A co mnie obchodzą polscy księża… Zresztą dobrzy ludzie zawsze się znajdą i pomogą parafiom w czasach reżimu anty kościelnego lewicy itp
Górnictwo wymaga gruntownych reform. Coś jest nie tak że mamy niby dużo węgla a z Rosji sprowadzamy. Brakuje tez w tym burdelu nowych technologii. Fedrowanie niszczy okoliczne budynki, przyrodę. Giną ludzie przez wstrząsy i metan
Myślisz o tych łysych przegrywach z brukiem w ręku i falangą na ramieniu?
Nie. To ty masz jakieś chore wyobrażenia. Tacy ludzie też może chodzą do kościoła ale mówię o normalnych ludziach… To ja nie mam dawać do jednego wora a to strona przeciwna robi to samo znowu…
Fajnie że zauważasz iż normalni nie chodzą do kościoła XD
Obstawiam taki wynik 13.10.2019:
PiS - 38%
PO/KO - 25%
Lewica - 13%
PSL/Kukiz - 6%
Konfederacja - 3%
Jak lewica pójdzie na ugode z PO to stworzą całkiem spory młot na PiS.
Napisałem logicznie. Nie wiem gdzie tam widzisz ze normalni nie chodzą. A o ten sondaż… Gdzie PSL i kukiz 6 procent… Zamienił bym ich razem z Konfederacja… A jeżeli tak była by top3 to fajnie przynajmniej coś by się działo w sejmie a nie ciągle to wnioski PO o odwołanie ministrów które i tak nie mają szans
Niestety PiS jest w lepszej sytuacji ponieważ już ludziom coś dali. Inni są niewiadomą. Kto daje ten wygrywa. Kto myśli przegrywa.
Albo mniejsze zło.
Ja jestem za(gorszy sort…).
O, ja tez!
Redukcja administracji. Mowilam to “od zawsze”!
Gdzie mieszkasz w Niemczech? @GumowyKrokodyl
Opodatkowanie kościoła nie jest potrzebne, wystarczy go całkowicie odciąć od państwowej kasy i będzie parę miliardów
Wiatraki niczego nie emituja - ale faktycznie powinno sie z nimi ostroznie, bo farmy wiatrowe sa stawiane zwykle w “korytarzach” powietrznych uzytkowanych tez przez ptaki wedrowne, wiec z ta ekologia bym nie przesadzala, ptak raczej nie przezyje spotkania ze smiglem poruszającym sie 300 km/h
Poza tym jest to technologia skomplikowana i zawodna przy silniejszych wiatrach, nie mowiac juz o konserwacji - tam dla osob niewykwylifakowanych miejsca nie ma. Jest to technologia droga, ale wiatr masz prawie zawsze, wegiel, a raczej oplacalnosc jego wydobycia ma swoje granice. Podobnie jak ropa czy inne kopaliny.
W dolnej Saksonii xd
Dolna Saksonia to spory teren. Ale, ok, jak nie chcesz podać dokładniej, szanuję to.
A dokładniej to między niedaleko Bremen w stronę Holandii
Tyle to wiem. Mieszkasz niezbyt daleko od @ata-ata
Faktycznie, niezbyt daleko
Ale chyba i do ciebie ma blisko
Do mnie macie o wiele dalej. Sprawdź sobie odległość od siebie do Aachen.