U mnie po 22.
Do jutra.
Quizy traktuję tylko jako pomoc sobie. masz masz jest dobry
Z masz dodatkowa mysz do lapka? Bo moze uszkodzil ta wbudowana?
Myszy mam trzy. Nie mają z tym nic wspólnego.
Szanowny Kolego @collins02
Niedługo @Bingola opublikuje mój quiz, który dziś rano uskuteczniłem. Wiem, ze zapraszać Cię na niego nie muszę, bo walczak jesteś niemożebny i do boju w pierwszem szeregu staniesz. Na zasadzie; - tam gdzie quiz, tam collins. Zwracam się do Ciebie, co byś nie przegapił, tak na wszelki wypadek…
Zwarty i gotowy!
Wlasnie sprzataczki wielkiej urody mnie obudziły…
Tyle ze sklady osuszyłem wczoraj co do jednej buteleczki…Moge wiec wybyć na czas jakis…Ale informacja dotarła!
Osuszone składy należy natychmiast odsuszyć, czyli uzupełnić, więc rozumiem kolegę.
Machnąłem tego collinsa bo co się ma marnować. Nie specjalnie moja tematyka ale mimo to dobrze mi poszło. Nawet nie strzelałem zbytnio.
9/10.
No, przecież, miało być bez wystrzału…
Historia nie jest Twoja tematyką czy wszystkie podtematy tu zawarte?
Historii było tu niewiele, raczej zbieranina, różnorodność, ale widać taka na moim poziomie, Nie musiałem się wspinać na palce.
A historia? Dopiero przy Mości @birbant’cie dowiaduję się co to jest prawdziwe historii znawstwo.
Widze ze mamy diametralnie inne podejscie.Tutaj WSZYSTKO jest historią.Historia to nie tylko wojny,mordowanie jeńców,kolonializm czy zabory.I stąd tytuł quizu.
WIEM,ŻE NIE JESTEM WIKIPEDIĄ…
Na szczęście “dobra ciocia Wiki” podpowie,gdy ją zapytam…
Ale tym razem to nawet o swoim mieście dowiedziałam się czegoś nowego.
/nie mieszkam w nim od urodzenia-to taka trochę IMIGRANTKA jestem…
a może bardziej POSZUKUJĄCA SWOJEGO MIEJSCA NA ZIEMI…?/
Przy takim podejściu to nie tylko tutaj, ale w ogóle wszystko co np. znajdziemy w Wikipedii (i co jest prawdą a nie imaginacją) jest historią. Bo to wszystko co już jest, jest czymś minionym. Czyli historycznym.
Jakby się uprzeć, to i miniona sekunda już staje się historią.
Aż taki skrupulant to ja nie jestem.Powiedzmy że historia skończyła się wczoraj.
Obaj panowie prezentujecie z przeproszeniem,upór szlachetki z dzbanem wina w łapie.
Czyzby intencje tego quizu,wraz z jego tytulem byly az tak trudne do zrozumienia?
The Beatles czy Massalia to nie jest historia?
To co to jest?
Nie ma we wspolczesnej cywilizacji pojecia HISTORII literatury?
Pytanie o film z przed 70 lat to nie historia?Bo skoro to nie historia to wojna tez nią nie jest.
Szanowni panowie @Antykwa @collins02 Wy tu gadu, gadu a ja po powrocie z pleneru następną porcyjkę staropolskich słówek wykoncypuję i sieknę do kolegi @Bingola
Tak, że żartów ni ma i nie będzie… Chciałem robić już teraz, ale ten mój obwieś uparł się, żeby mnie na spacer wyprowadzić…
Uważam, że Twój quiz jest historyczny i nigdzie nie dałem choćby cienia wątpliwość, że jest inaczej. I to jest bardzo dobrze zrobiony quiz.
A to wino w łapie, to czemu nie? Jestem za…
I jeszcze w tak zacnem i grzecznem towarzystwie.
A ten komentarz to niby co mial oznaczac,he?