Polska: Policjant zastrzelił 21-latka, bo ten nie zareagował na okrzyk "stój policja"

No bo jakby to bylo ? Pies psa potrącił?

2 polubienia

:grin:

Dziś były ćwiczenia strzeleckie.
Jeden z policjantów wylądował w szpitalu…
Zrobił se kuku…

2 polubienia

Kolega SMOK powie iż gdy się ucieka to trzeba przeprowadzać działania opóźniajace pościg inaczej ucieczka nie ma sensu
Znacie to z filmów " Uciekajcie! Ja ich zatrzymam!"

W takim przypadku (może mnie nie zamkna za instruktaż) należy mieć opracowane drogi (koniecznie kilka) ucieczki z przewidzianymi przeszkodami które zatrzymają pościg. Np. drzwi do których mamy klucz my a nie ma ścigajacy… Przygotowany pojazd, najlepiej z kierowcą.
Przyjazny lokal w którym zmyli się pościg…
Opracowane bezpieczne miejsca spotkań. Też kilka…
Czy miejsca w których można się pozbyć dowodów np. studzienka kanalizacyjna do której łatwo się wrzuci trefne fanty…
(wojskowa taktyka jest brutalniejsza… ucieka się przez obszar wcześniej zaminowany… ew. stawia na szybko miny w trakcie ucieczki…)

2 polubienia

Najlepsza jest wojskowa! :joy:

1 polubienie

Chyba że jesteś w kraju gdzie ludzi mnogo.
I ścigający nie liczą się ze stratami…

1 polubienie

I slusznie
Wszystkich dilerów powinni odstrzelić.

3 polubienia

Jak mnie wku***ia nazywanie policjantów psami… Ale jakby komus dziecko zaginelo czy cos,to pierwsze gdzie taki poleci to na policje. Cwaniaczki za dyche…

4 polubienia

Spłynie to ponim jak po… psie… :laughing:

Sorry mam kumpli kiboli co tak gadają i nie jednego psa skopali.

Brawo,brawo i jeszcze raz wielkie BRAWO!

2 polubienia

W moich okolicach inną nazwą psa jest menda.

To chyba pies jest mniej obraźliwe?

Psiarnia na co dzień niczym nie błyszczy. Nigdy nie ma ich tam gdzie cos poważnego się dzieje. Bzdurami się zajmują. Wielu nawet biegać nie potrafi a co dopiero strzelać. Brzuszki z przypadku.
Nie wierzcie mediom. Za spektakularne akcje odpowiadają specjalne jednostki. Czasem są one poprzedzone latami pracy operacyjnej.

Mnie kiedyś nawet rowera nie pomogli odzyskac. Sam znalazłwm i sam wymierzyłem sprawiedliwość. Osiedlowe dresy bardziej skuteczne niż psy.

1 polubienie

Szczerze? Ilu z nich ma powołanie? A ilu chce tylko odsłużyć do emerytury?

Ludzie z ideą walki ze złem są krnąbrni, nieposłuszni. Nie nadają się do śłuzb mundurowych. Ale są skuteczni. (filmy tu nie kłamią).

Ci drudzy od pierwszych trzymają się z daleka. Bo ci pierwsi ryzykują. Drudzy chcą ryzyka unikać.

Idealistów cenię.
Tchórzami gardzę.

2 polubienia

Do policji idzie sie dla szybkiej emerytury i przywilejów. To trzeba odbębnić.

to glina lepszy? zreszta w Anglii i krajach anglojezycznych tez maja chyba troche roznych dziwnych okreslen z czego poli i bobby to chyba najsympatyczniejsze?

Lepszy.Chyba pytasz z przekory…

1 polubienie

a pewnie, ze tak. :innocent:

Cytując pewnego celnika:
" Psy to mają jeszcze nieźle. Zawsze ktoś ich lubi. Nas, celników k…a nikt nie lubi? Znasz kogoś kto lubi celnika?"

Wstępne wyniki sekcji podają, że dostał z przodu, nie w plecy, czyli nie w momencie ucieczki, lecz w chwili gdy się odwrócił by zaatakować. Nota bene, gdyby był niewinny, to by nie uciekał.

2 polubienia