Polityka. Czy wiecie za co odpowiada prezyent?

Cyrki przez 5 lat tworzyły pro rządowe(PO) media wokół miesiecznic

:rofl:

No właśnie, jeden cyrk powodował powstanie drugiego.

Kto pisał “Przypominam że zginął prezydent polski. Premier Kaczyński nie miał brata na jakimś zadupiu którego nikt nie znał bo nie był osoba publiczna… Wtedy to byłoby co innego.” I do tego się odniosłem to daje mu prawo do ochrony? Policji na każde skinienie do ochrony własnej? Tylko dlatego że jego brat zginał w katastrofie lotniczej

3 polubienia

Nie. Nie zrozumiałeś. To daje prawo do oficjalnych miesięcznic państwowych… A co innego jakby Lech Kaczyński nie był prezydentem Polski tylko sklepikarzem w mogilanach czy nie wiem gdzie… Wtedy pomyślał bym że troche za wielką zaloba

Widocznie na dużo za “uszami” skoro się tak boi.

1 polubienie

Sam się pogubil… (użytkownik na s) Ochrona nie ma nic wspólnego z Lechem Kaczyńskim… Ochrona jest przed polskimi szaleńcami

To nie daje żadnego prawa.

2 polubienia

Kto rządzi ten ustala prawo :rofl: a rządziło PO

To jest demokracja i ustalone prawo dotyczy też rządzących. Mogą go zmienić przy demokratycznych procedurach. Ale do tej pory w tym względzie nie zmieniano.

3 polubienia

Nie, to Ty się gubisz i nie rozumiesz co do Ciebie pisze, a pisze mądrze.

Rozmowa toczy się o kwestie wokół tego że Kaczyński jest ponad prawem oraz że robi wiele rzeczy de facto nie zgodnie z nim i że zachowuje się jak dyktator trwoniąc przy tym publiczne pieniądze a nie o miesięcznicach One były tylko przykładem Więc to chyba ty czegoś nie zrozumiałeś

3 polubienia

Nie. Ja na pewno się nie gubię… Nigdzie nie pisałem że dlatego ma ochronę bo zmarł prezydent polski i jakieś teorie i putinie

Piszemy o ochronie, piszę że ma ochronę dlatego i dlatego… To ty sobie dodajesz że jest dyktatorem i trwoni publiczne pieniądze xd

Przyznaję ciężko się pisze gdy 3 atakuje ale daje rade :rofl:

Nie traktuj tak tego. Bo nikt Cię teraz nie atakuje. Wymiana argumentów, to nie atak, to artykułowanie swych poglądów.

3 polubienia

Ja sobie niczego nie dodaje Ochrony nie może mieć bo nie ma do niej prawa bo jest tylko posłem ani podstaw bo jego życie nie jest zagrożone ani nic poza tym A to dlaczego się nimi otacza dobrze wiem O czym mówiłem kilka razy To że marnuje publiczne pieniądze to drugi fakt bo miesięcznice kosztowały krocie Co było tylko teatrem politycznym a śmierć jego brata była pretekstem do tego I to że zachowuje się jak dyktator również bo tak robią,robili dyktatorzy Popatrz na Putina,Łukaszenkę Policja na własność,armia otoczeni wkoło ochroną i tak dalej

3 polubienia

Ale dlaczego Putin czy trump ma ochronę?
Nie licząc tego że mogą bo są prezydentami to jest im tak samo niepotrzebna jak Kaczyńskiemu… Albo tak samo potrzebna.

W polskim prawie posłowi, ani przywódcy partyjnemu ochrona nie przysługuje. Dalej sobie sam dopowiedz.

1 polubienie

Ale to antypisowcy robią z Kaczyńskiego najważniejsza osobę w panstwie