A rezultat?
No i…Pochodzisz z Messalii?
Massalia=dobra odpowiedź.
Pink Floyd=JASNE!
Komisarz Maigret i Krzysztof Kolumb-tak samo.
Reszta niech pozostanie milczeniem…
/ja ciągle nie wiem -jakie mam korzenie i jak to mogłabym sprawdzić…?/
Też prawdę. Ale to uwaga ogólna w związku z dyskusją, a nie odnośnik do quizzza, panie dzieju…
A gdzieżeś to się @collins02’sie dopatrzył tego co nam tu do kabzy chcesz wsadzić? Lepiej weź też dzban do łapy, tak się łacniej dogadamy.
No ale napisalas ze dowiedzialas sie czegos o swoim miescie…
Pozniej acan…Nieco pozniej
Moje greckie wino z wczoraj wlasnie dobiega konca…
Ale wieczorem będę do dyspozycji.
Pewnie Ci @birbant’cie niejaką satysfakcyję sprawia gnębienie bliźnich tymi wygrzebanymi z popiołów starociami. No to niech Ci będzie. Tylko - tak jak Ci gdzie indziej poradziłem - lepiej się za czymś młodszym na spacerze rozglądnąć.
Wieczorem to się za acanami pod ławą rozglądnij.
Oglądam się, tylko nie pamiętam, dlaczego…?
Kiedy się spotkamy to może razem się nad tym zastanowimy bo mnie też pamięć tu nie służy.
Kiedys bylam dwa tygodnie na wykopaliskach (taki niby oboz, niby troche placili, co bylo dla malolatow istotne, a ciekawsze niz zbieranie porzeczek) - zawsze mnie zastanawialo gdzie konczy sie profanacja grobow a zaczyna archeologia?
To zależy kto kieruje robotami. Dwukrotnie w Polsce i raz w Niemczech przyglądałem się “wykopkom” i zastrzeżeń nie mam. Bez archeologii nie było by historii. Ziemia, to historyczna księga, która odkrywa najlepiej to, co działo się kiedyś.
To wiadomo.
Nad sekcja zwlok tez dlugi sie zastanawiali czy etyczna.
Ale ja profilaktycznie wole byc spalona niz za eksponat naukowy robic.
Wszystko wskazuje na to ze miales racje.Zostalem sam…Na szczescie jest muzyka.
U mnie historia kulawa, jeśli chodzi o daty
Ale chyba o daty nie pytalem?
No to zajrzyj pod ławę, może tam śpią ululani.
Nie mam tutaj"ławy" jako takiej…Ale domyślam sie jak to moze być…
Tak powazniej…Gaśnie to ognisko coraz wcześniej…Kiedys z @MalaGosia czy@Krewka Zoska,zaczynalem gadac dopiero wieczorem
Troche mi tego szkoda…
Ty nie, ale mnie te daty zniechęcają od początku jak poznawałem historię, choć dalej po datach jest dużo / może być / ciekawie
Ja Waćpanu tylko nocy dobrej życzyć mogę, a przedtem zapowiedzieć, że quiz 2 jutro zaserwowany będzie. Z Bingolą wspólnie go układaliśmy, bo spodobała mu się ta zabawa.