Pytanie do mężczyzn

To fakt, “witam” jest dyskwalifikujące :frowning:

1 polubienie

Ave, cezar :wink:

Witam

Nadmierne przywiązywanie się do form. Wszystkie stanowią przywitanie i mogą być stosowane zamiennie bez podtekstów.

3 polubienia

Wcześniej miał nadąsaną minę, teraz pewnie ironiczną. Intuicja nie podpowiada Ci, że nie jest wart Twojego zainteresowania? Ja już z Twojego opisu wnioskuję, że to ktoś z przyciężkawym charakterem. a taki charakter, to nie Twój problem tylko jego. Może wyciągam zbyt pochopne wnioski i zbyt daleko idące. Sama oceń, bo Ciebie to dotyczy. Opisuję tylko to, co czuję.

4 polubienia

ja sie wypowiadac nie bede, bo w kazdym jezyku jest zasada - nie ma brzydkich slow, sa tylko zle uzyte.
to czesc niekoniecznie musialo zabrzmiec sympatycznie - ale nas tam nie bylo.
natomiast co do charakteru - za szybkie “zakolesiowanie” sie tez nie zawsze musi odpowiadac?
no ale “witam, sciele sie do stopek szanownej pani, piekny mamy dzien? neprawdaz?” tez by bylo dwuznaczne :slight_smile:

3 polubienia

@drinkme Właśnie miałam Ci pisać czy może jesteś tą kobietą która odpowiedziała: dzień dobry! Nie martw się o niego. Jeśli ma ochotę na bliższą znajomość na pewno znowu Cię zagadnie.

2 polubienia

Zalezy w jakim wieku. Czsami to oznacza, odwal sie :rofl:

Dziękuję za odpowiedź - daje do zastanowienia się.

1 polubienie

To “cześć” nie brzmiało ani sympatycznie ani niesympatycznie…raczej z pewną dozą zawahania typu “w ogóle to cze…e…ść”

1 polubienie

Pan miał takie oczekiwania, że mu odpowiesz cześć. Ale: nie jesteś na świecie po to, by spełniać czyjeś oczekiwania czy zachcianki. Masz swoje własne zdanie czy przyzwyczajenia i nie widzę powodu, byś je musiała naginać, bo ktoś tak chce. Niech sobie chce. Kąśliwe uwagi czy dąsy nie są warte tego, by na nie zwracać uwagę. Patrz na to bardziej z boku i wtedy zobaczysz, że Cię to bawi. Czyjaś bezzasadna złość czy irytacja zwykle jest zabawna, przynajmniej ja tak to odbieram. Potrzebujesz odrobinkę luzu, a nie przejmowania się tym, że ten czy tamten czegoś od Ciebie oczekuje. A dlaczego oczekuje? A dlaczego od Ciebie? A może Ty właśnie oczekujesz czegoś innego? Czy on jest ważniejszy od Ciebie, że jego a nie Twoje zwyczaje mają być zastosowane? Swoje miny czy fochy niech schowa dla kogoś, kto ma zamiar je znosić, a Ciebie one mogą co najwyżej rozbawiać :wink:.

3 polubienia

Macie problemy…
A swoja droga co za czasy przyszly, ze mężczyzna stroi fochy? O tempora, o mores…
A tak na marginesie - w pracy, zwlaszcza zespolowej liczy sie miejsce w strukturze a nie wiek. Stare i glupie tez sie zdarzaja :wink:
Nie mowiac o szefach nie potrafiacych ogarnac porannej toalety, a co dopiero mowic o zarzadzaniu zespolem?

4 polubienia

Mam wrażenie, że facet może sobie pozwolić na różne opcje, cześć, witaj, jak się masz czy też dzień dobry. Podczas gdy kobieta bywa często skazana na większą formalność, inaczej sprawy zbyt szybko mogłyby nabrać innego znaczenia niż tylko zwyczajne cześć.

2 polubienia

Nie sadze, slowa to tylko slowa. Co prawda w Polsce dla wielu ciagle ofiara winna gwaltu :wink: i to niestety nie jest smieszne.

@drinkme Jaka jest Twoja relacja w firmie z nim? Czy chcesz mieć po prostu dobrą atmosferę w zespole, że to rozkminiasz? Dlaczego o tym myślisz? Jeśli już bardzo chcesz możesz z nim po prostu porozmawiać i zapytać o co mu chodzi.

1 polubienie

@ciekawie Nadzieję na coś więcej można sobie zrobić z dowolnego powodu :upside_down_face: Zależy o od stylu jaki panuje w miejscu pracy. U mnie w firmie mówimy sobie po imieniu. Niestety wiele osób zdrabnia imiona co mi nie do końca pasuje, bo taki styl był u mnie zarezerwowany dla najbliższej rodziny.

1 polubienie

@drinkme To są takie niuanse i czasem trzeba pobyć w tym miejscu dłużej i się rozeznać a czasem po prostu otwarcie porozmawiać.

1 polubienie

@okonek U mnie kiero jest młodsza od większości zespołu…

3 polubienia

Dla mnie to nie ma znaczenia. Jak wie co robi?

@joko Jakoś kobiety lubią analizy, rozkładanie sytuacji na czynniki pierwsze, za dużo widzimy, słyszymy i czujemy…

1 polubienie