Polityka. Czy wiecie za co odpowiada prezyent?

I to jest Twoja fantazja. To on sam i jego partia tak robi. Kaczyński, nieoficjalnie rządzi zza pleców rządu i większości parlamentarnej Polską. I tego pisaniem tu nie zmienisz.

2 polubienia

mozesz miec wlasne zdanie - ale moze jednak?
teatr to zrobil blizniak - daleka jestem od teorii spiskowych
i wiem, ze nie dozyje czasow kiedy sie okaze kto go finansuje
a pewnie po drugiej stronie teczowego mosu bede miec ciekawsze zajecia?

2 polubienia

Przecież sami piszecie że to Kaczyński rządzi prezydentem czy premier czyli macie go za najważniejsza osobę w Polsce tak? Przecież wiem że mu ochrona nie przysługuje ale pisalem wyżej że nie licząc tego że takiemu trumpowi wolno to ochronę ma, to nie licząc tego, jest mu tak samo potrzebna lub nie, jak przywódcy polskiemu Kaczynskimu

Piszemy zgodnie z faktami i mamy do tego prawo, póki co. Przecież nie będę pisał, że jest sucho, gdy pada deszcz.

3 polubienia

Zasadnicza uwaga oni są ludźmi na stanowiskach są głowami państw Im to przysługuje a Kaczyńskiemu nie I to jest fakt którego nie podważysz w żaden sposób Trampowi przysługuje zwyczajnie o czym mówiłem a Putin cierpi na syndrom dyktatora dlatego ją ma i również dlatego że jest głową państwa formalnie

4 polubienia

No przeciez to wiem i sam to napisałem… Tak samo jak dudzie. Ale chodziło mi o to ze Kaczyński ma takie samo prawo obawiać się o swoje życie na publicznych przemowach jak taki Putin czy trump, biarac pod uwagę jaki ważny jest w Polsce dla wyborców jak i dla przeciwnikow

A więc możesz przyznać że jest to aktualnie najważniejsza osoba w Polsce? Xd

Ma prawo się obawiać i ma prawo do ochrony ale tylko prywatnej a nie służby państwowej jak SOP nie mówiąc już o policji Bo do tego nie ma już prawa

4 polubienia

Przyznaję, że nieoficjalnie jest taką osobą. To też nie jest zgodne z prawem. Dalej sobie dopowiedz. Słowo nieoficjalnie jest słowem kluczowym.

4 polubienia

Putin jest przedluzeniem caratu - zreszta o bizantyjskim sposobie sprawowania wladzy? kazde prawo, a w przypadku Putina kadencyjnosc da sie obejsc
Trump nie lepszy
przewaga Trumpa? iluzoryczna
ma lotniskowce ale czy ma baze?

1 polubienie

Póki co, to Kaczyński z PiSem są za słabi na putynizację czy łukaszentyzm. :grinning:

1 polubienie

:sob:

tiia @birbant cierpliwosc kredytodawcow?
co bedzie rewolucja, bo sie zasilki skoncza? nie chodzi mi o doplaty unijne - to jest tylko ukierunkowanie wydawanych pieniedzy ze wsppolnej sakiewki
w Polsce to ja juz nie jestem pewna niczego - komuna choc udawala, ze istnieje jakas konstytucja
kto to rozwalil? mam wrazenie, ze stalo sie to za czasow prezydentury Komorowskiego

1 polubienie

@birbant A mnie zastanawia inny fakt.
Mam takie zboczejie,ze czytam komentarze pod artykulami.
I co ki z tego wyjika,niezaleznie,kto jest u wladzy,to jego wyborcy,to ciemnogrod,szara masa itd.
Beneficjenci wszelkich dodatkow,typu 500+to patlogia,nieroby itd.
A ja obserwuje,tylko obserwuje polityke i uwazam,ze u wladzy jic sie nie zmienilo od lat 60’,tylko czasy sie zmienily.
Pewmie pamietasz wolanie Gietka z mownicy,pomozecie’’
Dzisiaj nie trzeba wolac,powstaly organizavje,ktore,pomagaja’’ chorym,inwalidom,dzieciom,bezdomnym,psom kotom.
Tylko,ze z pieniedzy ludzi i jeszcze sami przy tym ,pomaganiu’’ dobrze zyja
A Gierek byl zly,bo zafluzyl Polske,na 20 mld,$
Teraz Polska jest w czolowce osmiu najbardziej zadluzonych krajow swiata.
Kto by to zrozumial?
Czy te wladze roznia sie czyms poza nazwa?
Czy moze wrocil,zloty wiek szlachty’‘?
Robi sie wielkie zafymy,by odwrocic uwage ludzi od sedna sprawy,mianowicie,zylowamia kraju i obywateli,przez,elity’’

1 polubienie

Bo powstał taki nasz swojski ustrój, on nazywa się: przykorytyzm

Koryto to samo, mordy przy nim rotacyjnie też, tylko, że coraz starsze.

2 polubienia

I tu jest sedno sprawy,
Nie wazne,czy PO,czy PiS,czy inna partia,i tak sa w nich rotacyjnie,ci sami ludzie.
Wazne,by ,krowa’’ dobrze byla ustawiona do dojenia.

1 polubienie

Zginął też prezydent Kaczorowski, ale jemu pomników nikt nie stawia i nie nazywa ulic jego imieniem. A Kaczyński Lech, choć bardziej był stonowany od brata, to był w większości ślepym funkcjonariuszem partyjnym. Podejrzewam że nie wygrałby walki o drugą kadencję, bo był to polityk co najwyżej mierny. Choć przy nim obecny prezydent jawi się jak bezwolna pacynka…

2 polubienia

Dla PISu lepiej by było, żeby za tą katastrofą nie stał Putin. Gdyby tak było, znaczyłoby to iż śmierć tych ludzi i dojście do władzy PIS było Rosji na rękę. To byłaby druzgocząca konkluzja.

1 polubienie

a to my mamy prezydenta?

1 polubienie

Mamy…

2 polubienia