Jak ma pieniądze to ma też “przyjaciół”
Ale aż tylu że potrzeba samolot pasażerskiego?
Widocznie go stać na aż tylu “przyjaciół”
Poza tym dla “prawdziwego przyjaciela” nigdy miejsca nie może zabraknąć
Klaustrofobia? Raczej jakas fobia spoleczna
Nie lubi tłoku
To jest bardzo fajne tylko ze nie w temacie pandemii.
To jest fajne ogólnie.A politycznie w szczególnosci.
Stresc co Ci chodzi
Gamonie twierdzą że to ściema …
I przez tych gamoni tak jest. Jak świat światem głupota walczy z mądrością - od początku świata. Czasem próbuję z tą głupotą walczyć, ale wiadomo …
Ciężko to streścić. Po prostu wpadki i hipokryzje polityków w temacie pandemii
A co sądzisz, na temat nadchodzącej sytuacji pandemicznej ? Jakie są twoje ciche przemyślenia, które wcale nie muszą okazać się prawdą ?
Nie masz-nie mamy szans…
“Tylko upic sie warto…”
To juz taka pora ze faktycznie,nic innego nie zostaje…Moze muza [ u mnie Bryan Ferry]
Ale czasem,chocbym nie wiem jak krzyczal,kłade sie spać w poczuciu porażki…
Dlaczego tak jest ze jesli tylko"sie chce",od razu spada sie na margines?
Nie lubię się bawić w takie przepowiednie, bo jest tu zbyt wiele zmiennych by to ogarnąć.
Pandemia w takim zakresie w jakim jest obecnie najprawdopodobniej skończy się, podobnie jak to było z hiszpanką ok. 100 lat temu. Wirus jednak zupełnie nie zginie, ale dzięki sporej ilości zaszczepionych nie będzie tak groźny jak był dotychczas.
Pojawią się jednak nowe wirusy i mutacje. Zresztą ten proces trwa już w różnych miejscach świata i nie jest to żadna nowość.
Wiadomo, że jest zbyt wiele zmiennych, ale jak na chwilę obecną widzisz/czujesz sytuację w Europie ?
Słyszałeś coś na temat leków na koronawirusa ? W sensie jak się one rozwijają ? Jak to wygląda w Niemczech (pytam o twoje jakby nie patrzeć podwórko )
Ufasz tej Faktopedii ? Niestety można się napotkać na różne dane, a do tego sytuacja jest dynamiczna
Do Faktopedii może napisać każdy. Sam też kiedyś coś napisałem i podałem własne dane które każdy sobie może sprawdzić. Inne informacje z Faktopedii zazwyczaj sprawdzam, chociaż nie zawsze są podane ich źródła.
Podałem źródło, by ktoś sobie nie napisał, że sam sobie coś wymyśliłem.
Leki na koronawirusa są w trakcie badań i doświadczeń.
Tu informacja dla tych którym się wydaje, że ktoś te badania zrobi za darmo.
Niestety, takie badania są bardzo drogie i nikt ich za darmo nie wykona. Trzeba chociażby zapłacić ochotnikom którym się ten lek poda a to nawet nie czubeczek wydatków na badania, to nie jest nawet 0,01% wydatków. Już widzę tych bohaterów którzy sobie podadzą ten lek za darmo, no bo przecież wszystko nie może się kręcić wokół pieniądza …
Koncerny farmaceutyczne to firma charytatywna albo coś w rodzaju PCK …
Odkrycie kuźwa Ameryki
Dziwne, że w dzisiejszych czasach, gdzie dostęp do informacji jest na pstryknięcie palca takie rzeczy trzeba ludziom uzmysławiać.
A to nie bada się początkowo na myszach czy szczurach ?
No ok! Dopuszczone leki na coś innego można badać od razu na ludziach
Macieju napisałem, że badanie na ochotnikach to nawet nie 0,01% wydatków a Ty piszesz że o tym nawet nie wiedziałeś. Teraz wyobraź sobie, co na ten temat wie przeciętny Polak …
I taki przeciętny Kowalski będzie się często w necie wymądrzał, jakby go całego zjadł …
Amen.
Właśnie w polsatnews mówili, że Kanada zamierza przyjąć 20 tysięcy Afgańskich uchodźców bo jak pewnie wiesz prawie cały Afganistan jest już pod rządami Talibów, a wielu ludzi, którzy współpracowali z Zachodem teraz się boi o własne życie
To w jaki sposób Amerykanie się z Afganistanu wycofali to był dramat… Pozostawili masę sprzętu wojskowego w swoich bazach, który bardzo szybko wpadł w ręce Talibów… No na pewno nie była to Ameryka znana z różnych amerykańskich filmów …
Pracowałem między innymi dla Glaxo Smith Kline przy ich nowym laboratorium w Marburgu (niedaleko od BionTechu ) - większe pieniądze wchodzą w grę tylko w przemyśle petrochemicznym. Z drugiej strony właściciel praw do szczepionki zarobi na niej choćby kosztowała jednego dolara za dawkę.