Dawno temu kupowalam miod koperkowy Herbapolu. Teraz szukam i nie moge znalezc. Moze ktos ma jakis pomysl? Dla niemowlaka idealny…
Kiedys ogolnie mozna bylo kupic rozneho rodzaju miody,w tym celu przewozono pasieki w poblize np.pol upranwych,na ktorych rozly roznego rodzaju ziola.
Teraz widuje tylko,miod pszczeli’',jakby krowy tez mogly miod produkowac))
Bardzo lubilem miod wrzosowy,byl prawie czarny,wysmienity smak.
Ten koperkowy to byla bomba sezonu (pewnie nie jednego…). Kropelka na smoczek: slodkie (to dzidzia lubi), koperek (nie ma wzdec, wiec nic nie boli) i spi jak aniolek…
Inne czasy byly,wiecej stawialo sie na naturalne metody.
Teraz bez pigul ani rusz,od niekowlaka faszeruje sie dzieci chemia,w postaci roznych odzywek.
No i na to cholera mnie bierze!!!
U nas oyolnie nawet trudno ziola kupic.
Sa gotowe herbatki,ekspresowki’',ktore nie wiem,czy staly przy ziolach.
Jest jeden sklep,ok.15km od mojego domu,tam sie zaopatruje w ziola
Najzwyklejsze na wage,na zyczenie robia i mieszanki roznego rodzaju.
To ja wynalazlam ekspresowki i…prof. Miodka!
Nawet zwykla herbate,kupujemy lisciasta,zadne granulki,zadne ekspresowki.
Moze poszukaj w sklepach pszczelarskich, bo Hernapol od czasu przejecia go przez Staraka to strzep dawnej swietnosci robiacy pseudoherbatki, z ktorych po dwoch miesiacach wylegaja sie pozywne zuczki.
Co to byl za koper? Normalny czy wloski?
Wloski!
Koper wloski uwielbiam,
Bulwy kopru podsmazone,sa wysmienite.
Fuj, paskudztwo.
Ale ja z koperkiem wloskim mam na pienku od niemowlęctwa, pojono mnie wywarem z tego swinstwa przy kolkach, wiec mile mi sie nie kojarzy.
Nie koperek,w koper wloski,jadalne sa tylko jego bulwy,bardzo smaczne zreszta
Przeciw kolkom u dzieci,jest stosowany koperek,ten,ktory dodajemy do ,mlodych ziemniaczkow.
Koper wloski,to inna sprawa,bulwy sredncy ok.10cm.
Co to jest to ja wiem. W koncu w Srodziemiomorxu mieszkam i na straganach jest. Herbatke dla niemowlakow robi sie z nasion. Jedno i drugie paskudne…
Kwestia smaku,ja uwielbiam,chocby makaron z tartym koprem wloskim,nie mowiac juz o smazonyvh plastrach))
@elsie
Przeciez w Niemczech jest Fenchelhonig!!! (miód koperkowy!)
leczniczy!
We wszystkich drogeriacch, a nawet marketach!!!
A jezeli ma byc wysokiej jakosci to polecam kupienie w REFORMHAUS
dlaczego upierasz sie przy Herbapolu???
O miodzie koperkowym nigdy nie słyszałam, ale jeśli gdzieś namierzysz to zainteresuj się składem i pochodzeniem nim kupisz. Może to być tylko jakiś cud nie pomocny na nic, a drogi.
Juz jej odpowiedzialam
Ja tylko jedno zioło znam. Do palenia