Póki co, to takie wypowiedzi opozycji się nie zdarzają. Przynajmniej od bardzo długiego czasu.
Oczywiscie.I to na kazdym kroku.
Ale nie pozwalajmy sobie na takie podchodzenie z automatu by potepiać wszystko z tamtej strony.To jest coś gorszego niz obłuda.To partyjna bojówka!
Juz tylko krok od tego by chwalic kazde wypiecie doopy byle bylo to wypiecie antypisowskie!
Tylko zamiast aktywu robotniczego mamy narodowców
I najlepsze to to ze ta recenzja może właśnie zachęcić do pójścia do teatru.
Kazdy logicznie myślący bedzie chcial to obejrzec.
O ile zacheceni krytyka nie zablokuja wejscia do teatru
Chciałabym obejrzeć to, o czym przeczytałam, i dlaczego to właśnie ma być antypisowskie.
Cytat:
Maja Kleczewska powierzyła rolę Konrada kobiecie, nie odbierając nic oryginałowi, odkrywając za to nowe sensy. Mówiona przez nią Wielka improwizacja - bez zmian w tekście, bez żadnych dodatkowych efektów, mówiona samotnie na pustej scenie - brzmi dziś niezwykle mocno i dobitnie. W naszym mniemaniu powstał spektakl mądry, odważny, we wnikliwy sposób dialogujący zarówno z tekstem Mickiewicza, jak i z otaczającą nas rzeczywistością. Spektakl, z którego jesteśmy dumni.
A Ty widzialeś ten spektakl?
W sumie jeden news na interii i jedem tweet pani, ktora juz nie raz popisala się nadinterpretacja rzeczywistosci. Burza w szklance wody.
Oczywiscie ze nie.Ale to nie ja wywołałem ten temat w duchu kolejnej,w kupie jak zwykle,nagonki na to czego sie nie lubi.
Wiec to nie ja odpowiadam za tę niewiedzę
I ja nie mówie o spektaklu ale o tym o czym inni mówią.No coorva,ile razy mozna to powtarzać!!!
A gdzie Ty widzisz nagonkę?
Ta osoba juz nie raz pokazala na co ja stac. Z niejaka Spurek mogłyby sobie rece podac
Nagonka trwa kazdego dnia.I rzadko sie temu przeciwstawiam.Ale są granice.A tym bardziej ze teraz oceniasz osobe…
Masz prawo ale i ja mam prawo powiedziec co myśle o tej obłudzie.
Czy rżnieciu głupa.
A czy przeczytałeś do jakiej kategorii należy temat? Polityka - nie, kultura i sztuka - nie…
Rozumiem (ale może błednie), że nie chcesz wiedzieć o tym o czym mowią inni. Nie mówiąc o tym, że jedni mówią tak a inni inaczej. Mam wrażenie, że nadinterpreujesz temat.
“No coorva,ile razy mozna to powtarzać!!!”. Przepraszam, że jeszcze nie nauczyłam się tego, że mam popierac Twoje wnioski. Ale nie jestem pewna, czy to Ty masz rację czy ja. Przynajmniej: nie jestem pewna…
To, że Konrad jest kobietą w tej sztuce wyjaśnia wszystko. Nie dziwę się wściekłości tej pani, bo według cnót niewieścich to…; - drei mal K; - Kirche, Kindern, Kueche.
O!O!O! Otóż to. Sporo współczesnych aktorów ma problemy z dykcją. O piosenkarzach już nie wspomnę
Nie wiem kto, ale mogę potwierdzić, że nagonka na Pottera zaczęła się jak już dwa, a nawet
i trzy tomy były na Polskim Rynku. Pamiętam, bo mój uczeń dostał nagrodę książkową, za przeczytanie 3 tomów (wtedy tylko 3 były) Pottera i zrobienie gazetki zachęcającej do czytania. Wtedy żaden ksiądz, czy katecheta nie piętnował biednego czarodzieja.
P.s. Cormorana Strika poznałam w pierwszych trzech częściach. Czekam na następne po polsku
Jak w każdym serialu filmowym, czy serii książek. Pomysły się kończą i zaczyna wiać nudą.
Nie czytalam, wypowiadac sie na temat ksiazki nie bede, ale na pewno jest to przypadlosc wielu tasiemców, gdzie akcja ciagnie sie na zasadzie byle dotrwać do kolejnego sezonu.
Czasem jedyna możliwością jest usmiercenie glownego bohatera lub ozenienie/wydanie za mąż co rowniez smiercia tyle, ze cywilna bywa
Chyba, ze jestes Wedrowyczem. To kaplan mizogin rzuci na zone czar niczym na krolewne Śnieżkę, umożliwiając glownemu bohaterowi nieskrępowany rozwoj w czasie, przestrzeni, kolejnych wcieleniach, a nawet na kontakty ze światłami rownoleglymi
Czarnek dal glos?
Potem zadal pytanie retoryczne?
Są juz wszystkie.
No jeszcze tego brakuje abyś Ty mnie popierała…
Kategoria nie ma tu nic do rzeczy bo to jest spektakl a nie PKF czy TVN24 i tego żadna mowa trawa nie zmieni.
Dalej nie komentuje…