcze ugruntowanego poglądu na ten temat ale one mają tak od dwóch do trzech lat.

Na szczęście nie znam, lub skutecznie się kamufluje.
Ciekawe co Twój znajomy powiedziałby na to :joy:

A niby jaki Ziemia ma kształt? :stuck_out_tongue_winking_eye:

Jak to jaki?
Taki, jak myślisz, że ma :wink:

-Baco, po nauki przychodzę.
-Co Jaśku chcecie wiedzieć?
-W telewizji powiadają, że Zimie jest okrągła i szybuje w kosmosie. A jak jest naprawdę?
-A ja Ci powiadam, że Ziemia jest w kształcie płaskiego dysku!
-No tak… ale ten dysk to na czym się opiera?
-No jak to na czym! Dysk wsparty jest na czterech wielkich betonowych słupach.
-No tak… ale te słupy to w czym stoją?
-No jak to na czym! Słupy stoją w wielkim morzu.
-No tak… ale to morze to w czym się znajduje?
-Oj Jaśku, cosik mi się wydaje, że Ty nie po nauki przychodzisz, ino w mordę dostać…

A widzisz?
Też się nie dopytuj.
Jest jak jest (tak, jak myślisz, że jest). I tak ma być! :joy:

Myli się ten, kto uważa, że Ziemia ma kształt kuli. :wink:

Ziemia ma kształt jajka zniesionego przez dinozaura.

O Ty łakomczuszku…
Zjadłaś literkę j ?

Jak to się nic nie ukryje. :smiley: Dziś jeszcze nie jadłam śniadania.

To przyjedź do mnie na truskawki (takie śniadanie mam dzisiaj). Są wielkie jak śliwy a słodziutkie jak miód.
Czereśnie też już umyłam. Można je też jeść, jeśli ktoś woli. :wink:

Lecę! Truskawki lubię, czereśnie uwielbiam. :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:

No to czekam! Już kładę serwetę na stół i uruchamiam ekspres do kawy. :smiley: :hibiscus:

Ojej, ojej! To ja może po drodze jagodzianki z prawdziwych jagód zakupię. :smiley: Tak z gołą ręka to nie wypada …

Chodź z gołą, bo jeszcze arbuz jest. Wszystkiego i tak w siebie nie zmieścimy. :joy:

Mam ekstrawaganckie galaretki o smaku różanym. Prosto ze Złotych Piasków. :smiley:

Mmm…
Mniam! :smiling_face_with_three_hearts:

A właśnie że nie!
Wziąwszy pod uwagę, że promień równikowy jest o ponad 21 km dłuższy od promienia biegunowego, Ziemia kształtem przypomina najbardziej elipsoidę obrotową, a nie jakąś tam kulę … :wink:

PS. Co było pierwsze, jajko czy dinozaur? :thinking: