U mojej Mamy instalacja jest bardzo stara, a zatkał się odpływ…
Nas pytasz? A kto jest taki Eko?
Już mówię co zrobić.
Niech mamcia podgrzeje w garnku wodę. Ma być gorąca. Doda do tego pół szklanki octu i paczkę sody.
Gotowe
Takim roztworem można rury udrażniać kilka razy w tygodniu.
Wieczorem można też użyć płynu do naczyń. Solidnego koncentratu. Zalecam tak czyścić jednocześnie odpływ zlewu i wanny/brodzika.
Sprawdzaliscie syfony?
Wiesz, że to bardzo skuteczna i bezpieczna dla rur metoda?
Nie zawsze. Ja raz tak zatkałem że pomogło kilkukrotnie wlewanie mieszanek wrzątku, kreta i octu.
Czasem jest zator gdzieś dalej. U mnie na osiedlu to dość częsta przypadłość. Wtedy do akcji wkracza spółdzielnia. Ludzie do sracza wrzucają pampersy, szmaty, owoce, folie.
Autorka może jeszcze spróbować spiralą kana-lizacyjną.
Napisałem z myślnikiem bo nie wiedzieć qrwa czemu ten wyraz jest podobno na cenzurowanym i nie wchodzi w calości.
Żartujesz? Jakim trzeba być idiotą…
Wypłynie im raz g*wno na łazienkę, to zmądrzeją.
Raz kumpela chciała odkazić łazienkę. Zebrała resztki silnych środków, wolała do zlewu, doprawiła resztą Ace i zalała gorącą wodą
2 godziny cała jej rodzinka siedziała u mnie w domu.
Wytworzył się opar dziwnych gazów w całym mieszkaniu.
Problem w tym że gówno wybija u tych na parterze albo w piwnicy.
Ostatnio znajomy konserwator opowiadał mi że źródłem zatoru był nożyk z maszynki do mielenia mięsa wokół którego owinęły się śmieci i powstał taki czop. Musieli skorzystać ze szlaucha z kamerką
@efka Zastanawiałam się czy ocet i soda nie przeżrą rur. Spróbuję. A potem spirala, bo wygląda tak na ciężki kaliber.
Wybija u tych na parterze?
Czyli u Ciebie @Devil. Teraz wiem co miałeś na myśli pisząc: ja to mam g*wniane życie
Ja bym od razu wziął spiralę.
@waranzkomodo ja tak właśnie robię.
Profilaktycznie w nocy zalewam też płynem do naczyń. Najlepszy jest płyn fairy.
U mnie kilka razy w piwnicy wybijało ale od dawna jest OK. Sąsiedzi lżej srają albo nie wrzucają śmieci.
A sracz sam zatykałem bo stawiam spore klocki i idzie dużo papieru. Pół roku temu wymieniłem sracz i problem zniknął. Lepiej spłukuje. Większe ciśnienie
Ale kilka razy było groźnie. Prawie się przelało.
Błonnik! Pamiętajcie XD
Ja pierdzielę…
Twoje niektóre teksty to dieta cud
Jeść mi się odechciało klocku.
Ze wzgledu na kana-lie
Te nieharmonijne.
@okonek dodajcie do listy: klocek
Niby tak. Dosadna szczerość często niepotrzebna
Nie ma się co pieścić.
To się musi zmieścić.