Praca. Bez ludzi. Nie IT. ?
Ale o co chodzi?
Roboty tak szybko ludzi nie wyprą, choć ostro kombinują nad coraz większym wdrażaniem ich w różne aspekty życia.
W niektórych przypadkach mogłoby to być bardzo korzystne- np. robot towarzysz/opiekun dla seniora. Społeczeństwa zachodnie się starzeją. Wielu starszych ludzi boryka się z samotnością, coraz mniejszą samodzielnością. Ale to jeszcze długa droga, niepozbawiona zagrożeń.
Sorry! Teraz dopiero zrozumiałam o co chodzi?
Szukasz pracy dla samotnika, nie w branży IT?
Chyba coś ze stereotypu jednak we mnie jest…
Jest trochę takich zawodów, ale samo- ,bez ludzi, nie w IT’’ to za mało, by coś polecić.
Bezu bezu bez?
Da się patrząc na owady.
Praca bez kontaktu z ludźmi to leśniczy, czy opiekun zwierząt.
Panie sprzątające biura nie mają kontaktu z ludźmi, ponieważ wykonują swoją pracę po godzinach urzędowania.
Operator maszyn, kierowca ciężarówki, pisarz, a nawet ochroniarz na nocnych dyżurach.
Kiedyś to była praca latarnika, ale od czasu gdy bohater noweli Sienkiewicza zaczytał sie w Panu Tadeuszu i rozbił sie statek, zautomatyzowano prace latarni morskich
Oj kolego, ktos tej latarni dogladac musi
Raz na tydzień przyjeżdża serwis. Pan Władek
Panisko? Nie jest tak. Okazalo się, zejednak spadajace satelity typu starlink nie są niezawodne
AI wyeliminuje wielu pracowników. Tych wykonujących schematyczne prace.
Przecież @devil ma taką pracę. Same krokodyle w niej…
Oj nie, zawsze pozostaje granica błędu. Maszyny nie zastąpią czlowieka, ale życie ułatwiają .
Nie wyobrażam sobie, żeby na stare lata miała koło mnie siedzieć maszyna! Nawet przebrana za przystojnego gościa. Już teraz mam uczulenie jak dzwonię gdzieś i odzywa mi się bot. Za pioruna nie mogę się z nim dogadać , więc zawsze przekierowuje mnie na człowieka-konsultanta. Prawdą jest, że temu botowi roboty nie ułatwiam
A mi automatow brakuje. Zmywarki zwlaszcza
Zmywarka to nie IT
Czasem lodówkę można podłączyć do internatu
Zmywarke też. Tak zwany inteligentny dom.
@gra Wystarczy 3 razy powtórzyć zaklęcie: “Połącz z konsultantem” i bot się poddaje.
To jest moja zmora jak usłyszę, że rozmawiam z automatem zaraz proszę o połączenie z konsultantem i muszę powiedzieć, że po zweryfikowaniu moich danych i pytaniu na jaki temat chcę rozmawiać z konsultantem przełącza mnie.